2022 Yılından Beklentiler Büyük - Kerim BAYDAK

2022 Yılından Beklentiler Büyük


İnsanların hayalleri, beklentileri bir türlü bitmiyor, bitmeyecektir.
Şöyle geriye dönüp baktığımızda, acaba hayallerimiz ne kadar gerçekleşmiş, umutlarımız, beklentilerimiz karşılanmış mı acaba? 
Hiç kimse, tamamen “evet” diyemez. Belki de kısmen diyebilirler; ama çoğunluğu hep sitemkâr, hep şikâyetçi olmuştur.
Belli bir yaşın  (Örneğin 50 yaş) üzerinde olanlar iyi bilirler. Milenyum diye tabir edilen 2000 yılını sabırsızlıkla bekliyorduk. Sanki milenyum yılı geldiğinde, her şey çok farklı olacak, dünya çok farklı olacak, hayallerimiz gerçekleşecek düşüncesine kapılmıştık.
Alın işte size, ahan da 2022 yılına girdik. Anlayacağınız 22 yılı geride bıraktık, birçoğumuz halen bildiğimiz, bilindik yerdeyiz. Halen hayallerle, beklentiler içerisinde gözümüz sürekli olabilecek yenilikleri bekliyoruz. Arzu, istek, taleplerimiz karşılandı veya olmadı, ancak şu gerçek ki milenyumdan sonra tam 22 yıl geride kaldı. Gün gibi aşikâr ki her geçen yıl, geçmiş yıllarımızı aratır oldu, oluyor. Bunun için suçlu veya suçlular aramak beyhudedir. Çünkü her geçen kıyamete doğru doğru son sürat ilerliyoruz. “Binmişiz bir alamete, gidiyoruz kıyamete,” bakalım nereye kadar gidecek!
Kıyametin müsebbibi sayılabilecek sayısız doğal felaketlerle karşı karşıyayız. Bir kaç yıldır, geriye dönüp baktığımızda; biraz rahat ettik, huzurlu bir gün ve günler diyebileceğimiz zamanlarımız olmadı. Adeta 2019 yılı yılıyla start alan birçok doğal afet, bilinçli veya bilinçsiz olarak ortaya çıkan felaketler silsilesi dünyamızı yaşanmaz hale getirdi. Halen de getirmeye devam ediyor. 
2019 da dua ettik, ancak 2020 yılı beter geçti, 2021 yılı da hiç söylenecek gibi değil. Sürekli dua ediyoruz, hayallerimizi yeni yıla 2022’ye endeksledik. Bakalım 2022 yılı, hayallerimizi ve beklentilerimizi karşılayacak mı?
Yoksa geçmiş birkaç yıl gibi bizleri hayal kırıklığına mı uğratacak?
Süregelen ve süregidecek kronikleşen birçok afet ve felaketin yanı sara bizi en çok etkileyen / etkileyecek olan Korona belâsından kurtulabilecek miyiz? Yeni bir dünya düzeni ve yeni bir yaşam biçimini dünyaya âdeta benimseten ve uygulatan baş belası Korona’ nın aşısı bulundu; ama bir muammaya dönüşen aşı içeriği şüpheleriyle insanların yaşamları allak bullak etmiş durumda. Sosyal, ekonomik, toplumsal yaşamı tamamen bitiren, karmaşık hale getiren görünen bir virüsle, tüm dünya yerle yeksan olmuş durumda. Bugün itibariyle milyonlarca insanın hayatına mal olmuş ve halende olmaya devam etmektedir. Dünya bir kâbus yaşıyor. Siyaset, ekonomi, hukuk, sağlık, terör, doğa, tarım gibi birçok konuda çaresizce baş edilmeye çalışılıyor.
Büyük beklentiler içeresinde her şeyin daha güzel olması için 2022 yılına girmiş bulunmaktayız. Dünyada ki her inancın duasıyla, bir an önce eski yaşam biçimine dönülmesi ve sosyal hayatın devamı için, büyük bir beklenti içerisine girmiş bulunuluyor.
Geçmiş yıllarda Korona’ dan ve diğer doğal felaketlerle insanlar, en sevdiklerini, canlı cansız dostlarını ve sayısız değerlerini kaybetti. 
2022 yılında bu kayıplar son bulması ve dünyanın eski haline dönmesi, yaşamların düzene girmesi için büyük beklenti içerisine girmiş bulunuyor. Hadi bakalım hayırlısı olsun. Bakalım, yeni yıl ne/neler getirecek, sakinlerine?
Dünyada ki Orman yangınları, kuraklık, seller, cinnet, cinayet, işkenceler, savaşlar, siber saldırılar, sağlıkta ki felaketler, istikrarsızlıktan kaynaklanan gerilimler, çeşitli krizler yaşayanlar,  krizlerden nemalananlar…
2019, 2020, 2021, olaylı acayip yıllar, acayipliklerle dolu yıllar oldu.
2022 nasıl bir yıl olur bilemiyorum!
“Gelen gideni aratır” diye bir söz vardır, ama inşallah öyle olmaz, yoksa zor olan işimiz, daha da zor olacak demektir.

Kerim BAYDAK
[email protected]
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
30Oca

Umudunuzu Yitirmeyiniz

23Oca

Kısmetinize Ne Düşerse

16Oca

Sağlıklı Olmak Zenginliktir

09Oca

Bilinsin İstedim!

02Oca