Vali Ersin Yazıcı Karayolu Trafik Haftası Etkinlikleri Programına Katıldı

Vali Ersin Yazıcı Karayolu Trafik Haftası kapsamında, Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen 'Hayatla Yarışılmaz' temalı programa katıldı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Programa Vali Ersin Yazıcı ile birlikte; Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Kd.  Alb. Ercan Altın, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Vali Yazıcı ve beraberindeki heyet ilk olarak, trafik konulu stantları gezdi.
Stantların gezilmesinin ardından konuşan Vali Yazıcı; “Sizler; yaya olarak veya araçla, trafiğe çıktığınızda eğer kurallara uymazsanız kendiniz dahil olmak üzere diğer insanların canlarının yanmasına sebep olursunuz. Dolayısıyla yaya olarak veya araçla trafiğe çıktığımızda hepimizin uyması gereken kurallar var. Saygı çerçevesinde başkalarının özgürlük alanlarını ihlal etmememiz gerekiyor.” dedi.
 Vali Yazıcı’nın konuşmasının ardından program, Fatma Aliye Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulamalı Anasınıfı öğrencilerinin trafik gösterisiyle devam etti. Akabinde, öğrenciler tarafından tiyatro gösterisi ve müzik dinletisi gerçekleştirildi.
 Son olarak Vali Yazıcı tarafından, ilimizde ticari taksi, minibüs ve servis aracı şoförleri arasından, araç kullanırken gösterdikleri dikkat ve sergiledikleri davranışlardan dolayı örnek seçilen şoförlere ödül verildi.
 İl Emniyet Müdürü Arif Çankal ve İl Jandarma Komutanı J. Kd.  Alb. Ercan Altın tarafından, İlimizde trafik hizmetlerinin yerine getirilmesinde ve meydana gelen trafik kazası sonrası olaylara müdahalede görevli personeller arasından, başarılı çalışmaları ve performanslarıyla örnek olan yılın Trafik Polisi ve yılın Jandarma Trafik görevlisi olarak seçilen personellere, hediyelerinin takdim edilmesiyle program sona erdi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN