Yıldırım, İnsanın en birinci ve tesirli muallimi onun validesidir

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım Anneler günü dolayısı ile Malatya da yaşayan kimsesiz anneleri evlerinde ziyaret ederek, hayır dualarını almaya geldik dedi.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet -

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım Anneler günü dolayısı ile Malatya da yaşayan kimsesiz anneleri evlerinde ziyaret ederek, hayır dualarını almaya geldik dedi.  
Başkan Yıldırım beraberinde, Kadın Kolları Başkanı Gamze Çalgın, Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Said Kurhan Ile birlikte Malatya'daki kimsesiz annelerimizi ellerimizde gül ve başak ile ziyaret ederek, onlara özledikleri evlat hasretini bir nebze de olsa gidermek adına hediyelerimizi vererek Anneler Gününü kutladık Dedi,

Başkan Yıldırım akabinde yaptığı konuşmada; İslamiyet ile kadına verilen değer hiç şüphesiz en çok annelerimize verilmiştir. Bizlerin bu dünyaya gelmemize vesile olan ve bebeklikten yetişkinliğe kadar bizlerin en önemli, en tesirli öğretmeni olan Annelerimiz bizlerin başının tacıdır. 

Aile ve Annenin önemi ne vurgu yapan başkan Yıldırım; İnsanlığın şeref abidesi olarak yıllardan beri biriktirdiği mübarek değerlerinden birisi de kadının şahsında yücelen annelik duygusudur. Annelik, insanlığın varlık âleminde kendisini göstermesi ile başlayan bir gerçektir

Annelik, bir manada kadının kemale ermesi, fizikî, zihnî ve hissî değişimin kendini bulması, olgunlaşmasıdır.

Annelik, Hazret-i Havva’da sübut eden, Meryem annemiz ile sabır ve metanet libasına bürünen, Asiye annenin merhamet kucağında bir Musa büyüten, sonra Hacer annemiz ile tevekkül imtihanını geçen ve İbrahim’i mefkûreyi sıcak çöl kumları arasında neşv ü nema bulduran zemzem berraklığında ve kıymetinde bir duygudur. Sonra Hatice Annemiz ile feraset ve fedakârlığın sembolü olan mübarek bir payedir. 
Anneler, medeniyetin de annesidir. Nice kahramanların, nice yiğit evlâtların ve nice valide sultanların da beşiği, mektebidir. Gönül dünyasını peygamber sevdası ile yeşerten anneler, emzirdikleri yavrularına sadece fizikî gıdalar değil; belki ondan ziyade maneviyat, sevgi, merhamet ve şefkat gıdasını verirler. 
Anne varlıktır zenginliktir, diyerek sözlerine devam eden Yıldırım; 
Anne, sadece çocuklarının değil, evinin annesidir, İstikamet verendir. 
Anne, evin anasıdır. Yuvanın sahibi, merhamet pınarı, şefkat çağlayanıdır. Her bir yavrunun ümidi ve zor zamanların teselli kaynağıdır. Anne varlıktır, zenginliktir, güvendir. 

Annelik, en büyük fedakârlıktır. Bir tohumun filizlenişi gibi, rahmine düşüp büyüyen yavrusunu her türlü dış tesirden koruyan anne, o daha küçücük bir parça iken yavrusunu en özel koruma altına alır. Rabbinin kendisine verdiği muazzam duygularla her türlü acı ve ıstırap ona hafif gelir. En zor zamanlarda bile tahammülün en üst seviyesinde tuttuğu hisleriyle, “Bu da geçer ya hû!” der gibi, yavrusuna kol kanat gerer. 
Anne evinin öğretmeni, en tatlı tabibidir, diyen başkan Yıldırım; 
Anne aynı zamanda evinin öğretmenidir. Her şey ona sorulur. Ondan öğrenilir. Onunla karar verilir. İstişare edilendir. Çocuk, gözlerini açmadan dünyaya annesinin karnında bile onun sesini duyar; onun hayatı ile birlikte bir hayat yaşar. Anne, dünyaya getirdiği yavrusu ile ayrılmaz bir bütün olur. Bu kendisinden çıkıp dünyaya gelen parça, hayat boyunca ondan hiçbir zaman kopmamıştır, ayrılmamıştır. Çocuk, hâlâ annesinin vücudunda, kalbinde kök salıp yaşamaya devam etmektedir. Bu yüzden bir insan hangi yaşta olursa olsun annesi için hep çocuktur. 
Anne, en güzel ve en yetenekli bir doktordur. Hangi doktor dindirebilir bir evladın kalp ağrılarını, gönül sancılarını… Anne gözleri ile teşhisi koyar, yüreği ve bakışları ile tedavi eder. Tahlil istemez, rapor istemez, röntgen istemez. Bakar ve iyileştirir. Anne sesi, seslerin en güzeli ve en tatlısıdır.“Yavrum!” diyen hangi ses, ondan daha güzel bir haz verebilir çocuğa… Hangi el ondan daha sıcak gelir insana… Annenin eli, efsunlu bir el gibi dokunur ve iyileştirir, âmâ gözleri açan el gibi… Sanki bir yed-i beyzâdır anne eli… İnsanın gönlünü ve yolunu aydınlatan… 
Allah-u Teala Kur’an-ı Kerim’de: “Rabbin ondan başkasına ibadet etmemenizi ve anne babaya iyilik etmenizi emretmiştir. İkisinden birisi yahut her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara öf bile deme; onları azarlama onlara güzel söz söyle; onlara rahmet ve şefkat dolu tevazu kanadını ger. Onlara alçak gönüllü ve şefkatli davran ve onlar hakkında dua edip şöyle de: Ey Rabbim, bunlar küçükken beni nasıl yetiştirip büyüttülerse, sen de onlara merhamet et, acı.”buyurmuştur.

Başkan Bilal Yıldırım son olarak; Bir gün birisi Resulullah’a sorar: “Ben kime iyilik yapayım.” Resulullah “Annene” der. Sonra tekrar kime diye sorduğunda tekrar “Annene” der. Adam tekrar sorar; Resulullah tekrar “Annene” der. Adam tekrar sorunca Resulullah bu sefer “Babana” diye cevap vererek Annelere olan kıymeti ve değeri gözler önüne koymuştur.

Yine Peygamber Efendimizin, Cennet annelerimizin ayakları altındadır sözü de İslam dininin Anneye verdiği değeri apaçık bizlere göstermektedir.  
Bizlerde Rabbimizin, dinimizin ve Peygamberimizin çok hassasiyet gösterdiği bu konu vesilesiyle başta Hz. Hatice annemiz ve tüm ehli beyt annelerinin, Merhum liderimiz Prof.Dr. Necmettin Erbakan hocamızın muhterem eşi, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan'ın kıymetli merhum validesi Hatice Nermin Erbakan annemiz olmak üzere tüm annelerimizin 10 Mayıs Anneler Gününü en içten kalbi duygularımızla, hürmet ve muhabbetle kutluyoruz.  
Böylesine güzel bir günde kendilerine bir demet çiçek verecek kimseleri olmayan annelerimizi de unutmadık. Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanlığı olarak şahsım, Kadın Kolları Başkanım Gamze Çalgın, Gençlik Kolları Başkanım Muhammed Said Kurhan Ile birlikte Malatya'daki kimsesiz annelerimizi ellerimizde gül ve başak ile ziyaret ederek, onlara özledikleri evlat hasretini bir nebze de olsa gidermek adına hediyelerimizi vererek Anneler Gününü kutladık diyerek sözlerini tamamladı. 

Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN