Sağlık

Sağlık Haberleri

Uzmanından kistik fibrozis uyarısı

Dicle Üniversite Çocuk Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Velat Şen, kistik fibrozis hastalığının akciğerleri ve sindirim sistemini etkileyen genetik bir hastalık olduğunu belirterek, büyüme, gelişme geriliği ve akciğer enfeksiyonları olan çocukların mutlaka Kistik Fibrozis Merkezi'ne yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Dünya Halk Sağlığı Günü

Mersin'in Bozyazı ilçesinde vatandaşlar, 'Dünya Halk Sağlığı Günü'nde broşür dağıtılarak sağlık konusunda bilgilendirildi.

Bebek sahibi olmak isteyen diyabetik kadınlara uyarılar

İnsülinin eksikliği veya etkisizliği sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlık olan diyabet, bebek sahibi olmak isteyen aileler için pek çok soru işaretini beraberinde akla getiriyor.

Bismil'de katarakt ameliyatı olan 30 kişi tekrar görmeye başladı

Diyarbakır'ın Bismil İlçe Devlet Hastanesi'nde, katarakt ameliyatı olan 30 kişi, tekrar görme düzenine kavuştu.

Doğduktan 24 saat sonra yapılan 'yemek borusu' ile hayata tutundu

Elazığ'da doğuştan yemek borusu olmadığı tespit edilen kız bebek, doktorların doğumdan 24 saat sonra gerçekleştirdiği başarılı operasyonla yemek borusu yapılarak hayata tutundu. İlk önce burnundan beslenen bebek, bugün itibariyle ağızdan beslenmeye başlandı.

Sezaryen sonrası normal doğumla ikinci kez anne oldu

Mardin'de yaşayan Nazlı Özerdem, ilk bebeğini sezaryen ile dünyaya getirdi. İkinci bebeğinin gebeliğinde bu kez normal doğum yapmak isteyen ancak sezaryen sonrası normal doğumun bazı risklerinin bulunduğunu öğrenen Özerdem, Memorial Diyarbakır Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'ne başvurdu ve burada normal doğumunu sağlıklı bir şekilde gerçekleştirerek ikinci kez anne olmanın mutluluğunu yaşadı.

Sokakta sağlık hizmeti

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan sağlık sokağı vatandaşlara sokakta sağlık hizmeti veriyor.

Op. Dr. Esra Demir, kadınları uyardı

Jinekolog, Cinsel Terapist, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Demir Yüzer, vajen estetiği konusunda önemli bilgiler verdi.

15 yılda iki çocuğunun müjdesini de aynı klinikte aldı

Diyarbakır'da yaşayan ve 15 yıllık çocuk özlemiyle birçok tüp bebek merkezlerine başvuran fakat çocuk sahibi olamayan Emine Çelik, iki çocuğunun müjdesini de aynı klinikte aldı.

Kansere bıçak değmez algısı yanlış

Akciğer kanserine yol açan en önemli etkenin sigara olduğuna değinen Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tayfun Kermenli, hastaların 'kansere bıçak değmez, ameliyat olmaz' diye kafalarında yanlış algı oluştuğunu, bunun kırılması gerektiğini söyledi.

TÜSEB'den yenilikçi ilaç geliştirme stratejik ar-ge proje çağrısı

Başkanlığını Prof. Dr. Adil Mardinoğlu ve Genel Sekreterliğini Prof. Dr. Hasan Türkez'in yaptığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından yeni yönetim döneminde başlatılan yenilikçi ve ürün odaklı proje çağrılarına bir yenisi daha eklendi.

Yurt dışında bulamadığı çareyi Diyarbakır'da bularak çocuk sahibi oldu

Mardin'de yaşayan 25 yaşındaki Çiğdem Hacımustafa, birçok şehre ve yurt dışına gitmesine rağmen çocuk sahibi olmasının imkansız olduğunun yanıtını alırken, arkadaş tavsiyesi üzerine Diyarbakır'da başvurduğu klinikte 3 yıl sonra tedavi sonrası çocuk sahibi oldu.

Gebelikte mide bulantısı başka hastalıkların habercisi olabilir

Gebelik sürecinde normal karşılanan bulantı ve kusma başka hastalıkların habercisi olabiliyor. Gebelikte bulantı ve kusmalar aşırı olduğunda vücutta doku ve hücre içi suyunun azalmasına yol açacak bir boyuta erişebilirken tüm sistemleri olumsuz etkileyen ve hastane koşullarında tedavi gerektiren ciddi bir gebelik komplikasyonuna dönüşebiliyor.

8 yıl içerisinde aynı evde üç defa bayram havası yaşandı

Diyarbakır'da yaşayan 28 yaşındaki Semra Sarış, 8 yılda üç defa tüp bebek denemesinde 3 başarılı gebelik elde ederek, 3 çocuk sahibi oldu.

'Yüz gençleştirme kişiye özgü olmalı'

Yaşlı yüz belirtileri her insanın karşılaşacağı bir süreç. Günümüz teknolojisiyle yaşlanmanın önlenebileceğini ifade eden Medicana International Ankara Hastanesi Plastik ve Rekonstüriktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fulya Fındıkçıoğlu, yüz yenileme ve gençleştirme çalışmalarının kişiye özgü olması gerektiğinin altını çizdi. Op. Dr. Fulya Fındıkçıoğlu, ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemleri arasında PRP, Fraksiyonel Mikro-iğneli Radyo Frekans (RF) ve iğnesiz mezoterapi uygulamaların günümüzde sıklıkla kullanıldığını belirterek önemli bilgiler verdi.

Minik Zülal’in yaşama tutunması için 600 bin lira gerekiyor

İstanbul Bağcılar'da doğuştan Aromatik Amino Asit Dekarboksilaz Defekti (AADC) hastası olan 13 yaşındaki Zülal, ameliyat masraflarının karşılanması için yardım elinin uzanmasını bekliyor. Kızının tedavisi için yıllar sonra Amerika'ya kendini kabul ettirdiğini ifade eden anne, ihtiyaç olan paranın toplanması durumunda yurt dışına gideceklerini söyledi.

Elazığ'da bağımlılıkla mücadele toplantısı

Elazığ'da Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

150 bin doğumda bir görülen hastalıktan 1 saatte kurtuldu

Siirt'te yaşayan Perihan ve Mahmut Yelboğa çiftinin bebekleri Miraç Yelboğa'ya, doğum sonrası sürekli olarak geçirdiği akciğer enfeksiyonu nedeniyle 'Morgagni Hernisi' olarak bilinen hastalık olan diyafram fıtığı tanısı konuldu. Miraç bebek, 150 bin doğumda bir görülen hastalığından 1 saatlik ameliyatla kurtuldu.

Eski medeniyetlerden günümüze kalan miras: Akupunktur

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Aziz Denli, en eski tedavi yöntemlerinden biri olan akupunkturdaki noktaların gizemini hala sürdürdüğünü söyledi.

Toplam 3610 haber.