İOSİD Yönetiminden Başkan Evren'e Ziyaret

İOSİD Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Özçelik' Yani Vekillerimiz Var, Maalesef. Onları Da Vicdanlarla Baş Başa Bırakıyoruz' dedi.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

İOSİD Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Özçelik” Yani Vekillerimiz Var, Maalesef. Onları Da Vicdanlarla Baş Başa Bırakıyoruz” dedi.

İkitelli Organize Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (İOSİD) yönetim kurulu üyeleri,  Malatya’ya yaptıkları önemli ziyaret kapsamında bölgedeki son durumu yerinde incelediler. İOSİD Başkanı Ahmet Akkaya önderliğindeki heyet, Nurettin Özçelik, Recep Özen, Levent Ergüne, Burcu Bahçeci, Vedat Urak, Hüseyin Acar, Neslihan Leventoğlu gibi isimlerden heyet’in  ziyareti ESKKK Başkanı Ali Evren oldu.

İOSİD Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Özçelik” Ali Evren başkanımızı ziyaret etmekten çok mutluyuz. Başkanım bizim baba dostumuz, yadigarımız, elinde büyüdük başarılarının da devamını diliyoruz.

İOSED olarak İstanbul’dan geldik. İOSED’in açılımı İkitelli Organize Sanayi Bölgesi işadamları derneği olarak geldik. Sayın Başkanımız Ahmet Akkaya ve Yönetim Kurulu değerli arkadaşlarımızla birlikte Malatya’nın durumunu ve acısını zaten deprem bölgesinin acısını her zaman yaşıyoruz ama bir kez daha görelim dedik.

Gezelim dedik, bilgi alalım dedik, ne yapabiliriz? Başkanımıza danışmaya geldik. Bütün depremzedelere geçmiş olsun diyorum.

Ben eski adıyla Yeşilyurt yani Malatyalıyım. 1992 yılına kadar kereste işiyle Rahmetli babam ile çalıştık. 92 yılından sonra İstanbul’a gittik. Gittik ama bu memleket özlemi bizi bırakmadı. Burada fabrikamızda var branda üretiyoruz. Satışını da İstanbul’da yapıyoruz.

Bu gelinen durum Allah’tan geldi. Rabbim beterinden esirgesin. Bugün Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte Yeşilyurt İlçemizi gezdik, konuştuk, gördük.

Bir ilgi alaka bakım tam bir buçuk senedir hiçbir şey yok. Biz bunu canlı, canlı baştan beri de konuşuyoruz bir enkaz kaldırma en basit enkaz işi yarısını yere sermişler yarısını ise almış götürmüşler böyle bir şey yok yazıktır günahtır.

Çok üzülüyoruz bizim hayallerimiz gitti. Bizim çocukluk duygularımızı kaybettik.  Örflerimiz Ananelerimiz, herkes bir tarafa dağıldı. Böylemi olsun diye bir vekillerimiz var maalesef onları da vicdanlarıyla baş başa bırakıyoruz. Bunu da söylemek zorundayız. Tek kelimeyle yazık çok yazık.

Bu millet bunlara oy verdi. Gelsinler insanlara gelsinler bir yardımcı olsunlar. En azından bizim Yeşilyurt dediğimiz kazamız vergisel açıdan dereceye girecek iş adamları yetiştirmiştir. Hala da üst üste koysan toplasan mübalaa olmasın Yeşilyurtluların yanında 300 – 400 Bin kişi çalışıyor.

Yeşilyurtlular olarak gurur duyuyoruz. Devletimiz için, Milletimiz için, Ekonomimiz için uğraşıyoruz. Biz oranın insanları olarak bunu yapmaya çalışırken maalesef orada ilgi alaka yok. Herkesi her yeri gördük sabahtan beri oradayız. Herkes çok üzgün Yeşilyurt gerçekten üzgün.

İnsanlar artık üzgün umutlarını yitirmişler. Artık Devletten de bir şey istemiyorlar. Bir proje istiyorlar, bir emsal istiyorlar ki kendi başlarının çaresine baskınlarda yapsınlar. Yeşilyurt dediğimiz yer maalesef bahçe olmuş. Yazık ya, çok yazık ama.

İOSİD BAŞKANI AHMET AKKAYA” MALATYA’YA GERÇEKTEN ÜZÜLDÜM “

İOSİD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akkaya ise” İkitelli Organize Sanayi işadamları olarak üyelerimiz deprem süresince buralara yardımlarda bulundu. Onlara buradan teşekkür etmek istiyoruz.

Biz Nurettin Özçelik ağabeyle Ramazan’da gelip konteynır kentleri ziyaret ettik. Yönetim Kurulu üyelerimiz, Başkan vekilimiz Vedat bey Başkan yardımcımız Recep Özen, yönetim kurulu üyemiz Levent bey, yine yönetim kurulu üyemiz Neslihan hanım, Yönetim Kurulu üyemiz Funda Ağlayan, ve değerli abimiz Nurettin bey ile burayı bir ziyaret etmek istedik.

Malatya’ya gelip yerinde görelim dedik. Yardım yapan ve destek olan arkadaşlarımızla yerinde görelim dedik ve bir gezi düzenledik. Bizi ağırladığı için Malatya ESKKK Başkanımız Ali Evren Başkanımıza teşekkür ediyoruz.

Malatya’ya gerçekten üzüldüm. Bir Malatyalı olarak Ben aslında Malatya’nın Akçadağ ilçesi Kozluca Mahallesindenim. Malatya bizi üzdü. Malatya’nın tekrar caddelerinde cıvıl, cıvıl sesler olmasını ve Malatya’nın tekrar eski günlere dönmesini umut ediyoruz.

İOSİD üyelerimize yaptıkları yardım ve verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu ülke 6 şubattan itibaren tek yumruk oldu. Deprem bölgelerine koşanlardan birisi de bizim dernek üyeleri oldu. Ellerinden geleni yaptılar bizim dernek üyeleri. Ama hakikaten gördüğümüz manzara çok üzücü.

BAŞKAN EVREN” İOSİD’e TEŞEKKÜR EDİYORUM

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Malatya Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren” Nazik ziyaretlerinden dolayı İOSİD Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Akkaya ve Yönetim Kuruluna teşekkür ediyorum.

Sayın Başkanlarımın da belirttiği gibi işlerin ağır gitme durumu var. Ben şunu belirtmek istiyorum. Diyelim ki bir yer yapılacak rezerve alanına alınacak. Başka rezerv alanları önceden yoktu. Daha sonra çıkmaya başladı.

Çünkü halk olarak benim dediğim olacak yani 10 kişi var ise 10 kişinin ayrı fikirleri var. Olmuyordu biz çok toplantılar yaptık. Daha sonra bu rezerv alanı çıkar çıkmaz hükümetimiz insanları bir araya getirdi çalışmalar devam ediyor.

Ama bira ağır gidiyor, Mütahitlikte ağır gidiyor. Maddi güçten dolayı ağır gidiyor. Kolay değil Allah Devletimize kolaylıklar versin. Ben her zaman şunu söylüyorum sırf Malatya değil. Ben Adıyaman’a da gittim. Hatay’a da gittim, Antep’e de gittim toplantılar için. Bir Bulgaristan kadar yer Depremde gitmiş bu kolay bişey değil.

Esnafımızın içindeki kişiler olarak maddi manevi gelen kredileri faizli, Faizsiz kredilerin hepsini vermeye çalıştık. Ama yetişmiyor böyle bir depremi dünyada eşi benzeri olmayan tarihte görülmemiş bir depremi yaşadık.

Bundan dolayı da yetişmiyor. Bir tedirginlik var milletin üzerinde. İnşallah yeni, yeni yetkileri bayramdan sonra alırlarsa Belediye meclis üyeleri, İmardaki kardeşlerimiz bu işi başarırlarsa inşaat sektörümüzde devam ederse eski günlerdeki gibi güzel olacağına inanıyorum.

Nurettin bey Yeşilyurtlu olarak Yeşilyurt’u söyleyince tabi diğer ilçelerimizde aynı. Birkaç ilçemizde daha hızlı işadamlarımızın yetiştiği yerler var. Bizlerde onlara yardımcı olmaya çalışacağız. Allah’tan gelene hamd olsun diyoruz yinede.

Bu işi yinede hükümetimizin ve el birliğiyle yeni gelen yöneticilerimizle birlikte Milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızın çalışmaları devam edecek. Ama işin peşini bırakmıyoruz. Onlara da yardımcı oluyoruz. Bu süreçte peşini bırakmamak önemli. Devletimize olan inancımızı koruyoruz ve her zaman yanlarında olacağız. İnşallah birlikte çalışarak, bu zorlu sürecin üstesinden geleceğiz” dedi.

Ziyaretten sonra İOSİD Yönetim kurulu Başkanı iş adamı Ahmet Akkaya, ESKKK Başkanı Ali Evren’e derneğin logosunu taşıyan bir plaket hediye takdiminde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN