Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Yıllarca suni kavgalar ve çekişmelerle bu ülkenin vaktini ve enerjisini heba edenlere inat eser ve hizmet çıtasını daha yukarıya taşıyoruz. Ülkemizi kendi sorunlarını çözmüş olarak önce bölgesel liderliğe yükselttik, şimdi de küresel öncülüğe çıkarıyoruz' dedi.

Başkan Dağtekin: 'İmamoğlu Türkiye'nin en başarısız belediye başkanı'

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Besni İlçe Başkanlığının teşkilat toplantısına katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ABD’de

Rusya'nın saldırılarının ardından ilk kez yurt dışı ziyareti gerçekleştiren Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'i taşıyan uçak ABD'nin başkenti Washington DC'de bulunan Joint Base Andrews Askeri Havaalanı'na indi.

ABD’den Ukrayna’ya 1,85 milyar dolarlık askeri yardım

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna'ya içerisinde Patriot hava savunma sistemlerinin dahil olduğu 1,85 milyar dolarlık askeri yardım yapılacağı duyuruldu.

İsveç Dışişleri Bakanı Billström: “Türk tarafının iade davalarına müdahil olması doğal”

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Türkiye ziyareti öncesi yaptığı açıklamada, terör örgütü FETÖ soruşturmasının firari şüphelisi Bülent Keneş'in Türkiye'ye iade edilmesinin İsveç yargı makamları tarafından reddedilmesine değinerek, 'Türk tarafının iade davalarına müdahil olması doğal' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Senegal ile 2021 yılında ikili ticaret hacmimiz önceki yıla göre yüzde 42 bir artışla 380 milyon dolardan 540 milyon dolara ulaştı. Şimdi kendimize yeni hedef belirledik, dedik ki; en kısa sürede bunu 1 milyar dolara çıkaralım' dedi.

Bakan Akar’dan Yunanistan’a “radar kilidi” tepkisi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'ın Türk uçaklarına radar kilidi atmasına tepki göstererek, 'Bu düşmanca tavır Yunanistan'ın NATO'nun temel ilkelerini ve değerlerini hiçe sayacak boyutta küstahlaştığını göstermektedir. Kıbrıs, Ege ve Doğu Akdeniz'de bizler diyaloğa açık olmakla beraber bugüne kadar hiçbir oldu bittiye müsaade etmedik. Bundan sonra da etmeyeceğiz' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall onuruna öğle yemeği verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall onuruna öğle yemeği verdi.

Milletvekili Tutdere, bütçe görüşmelerinin ardından Adıyamanlılarla bir araya geldi

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, TBMM'de yoğun geçen bütçe maratonunun sona ermesinin ardından Adıyamanlılarla bir araya geldi.

Milletvekilliği A. Adaylığı İçin Başkan Samanlı İstifa Etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı Milletvekilliği Aday Adylığı İçin İl Başkanlığından İstifa Etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Enflasyonla mücadele politikamız devam ediyor. Bu politika başarıya ulaşacak, üstelikte biz ekonomiyi büyüterek bu sorunu çözeceğiz. Büyüyerek sorunu çözmek neymiş göstereceğiz. dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Kapalı Maraş’ı ziyaret etti

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Kapalı Maraş'ı ziyaret etti.

ABD’de 6 Ocak Komitesi, Trump’ın 4 suçtan suçlanmasını tavsiye etti

ABD'de 6 Ocak Kongre baskınını soruşturan Temsilciler Meclisi Komitesi, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın savcılar tarafından Kongre'nin resmi sürecini engelleme, komplo kurmak, yanlış beyanda bulunmak ve ayaklanma ile suçlanmasını tavsiye etti.

Bakan Karaismailoğlu: “Trafik kazaları yüzde 82 azaldı”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, trafik kazalarının yüzde 82 azaldığını belirterek, 'Yol kenarlarında trafik canavarları resimleri vardı. Hepsi tarih oldu' dedi.

Putin:

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus sadece son yıllarda iyi işbirliğimiz olan bir ülke değil, tam anlamıyla müttefikimizdir dedi.

TBMM Başkanı Şentop, Bulgaristanlı mevkidaşı Raşidov ile görüştü

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Bulgaristan Meclis Başkanı Vejdi Raşidov ile görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, Ekonomi ve ticaret başta olmak üzere; sanayi, turizm, eğitim, kültür ve diğer birçok alanda, iş birliğini geliştirilebileceğimiz yüksek bir potansiyel bulunmaktadır. Öte yandan, sahip olduğumuz komşuluk ilişkilerimizde, halklarımız arasında giderek artan yakınlık da önemli bir rol oynamaktadır dedi.

Rus Büyükelçi Karlov, Başkentte anıldı

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği görevini yürütürken, uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Andrey Karlov, ölümünün 6'ncı yıl dönümünde Ankara'da düzenlenen törenle anıldı.

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül Asgari ücreti dört ayda bir güncelleyeceğiz

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin 2. kuruluş yıldönümünde yaptığı açıklamada, iktidar olmaları durumunda asgari ücreti dört ayda bir güncelleyeceklerini, en düşük emekli maaşının asgari ücretten az olmayacağını söyledi.

'Türkiye Yüzyılı vizyonu'nda Gaziantep buluşması yapıldı

'Türkiye Sohbetleri: Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türkiye Yüzyılı Vizyonu' Gaziantep buluşması, Cumhurbaşkanı başdanışmanları ve kentteki sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.