İlgezdi Mehmet Kızıldaş'a Desteğimi Açıklamak İçin Geldim

İstanbul – Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi Arguvan Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş'a Destek Vermek İçin Arguvan'da Düzenlenen Mitinge Katıldı

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

İstanbul – Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi Arguvan Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş’a Destek Vermek İçin Arguvan’da Düzenlenen Mitinge Katıldı 

İstanbul - Ataşehir Belediyesi’nin kurucu belediye başkanı olan ve 15 yıldan bu yana Ataşehir Belediye Başkanlığı yapan Arguvanlı hemşehrimiz Battal İlgezdi, Arguvan Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş’a destek vermek üzere geldiği Arguvan’da bugün (13 Mart) düzenlenen Büyük Arguvan Buluşması’na katılarak halka hitap etti. 

Yaklaşık 2 bin Arguvalının katıldığı Arguvan Nazım Hikmet Meydanın’nda yaptığı konuşmada, Arguvan Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş’la olan dostluk ve arkadaşlık hukukuna vurgu yapan Battal İlgezdi, isim vermeden CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve CHP Yönetimini sert bir dille eleştirdi. 

“Arguvan’a geleceğimi haber alan Malatya’daki büyük siyasetçiler, gelmemem için beni telefon bombardımanına tuttular” 
Mehmet Kızıldaş’ı desteklemek üzere Arguvan’a gideceğini açıklamasından sonra, “Malatyalı Büyük Siyasetçiler” olarak nitelediği kişilerin, Arguvan’a gelmesini engellemek üzere yoğun baskı yaptığını açıklayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi şunları söyledi: “İstanbul’dan Arguvanlılar, Malatyalılar benim buraya gelip Mehmet Kızıldaş’a destek vermemi istediler. Benim buraya geleceğimin haberini alan Malatya’daki büyük siyasetçiler, beni telefon bombardımanına tuttular. ‘Senin Arguvan’da ne işin var’ diye?  Arguvan benim kendi memleketim. Ben ortaokulu burada okudum, Mehmet Kızıldaş ile aynı evde oturduk, onun bize çok emeği var. Benim de vefa borcum vardı”. 

“Kılıçdaroğlu’nu desteklediğimiz için Kızıldaş ile birlikte cezalandırıldık”
Siyasi kariyerinin güçlü geçmişine vurgu yapa, 1983 yılında SODEP’i kurduğunu hatırlatan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı yürütülen operasyonları yapanlara göndermede bulunarak, “Ben siyasetin hiçbir alanında, hiç kimseye ihanet etmedim. Arkadan dolanıp hançer sokmadım” dedi.

Mehmet Kızıldaş ile birlikte Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledikleri için cezalandırıldıklarını söyleyen Battal İlgezdi, “Mehmet Abi iyi bilir bu partide çok görev yaptım. Ama son dönemde ne hikmetse Mehmet Kızıldaş ile birlike cezalandırıldık. Suçumuz neydi? Kemal Kılıçdaroğlunu desteklemek. Vallahi burdan bir kez daha söylüyorum. Bugün de olsa yarın da olsa Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemeye devam edeceğim. Ben siyasetin hiçbir alanında, hiç kimseye ihanet etmedim. Arkadan dolanıp hançer sokmadım. Siyaset burada şahısların tekelinde değil” şeklinde konuştu.
CHP’nin Malatya’da kısır bir döngü içinde olduğuna, yıllardır tek bir milletvekiline mahkum edildiğine dikkat çeken Battal İlgezdi, “Bakınız Malatya’da bir oluyorsunuz bir türlü iki olmuyorsunuz. Hâlbuki Malatya ikiye, üçe, dörde laylık bir il.  Mehmet Kızıldaş’dan ne zarar gördünüz? Niye aday yapmadınız? Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermek suç mu?  Kızıldaş, hırsızlık mı yaptı? Arsızlık mı yaptı? Arguvan’a katma değer kattı. Siyaset kimsenin babasının tekelinde değil.  Kimsenin malı da değil” dedi. 
“Kendi marabalarınızı belediye başkan adayı yaptınız; ama bu düzen 1 Nisan’da değişecek; Arguvan Mehmet Kızıldaş’a, kendi adayına sahip çıkacak”

CHP Malatya Milletvekili ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba’yı isim vermeden eleştiren Battal İlgezdi, “Ama şunu iyi bilin 1 Nisan’da bu düzen değişecek. Bu anlayış değişecek. Kendi marabalarınızı belediye başkan adayı göstereceksiniz ama ahlaklı, ilkeli, dik duran adamları siyasette yok sayacaksınız. Öyle bir şey yok. Ama ben inanıyorum ki Arguvan, Mehmet Kızıldaş’a, kendi adayına sahip çıkacak” ifadelerini kullandı.

Miting alanında Veli Ağbaba’ya yönelik tepki seslerinin yükselmesi üzerine, Battal İlgezdi konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben buranın çocuğuyum, Veli Ağbaba da buranın çocuğu. Benim kimseyle hesabım yok. Benim hesabım burada Mehmet Kızıldaş’a yapılan yanlışı konuşmak. 1 Nisan’da Kızıldaş Mazbatayı alırsa Arguvan Kızıldaş’a sahip çıkmış olacak. Arguvan’a burada çok güzel bir kültür merkezi yaptık.  Depremden sonra oranın nasıl insanlara hizmet verdiğini görünce ne kadar büyük bir iş yaptığımızı daha iyi anladım. Emeğin büyüğü tabiki Mehmet Kızıldaş’ındır. Kızıldaş, Arguvan’a bulgur fabrikası, ambalaj tesisi, doğal ürün kooperatifi, kimya fabrikası, sanayi sitesi, akaryakıt istasyonu yaptı ve sosyal konut başlattı”.
Arguvan’da seçimin huzur ve demokratik ortam içinde geçmesini dilediğini ifade eden Battal İlgezdi, 31 Mart’ta Mehmet Kızıldaş’ın seçimi kazanacağına olan güçlü inancını da vurgulayarak, “1 Nisan’da Başkanımz Mehmet Kızıldaş mazbatasını alırken burda olacağım. Bundan sonra da Arguvan’a desteğim devam edecek. Tabii 1 Nisan’dan sonra hizmetleri devam edecek. Mehmet Abi ile birlikte bir projemiz vardı. Ben Avrupalı iş adamları ile Arguvan’a yatırımcı getirdim. Buraya bir kreş, anaokulu bir de yaşlı dinlenme merkezi yapacağız.  Ben kendisini seçimleri kazandıktan sonra Nisan veya Mayıs gibi Almanya’ya götüreceğim ve bu projeyi hayata geçireceğiz. Kendisi zaten yer tahsisini yaptı. Sonra buranın temelini atacağız.  Benim belediye başkanı olmam çok önemli değil. Benim Avrupada iş adamı dostlarımla birlikte Arguvan’a, doğduğumuz topraklara desteğimiz elimizden geldiğince devam edecektir” dedi.

Mehmet Kızıldaş:Battal Başkanımızın desteği bizi onurlandırmıştır 
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’den sonra konuşan Arguvan Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş, Battal İlgezdi’nin İstanbul’dan Arguvan’a gelerek desteğini açıklamasından dolayı büyük onur duyduğunu söyledi. 
Mehmet Kızıldaş; “Arguvan Belediye Başkanlığı görevimin 10 yıllık süresinde, Arguvan’a ve Arguvan Belediyesi’ne unutulmaz destekleri ile her daim yanımızda olan Kardeşim Battal İlgezdi'nin büyük baskılara karşın, 31 Mart seçimlerindeki Arguvan Bağımsız Belediye Başkan Adaylığım için verdiği büyük destek sadece beni değil bütün Arguvan’ı mutlu etmiştir.  Değerli Kardeşim Battal İlgezdi’nin Büyük Arguvan Buluşması Mitingimizde, yaptığı konuşma Arguvan halkının kalbinden kaynayan duyguların tercümanı olduğu kadar, Arguvan halkının özgür iradesine hiçbir gücün pranga vuramayacağını bir kez daha göstermiştir. Kendisine şükran duygularımı iletiyorum” dedi. 

“10 yıl boyunca çalmadık, çaldırmadık, çarçur etmedik size hizmet ettik”
Arguvan Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş, konuşmasının son bölümünde ise 10 yıl süresince hayata geçirdikleri belediyecilik anlayışını ve gelecek 5 yılda yapacaklarını anlattı. Mehmet Kızıldaş, “Göreve geldikten sonra çalmadık, çaldırmadık, çarçur etmedik size hizmet ettik. Hiçbir şekilde Kürt-Türk, Alevi, Sünni, Sağcı, solcu ayrımı yapmadan hizmet ettik. Birçok küçük ve büyük belediyeler çalışanlarının maaşını ödemezken biz maaşları düzenli ödedik ve TÜİK istatistiklerine girdik.  Bundan sonra da ayrımsız ve adaletli hizmetimize devam edeceğiz. Burada çok farklı partilereden insanlar var, hepsi bize destek vermek için geldiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  Nisan Mayıs gibi Anaokulu ve Kereşin temelini atacağız. İlçemizin en önemli sorunu konut sorunu. Bir çok ilçe belediyesi arazi satarken biz Arguvan’ın konut ihtiyacını gidermek için 10 dönüm imarlı yer satın aldık. Doğalgazı bu yıl içinde inşallah Bölge Müdürlüğü ile görüştük ve sözünü aldık. İlçeyi en kısa sürede doğalgaza kavuşturacağız. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN