AK Parti'yi  22 yıldır sırtında taşıyor, Onlar depremde Malatya'yı 1 yıl sırtlayamadı'

Yeniden Refah Partisi Malatya Milletvekili Bilal Yıldırım, 'AK Parti faize para veriyor, israfa para veriyor, bir avuç holdinglere para veriyor, evini, işyerini, sermayesini kaybetmiş olan Malatyalı esnafa para vermiyor.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

-“Malatya AK Parti’yi  22 yıldır sırtında taşıyor, onlar depremde Malatya’yı 1 yıl sırtlayamadı”

- “Malatyalılar bunları tek tek değil, 31 Mart’ta toplu halde siyaseten emekli edecek”

- “AK Parti bir avuç holdinglere para veriyor, mağdur olan Malatyalı esnafa para vermiyor.”

Yeniden Refah Partisi Malatya Milletvekili Bilal Yıldırım, “AK Parti faize para veriyor, israfa para veriyor, bir avuç holdinglere para veriyor,   evini, işyerini, sermayesini kaybetmiş olan Malatyalı esnafa para vermiyor. Malatyalılar, AK Parti’yi 22 yıldır sırtında taşıyor, ama onlar 1 yıl Malatya’yı sırtlayamadı. Vatandaşlarımız bunun hesabını 31 Mart’ta sandıkta sormalı.” dedi.

“Belediyeler, esnaf için vergi konusunda bir destek verdi mi?

Sanayi Sitesinde esnafları ziyaret eden Bilal Yıldırım, “AK Parti, deprem sürecinde esnafın yanında olmadı. KOSGEB kredileri esnafa hızlı bir şekilde ulaştırılmadı. Halen aylardır sırada bekleyen esnaflarımız var. Esnafın vergisi ve prim borçları silinmedi, sadece erteleniyor. Esnaf biriken bu vergileri ve Bağ-kur primlerini nasıl ödeyecek? Eğer Yeniden Refah Partisi iktidarda olsaydı, esnafın vergisini ertelemezdi, direk silerdi. AK Parti faize para veriyor, israfa para veriyor, bir avuç holdinglere para veriyor, ama  evini, işyerini, sermayesini kaybetmiş olan Malatyalı esnafa para vermiyor. Esnafımız bunun hesabını sormalı. Esnafımız yıllardır vergi ve primleri ile devletine baktı, devletimizde en az 2-3 yıl esnafımıza bakmalı. Çünkü bu esnaf dertli, bu esnaf yaralı, bu esnaf evsiz. Belediyeler, esnaf için vergi konusunda bir destek verdi mi? Esnafımız da bunlara destek vermesin.” şeklinde konuştu.

“Malatya bunlardan kurtulacak”

31 Mart’ta sandıktan değişimin çıkacağını belirten Bilal Yıldırım, “Malatya’da son günlerde konteyner kentlerden birinde yaşanan talihsiz bir olay yüreklerimizi dağladı. Depremin üzerinden 13 ay geçti. Malatyalılara ev yapamayan AK Parti, maalesef konteynerde yaşayan 7 yaşındaki bir kız çocuğunu bile koruyamayacak durumda. Ev yapamıyorsunuz, bari insanların can ve namusunu koruyun. Malatya bunların umurunda değil, Malatyalılar bunların umurunda değil. Bunların tek derdi var, rant. Rant için seçim öncesi birbirlerine girdiler, baktılar ki ellerindeki rant gidiyor, hep birlikte sahaya döndüler.  Malatyalılar bunları tek tek değil, 31 Mart’ta toplu halde siyaseten emekli edecek. Malatya bunlardan kurtulacak.” ifadelerini kaydetti.

“Malatya’nın siyaseten temsil edilememesi sorunu deprem kadar önemli”

Deprem konutları konusunda Malatya’ya haksızlık yapıldığını belirten Bilal Yıldırım şunları söyledi, “Deprem konutları için şimdiye kadar 2 tane kura çekimi  yapıldı. Kura sonuçlarını ilan edemiyorlar İlk kurada 6 bin 100 kişiye, ikinci kurada bin 700 kişiye halen bitirilmemiş olan ev verdiler. Toplam da 13 ayda 7 bin 800 ev verebildiler.  Malatya’da 69 bin ev yapılacaktı. Malatya'nın en büyük sorunu depremin yaraları. Ama maalesef Malatya’nın siyaseten temsil edilememesi ve bu kentin yönetilememesi sorunu da en az deprem kadar önemli. Malatya temsil edilemiyor.  Malatyalılar, AK Parti’yi 22 yıldır sırtında taşıyor, ama onlar 1 yıl Malatya’yı sırtlayamadı. Vatandaşlarımız bunun hesabını 31 Mart’ta sandıkta sormalı.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN