Başkan Çınar, Üniversite Sınavlarına Hazırlanan Öğrencilere Tyt Ve Ayt Hazırlık Seti Dağıttı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yusuf Kenan Anadolu Lisesi öğrencilerine üniversite sınavına hazırlık sürecinde yardımcı olmak amacıyla TYT ve AYT kitap seti dağıttı. Başkan Çınar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde başlayan Türkiye Yüzyılının idealist ve kendisini sürekli geliştiren gençlerin başarılarıyla kök salacağını söyledi.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yusuf Kenan Anadolu Lisesi öğrencilerine üniversite sınavına hazırlık sürecinde yardımcı olmak amacıyla TYT ve AYT kitap seti dağıttı. Başkan Çınar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlayan Türkiye Yüzyılının idealist ve kendisini sürekli geliştiren gençlerin başarılarıyla kök salacağını söyledi. 
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Yusuf Kenan Anadolu Lisesi’nde düzenlenen ‘Gençlik Buluşması ve Kariyer Günleri’ etkinliğine katılarak, öğrencilerle bir araya geldi.
Öğrencilerin eğitim hayatlarına katkı sunacak hizmetlere aralıksız devam ettiklerini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlayan Türkiye Yüzyılının idealist, gelişen teknolojiyi takip eden, bilimsel alanda çalışmalar yapan, dünyadaki gelişmelere göre fikir üretip ve uygulama noktasında çaba sarf eden gençlerin başarıyla kök salacağını söyledi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, üniversite hayatının yeni fırsatlar ve imkânlar sunması açısından önemli bir eğitim süreci olduğunu ifade ederken, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada; “Ülkemiz son yıllardaki büyük atılımlar neticesinde hızla büyüyor, yaşanan planlı ve hızlı dönüşümün artarak devam etmesi içinde kendisini geliştiren, kitap okuyan, derslerinde başarılı, sağlıklı, dinamik ve genç beyinlere büyük ihtiyaç duyacağız. Çevrenizdeki başarılı insanlara bakarsanız, hem bedensel hem de zihinsel sağlıklarına dikkat ettiklerini, doğru beslendiklerini, spor yaptıklarını, zararlı alışkanlıklardan uzak durduklarını ve bol bol okuyarak dünyadaki yeniliklerden haberdar olduklarını görürsünüz. Hiçbir başarılı insanın zamanını boş şeylerle harcadığını göremezsiniz. Ülkemizin sizin gibi gençlerin enerjisine ihtiyacı var. Daha aydınlık, daha huzurlu, daha güzel günler için kardeşçe el ele vermeli, birbirinizi desteklemeli ve hep beraber basamak basamak yükseklere çıkmalısınız. “Ben yapamam” demeyin! İsterseniz ve yeterince çalışırsanız başaramayacağınız şey yoktur. Öncelikle hedef koymalısınız ve bu hedefe ulaşmak içinde sabırlı ve kararlı bir şekilde çalışmalısınız. Karşılaşacağınız zorlukları aşmak içinde sonuna kadar mücadele etmelisiniz. Üniversite hayatı ise her açıdan önemli, her açıdan değerli bir eğitim sürecidir. Hayatınızın her döneminde başarıya giden yolun gayret, emek ve sabır basamaklarından geçtiğini belirtmek isterim. Sizler ülkemizi daha güçlü yarınlara taşıyacaksınız. Bu yüzden hem kendinize, hem ailenize ve hem de milletimize karşı sorumluluklarınızı çok iyi bilmeli ve ona göre hareket etmelisiniz. Hedefsiz insan olmaz, hedefleriniz olacak ona ulaşmak için çok çalışacaksınız. İlk hedefiniz okumak olmalı. Başarılı bir hayatın temelinde çalışmak ve emek vardır. Kendimizi her alanda daha fazla yetiştirmemiz ve yenilememiz lazım, dünya hızla gelişiyor bu gelişime karşı ayak uydurmak içinde çok çalışmak gerekiyor.” diye konuştu.
Eğitime ciddi bütçeler ayıran, bu yöndeki yatırımları öncelik haline getiren hizmet anlayışıyla hareket ederek eğitim camiasını yatırımlar ve hizmetlerle sürekli desteklediklerini hatırlatan Başkan Çınar, “Eğitim hizmetleri bizim için olmazsa olmazımızdır. Yaşadığımız deprem felaketlerinden sonra ilçemizdeki eğitim kurumlarımızın yeniden eğitime başlaması, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin sağlıklı ortamlarda derslerine devam etmeleri için her türlü katkıyı sağladık. Öğrencilerimizin derslerinde başarılı olmaları için kültür, sanat ve bilgi merkezlerimizi açık tuttuk. Ders takviyelerinden destekleyici konu anlatımlarına kadar öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu tüm destekleri veriyoruz. Öğrencilerimizden isteğimiz devletimizin sağladığı desteklerden çok iyi yararlanmaları ve zamanlarını çok iyi değerlendirmeleridir. Bu dönemde öğrenilecek her bilgi gelecekte hayatınıza yön verecektir. Üniversite sınavlarında ve sonraki hayatınızda başarılı olmanız içinde her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Gençlik yatırımlarında çok iyi durumdayız, sosyal, sportif ve kültürel merkezlerden sportif kurslarımıza kadar gençlerimizin başarılı olması için her türlü desteği veriyoruz. Melekbaba mahallemizde ülkemizin en büyük gençlik merkezi hizmete girdi, Yakınca mahallemizde yüzme havuzumuz, voleybol ve basketbol sahalarımız ve halı sahamız bitti, buradaki gençlik merkezimizde yakında hizmete girecek. Gençlerimizin dersleri dışında sosyal ve sportif faaliyetlere katılımlarını artırmak için ihtiyaç duyulan yatırımları ilçemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Derslerinde başarılı, sosyal yönü güçlü, kendisini her alanda geliştirmek ve yenilemek isteyen gençlerimize kapılarımız sonuna kadar açıktır. Kendinize inanın ve güvenin, kendinizi asla küçük görmeyin. İlçemizdeki sosyal, sportif ve kültüre merkezlerimize mutlaka uğrayın ve derslerinize başarılı olmanızı sağlayacak faaliyetlere mutlaka katılın. Hepinize gireceğiniz sınavlarda ve bundan sonraki hayatınızda sonsuz başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar konuşmasından sonra üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere TYT ve AYT kitap seti dağıttı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN