Yıldırım Malatya Kamuoyuna Teşekkür Ediyoruz

Yıldırım Malatya Kamuoyuna Teşekkür Ediyoruz

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım yazılı basın açıklaması yaparak Malatya Uluslararası Film Festivaline Kamuoyunun Tepkisinden dolayı Malatya halkına teşekkür etti.

 Başkan Yıldırım yaptığı açıklamada; " 10. Malatya Film Festivali'nin pandemi, ekonomik giderler ve Cinsiyetsiz Oyuncu Ödülü vermesi sebebiyle halkımıza ve ilgili yetkililere yaptığımız çağrılar sonucunda iptal edilmiştir. 


       1-5 Aralık günleri arasında gerçekleştirilecek olan festivali düzenleyen Malatya Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya üzerinden yürütülen tartışma ve tepkiler üzerine, 15 Kasım saat 02.40 da twitter hesabından bir açıklama yaparak, Belediyenin resmi mail adresinden medya kuruluşlarına gönderilen, “cinsiyetsiz ödül” eksenli bültenin kendilerine ait olmadığını savunmuştu.
       Oysa Türkiye’nin cinsiyetsiz ilk oyuncu ödülü 10. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde sahibini bulacak!” şeklinde ifadelerin yer aldığı bülten Büyükşehir Belediyesinin resmî internet sitesinde yer almıştı.


       Sosyal medyada tepkiler üzerine Büyükşehir Belediyesi 15 Kasım saat  20.17 de twitter hesabından bir açıklama yaparak, Belediyenin resmi mail adresinden medya kuruluşlarına gönderilen bültende festivalin iptal edildiğini açıkladı.


       Ya bu tepkiler gösterilmeseydi? Siz yapacağınız bir çalışmayı öncesinde hiç mi incelemiyorsunuz?
Şimdi soruyoruz?


1 - Bu festivalin bültenini belediyenin resmî internet sitesine yükletilmesine onay veren kim?


2 - Bu festivalde bugüne kadar yapılan harcamalar ne kadar?


3 - Kaç uçak bileti alındı?


4 - Otele ne kadar ödeme yapılacaktı?


5 - Festivalin ihalesine kimler katıldı kime verildi?


       Bu toplumun hassasiyetlerini öğrenin artık. Her seferinde çıkıntılık yapıyor sonra iptal etmek zorunda kalıyorsunuz.
        Hiçbir film festivali kültürel ve manevî değerlerimizden daha önemli değildir bu karar değerlerimize sahip çıkılması adına gösterilen haklı bir tepkinin sonucunda alınmıştır.


       Bu süreçte ortak bir kamuoyu oluşturan; gelenek ve göreneklerine, Müslüman toplum normlarına bağlı çok kıymetli Malatya halkına bu minvalde göstermiş oldukları üstün çaba ve mücadelesi adına şahsım ve temsil ettiğim partim adına yürekten teşekkür ediyorum. 


       Biz birlikte güçlüyüz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu gibi toplum vicdanını yaralayan ve toplumumuzun değerlerine aykırı her türlü eylemin karşısında duracağız." 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN