Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Ceylan Karavil Park'ta 'Garaj İndirim Günleri' başlıyor

Ekonomiye destek veren Ceylan Karavil Park AVM, 'Garaj İndirim Günleri' etkinliğiyle dev indirim günlerine 13-22 Eylül'de başlıyor.

Isı yalıtımıyla yüzde 50 tasarruf mümkün

Ankara'da mantolama ustalarına yönelik düzenlenen seminerde, binalarda ısı yalıtımı ile yüzde 50 enerji tasarrufu sağlandığı belirtildi.

Bölge pamuk fiyatı DTB'de belirlenecek

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) pamuk piyasalarında üretici ve sanayici açısından en önemli sorunun fiyat oluşumu olduğunu belirten DTB Başkanı Engin Yeşil, bölgede üretilen pamuk fiyatı belirlenmesinin Diyarbakır'da yapılması için harekete geçtiklerini söyledi.

Fındık fiyatı düşüşünü sürdürüyor

Giresun'da kabuklu tombul fındığın fiyatı düşmeye devam ediyor. Haftaya 15 liranın üzerinde başlayan fındık fiyatı 14.30 ila 15 lira aralığına kadar geriledi.

YTB 30 adet uzman yardımcısı alacak

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), 30 adet uzman yardımcısı alımı yapacak. Başvurular 16 Eylül 2019 tarihinde son buluyor.

Sadıkoğlu'ndan velilere kırtasiye uyarısı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, okul sezonu öncesi velilere çağrıda bulunarak alışverişlerin kitapevleri ve kırtasiyecilerde yapılmasını istedi.

Yüzde 50 hibe ile kurduğu serada günlük 3 ton salatalık hasat ediyor

Elazığ'da yüzde 50 hibe desteğiyle sera kuran Nahit Erbek, aylık 90 ton salatalık üreterek hem ekonomik kazanç elde etmeye başladı hem de birçok mevsimlik işçiye ekmek kapısı oldu.

Malatya Ticaret Borsası ağustos ayı meclisi toplandı

Malatya Ticaret Borsası ağustos ayı meclis toplantısı üyelerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Malatya'da 13 yılda 21 milyon TL hibe desteği verildi

Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, 2006 yılından itibaren bugüne kadar 12 etap kırsal kalkınma destekleri kapsamında 21 milyon TL'lik hibe desteği sağlandığını belirtti.

Denizi değil ’Çayı’ turist çekiyor

Eskişehir'de, önemli turizm yerlerinin başında gelen Porsuk Çayı ziyaretçileriyle kent ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Yıl boyunca devam eden tekne ve gondollarda yaklaşık 200 bin kişi ağırlanıyor.

Malatya TSO Meclisi Pütürge'de toplandı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Ağustos ayı olağan meclis toplantısını Pütürge ilçesinde gerçekleştirdi.

Palandöken Teknolojiye direnen ayakta kalamaz

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, 'Yeni teknolojik gelişmelere ayak uyduramadığımız sürece anadan babadan kalma usullerle iş yürütmek mümkün değil.

Mücevherde hedef Amerika’ya yılda 1 milyar dolar ihracat

Mücevher İhracatçıları Birliği üyeleri, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Miami kentinde 150'ye yakın kuzey ve güney Amerikalı mücevher firması ile bir araya gelip, 400'e yakın ikili görüşme gerçekleştirdi. Hedef Amerika'ya yılda 1 milyar dolar ihracat yapmak.

Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk projesinin ihalesi yapıldı

Fırat Kalkınma Ajansı(FKA) ile Malatya Ticaret Borsası arasında 2017 Cazibe Merkezleri Programı kapsamında desteklenecek olan projelerden biri olarak hayata geçirilen 'Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk Projesi' için ihale gerçekleştirildi. Borsa binasında yapılan ihaleye 8 firma katılırken, sonucun ilerleyen günlerde açıklanacağı belirtildi.

ASO Başkanı Özdebir: 'Kadına yönelik tüm saldırıları şiddetle kınıyorum'

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, 'Kadına yönelik tüm saldırıları ben de şiddetle kınıyorum. Bunları önlemenin yollarından birinin de kadın istihdam oranlarının arttırılması olduğunu düşünüyorum. Erkeklerin 4'de 3'ü istihdama katılırken, bu oran kadınlarda 3'de 1 seviyesindedir. Kadınların istihdama katılım oranlarının arttırılması, bu tür olayların yaşanmasını kısmen de olsa etkileyecektir diye düşünüyorum' dedi.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 287,60 lira oldu.

TOKİ Başkanı Bulut, Ankara şantiyelerinde incelemelerde bulundu

TOKİ Başkanı Ömer Bulut ilk olarak Sincan Saraycık Mahallesi'nde inşaatı 3 bölgede 7 etap halinde devam eden Kentsel Yenileme ve Gecekondu Dönüşüm Projesi ile başladı. Bulut, daha sonra Kuzeykent ve Mamak kentsel dönüşüm projesini ziyaret etti.

ENFA Bal 'CNR Food İstanbul Fuarı'nda

ENFA Bal Genel Müdürü Mustafa Ençetin, İstanbul'da düzenlenecek CNR Food İstanbul Fuarı'nda tüketicilere yeni ürünleri olan ballı şerbeti sunacaklarını söyledi.

Diyarbakır'ın ilk özel poligonu dualarla açıldı

Diyarbakır'da faaliyet gösteren Türkiye'nin en büyük, bölgenin ise ilk ve tek atış poligonu olan Karakuş Poligon hizmete açıldı.

Toplam 4946 haber.