Başkan Şarlak Mücbir Sebep En Az 2 Yıl Uzatılmalı

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak, 'Malatya'da ticari hayat normalleşmeden mücbir sebep halinin kaldırılması sıkıntıları daha da artıracaktır. Bu nedenle Mücbir sebep süresinin en az 1 yıl daha uzatılmasını talep ediyoruz' dedi.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak, “Malatya’da ticari hayat normalleşmeden mücbir sebep halinin kaldırılması sıkıntıları daha da artıracaktır. Bu nedenle Mücbir sebep süresinin en az 1 yıl daha uzatılmasını talep ediyoruz” dedi.

27 Bin İşyeri Yıkık Veya Ağır Hasarlı

21 metrekarelik konteynerlerde Malatya’nın ticareti yürütülmeye çalışılmakta olup siftah dahi yapamadan iş yerini kapatan esnaflarımız var diyen Başkan Şarlak “27 bin işyeri yıkık veya ağır hasarlı olduğu Malatya’da, 6 Şubat depremlerinin üzerinden 9.5 ay geçmesine rağmen ekonomik ve sosyal sıkıntılar devam etmektedir. KOBİ’lere verilen 2 yıl ödemesiz 5 yıllık kredi ile birlikte mücbir sebebin 2025 Aralık ayına kadar uzatılması esnafımıza can suyu olacaktır. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin depremin ekonomik enkazından çıkması durumunda deprem bölgeleri içinde bulunduğu sıkıntıdan ‘Türkiye Yüzyılı’na yakışır şekilde kurtulacaktır. Yıkım ve enkaz çalışmalarının yüzde 50 sinin tamamlandığı Malatya’mızda mücbir sebep hali süresinin sona ermesi sorunların daha da büyümesine neden olacaktır.” dedi.

Hem Esnafımızın Hem Devletimizin Menfaatinedir

Malatya’da birçok mali müşavirin ofisinin yıkımı halen devam eden şehir merkezinde olduğuna dikkat çeken Başkan Şarlak “Malatya Merkezinin ağır hasarlı binaların yıkımı ile adeta bir tarlayı andırdığı bir dönemde şehrin dinamiklerinin harekete geçerek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek durumu anlatması gerekmektedir. 2011 yılında yaşanan Van depremi sonrası mücbir sebep 31/05/2017’de sona ermişti. 11 ilimizi kalbinden vuran Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisi başta Malatya olmak üzere, Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Hatay’da etkisi yıllarca kaybolmayacaktır. Bu anlamda ticaretin eski haline döneceği güne kadar mücbir sebebin uzatılması hem esnafımızın hem devletimizin menfaatinedir” şeklinde konuştu.

Malatya’da Mutlaka Yer Alması Gerekmektedir

Malatya’nın ihracat rakamlarının ortada olduğunu belirten Başkan Şarlak son olarak “İhracata dayalı süreçlerin kolaylaştırılması ve ihracatın geliştirilmesi adına başta Eximbank olmak üzere İDATA gibi kurumların Malatya’da mutlaka yer alması gerekmektedir. Çünkü bu ihracatın geliştirilmesi açısından kolaylaştırıcı kurumlardır. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’da bu konuları sıkça gündeme getirmişti. Geçtiğimiz dönemlerde bizlerde konuyu Sayın Bakanımıza ileterek kendilerinden destek istedik. Konunun öneminden bahsettik. Bu konununda sonuca ulaştırılması adına Malatya Milletvekillerimizin aracı olması ve konunun takipçisi olmaları gerekmektedir.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN