Elektriği Kesmek'te ne?

6 Şubat Depremlerinden bu güne yaklaşık 7 ay'ı geride bırakırken sorunlar da katlanarak artmaya devam ediyor.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

        6 Şubat Depremlerinden bu güne yaklaşık 7 ay’ı geride bırakırken sorunlar da katlanarak artmaya devam ediyor. 

      Özellikle Orta hasarlı evlerin durumunun belirsizliği, buna birde üstüne üstlük Elektrik şirketinin Orta hasarlı evlerin elektriğini kesmeleri, Abone iptalleri de içinden çıkılmaz bir hal almaya devam ediyor. Kardeşim neye göre Orta hasarlı evlerin elektriğini kesiyorsunuz. Yarın ya güçlendirme denilirse o zaman nasıl olacak?

             İnsanın Başına Gelmezse bilmezmiş Çevre ve iklim Bakanlığı tarafında bir Genelge yayınlanmış orta hasarlı binaların Elektriğini kesiyorlarmış. Sonrasında aboneliği iptal ediyorlar. Vatandaş bina analizi yaptırıyor,  belli bir bütçe ayırıyor güçlendirme firmasına bir ödeme yapıyor bina güçlendirmeye elverişliyse güçlendirme bitene kadar Elektrik verilmeyecekmiş. 

         Vatandaş o süreçte Elektrik gerekli olsa nereden nasıl alacak? Bunun Türkçe açıklaması insanlara diyorlar ki biz size bütün zorlukları çıkaralım ki siz buraları terk edin. Ya arkadaş 7 Aydır bir karar veremediniz, bu belirsizlik insanların canına tak etti.

            Yeşilyurt belediyesi Kiltepe Mahallesine güçlendirmeye izin vermiyor. Kiltepe mahallesini kentsel dönüşüme sokması için çevre ve iklim bakanlığına verdiği önerinin sonucunu bekliyor. Bu belirsizlik nereye kadar devam edecek vatandaş merak ediyor.

           Depremden dolayı bir darbe yiyen Depremzedelere bir darbe de Elektrik şirketi ve Yeşilyurt Belediyesinden. Kıssadan Hisse Malatya’yı terk edenler gibi orta hasarlı evleri olanlarda Malatya’yı terk edin mesajı verilmeye çalışılıyor.

          Vatandaşa yardımcı olunacağına işi yokuşa sürmek hem vebaldir hem de yapılan en büyük hatadır. Sayın yetkililere sesleniyorum.” Bırakın bu vatandaşla itişmeleri, akılcı ve mantıklı işlerle Malatya’ya hizmet yapın. Önümüz Kış barınma Malatya’da halen en büyük sorun. Sağlam olanı da yıkmak hem milli servet hem de kul hakkıdır. “ Bilmem Anlatabildim mi?

Resul ÖZBEY
Gazeteci

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN