Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Erdemoğlu'ndan sağlık sektörüne büyük yardım

Hayırseverliği ile bilinen Erdemoğlu Ailesi, Besni Devlet Hastanesi'ne yaklaşık 3 milyon TL değerindeki ekipman desteği sağlayacak.

Gıda firmaları ATSO ile Ortadoğu'ya açılıyor

Üyelerin dış ticarete özendirilmesi, mevcut ihracatçıların yeni pazarlar bulması ve ihracatçı sayısı ile ihracatının artırılması amacıyla Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası, bir ticaret platformu arasında protokol imzalandı.

GTO'da yılın son meclis toplantısı yapıldı

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) aralık ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında, Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

GSO Başkanı Ünverdi'den konjonktürel fırsatlar çağrısı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, her yeni yılın yeni umutlarla geldiğini belirterek, önümüzdeki süreçte güçlüklerin üstesinden gelebilmek için ülke olarak konjonktürel fırsatların iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

İnşaat müteahhitleri malzemelerde inidirim bekliyor

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, ' İki yıldır inşaat malzemeleri artıyor, son bir yıldır yaklaşık yüzde 300 artan inşaat temel malzeme fiyatlarında döviz kurundaki düşüşle birlikte bir indirim bekliyoruz' dedi

Malatya'da market denetimleri son sürat devam ediyor

Malatya'nın Battalgazi ile Yeşilyurt İlçe Belediyeleri Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, döviz kurundaki düşüşün marketlerdeki fiyatlara yansıyıp yansımadığının tespiti için aralarında zincir marketlerin de olduğu işletmelere yönelik denetimlerine hız verdi.

GSO'nun 2021 yılı son meclis toplantısı gerçekleştirildi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Aralık Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, meclis ve danışma kurulu üyelerinin katılımıyla düzenlendi.

Şehitkamil'de market denetimleri sürüyor

Şehitkamil Belediyesine bağlı zabıta ekipleri, ilçe genelinde bulunan marketlere yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Ekipler satılan her türlü ürünün gramajı, fiyat ve irsaliye karşılaştırması, tüketim tarihi, hijyen şartlarına uygunluğu ve diğer birçok konuda inceleme yapıyor.

Diyarbakırlı kadınlar unutulan yöresel lezzetleriyle geçim kaynağı sağlayacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Keçi Burcu'nda kentin yöresel yemeklerini yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunmak amacıyla kadınlara yönelik başlattığı gastronomi eğitiminde sertifikalar verildi.

Çok dilli çalışanlarla tarihe açılan şube turistlerin ağzını tatlandırıyor

Diyarbakır'da tarihe açılan kapı olarak belirtilen Hacıbaba Pastaneleri Sur şubesi, çok dilli çalışanları ile yabancı turistlere hizmet vermeye başlıyor.

GTO, triko ve hazır giyim sektörüne '519' nitelikli iş gücü kazandırdı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından hayata geçirilen ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (UNHCR) desteklediği 'Triko ve Hazır Giyim Sektörlerine Yönelik Nitelikli İş Gücü Yetiştirilmesi Projesi'nin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Deprem konutlarında vatandaşların yüzü gülüyor

Malatya'nın Kale ilçesinde yapımı tamamlanan deprem konutları hak sahiplerine teslim edilirken, evlerine taşınan depremzedeler ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek devletin şefkatini kısa sürede yanlarında hissettiklerini söylediler.

Yeşilyurt Belediyesi'nde 'sosyal denge tazminatı' sevinci

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yaptığı açıklamada, 'Belediyemizde görev yapan 119 memur ve sözleşmeli personelimize yönelik sosyal denge tazminatı aylık tavan tutarı olan en yüksek devlet memuru aylığının yüzde 120'si olmak üzere Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesini imzaladık' diye konuştu.

Elazığ'da teşvikler 1 yıl uzatıldı

Elazığ'ın da içinde bulunduğu Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yatırımların desteklenmesiyle ilgili sağlanan teşvikler, 1 yıl süreyle uzatıldı.

Elazığ TSO Başkanı Arslan, 'Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı uygulaması sonrasında dövizdeki kara tablo dağılmıştır'

Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı uygulaması sonrasında dövizdeki kara tablonun dağıldığını belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TOS) Başkanı Asilhan Arslan, Hem piyasalarda hem de iş dünyasında olumlu karşılık görmüştür. Döviz kurunun ani dalgalanmalar ve kırılmalar yaşanmadan devamlılığı iş dünyasının ön görebilirliği açısından çok değerli olacaktır dedi.

Malatya 6'ncı bölge teşviklerinden yararlanmaya devam edecek

Malatya'nın, Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında 6'ncı bölge desteklerinden faydalanma süresinin uzatıldığını bildiren Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Taleplerimize olumlu karşılık veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Malatya'mız adına teşekkür ediyorum' dedi.

Şirehan'da yılbaşı hazırlıkları tamamlandı

Tarihi dokusunu konfor ve eşsiz lezzetleri ile birleştiren Şirehan Otel, yılbaşı gecesi için tüm hazırlıklarını tamamladı. 2022'yi konukları ile beraber büyük sürprizlerle ve harika bir eğlence programı ile karşılayacak olan Şirehan Otelde misafirleri ise zengin ve özenle hazırlanmış menü bekliyor

Gürkan, yeni şire pazarını inceledi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Özlem Pelitoğlu ile birlikte inşaat çalışmaları devam eden Dünya Kayısı Ticaret Merkezi ve Buğday Pazarı alanında incelemelerde bulundu.

MAlatya'da DİTAP toplantısı

Malatya'da, Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) sistemiyle daha fazla alıcı ve satıcıyı online sistemde buluşturmak amacıyla toplantı yapıldı