Tarihi Kılıç Ali Paşa Medresesini soyan hırsız adliyeye sevk edildi

Karaköy'de Mimar Sinan tarafından yapımına başlanan ve 1588 yılında tamamlanan 432 yıllık tarihi Kılıç Ali Paşa Medresesinin kubbelerinden yaklaşık 1.5 ton kurşun plaka çalan ve kaçmaya çalışırken Beyoğlu polisi tarafından yakalanan şüpheli, adliyeye sevk edildi.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Karaköy’de Mimar Sinan tarafından yapımına başlanan ve 1588 yılında tamamlanan 432 yıllık tarihi Kılıç Ali Paşa Medresesinin kubbelerinden yaklaşık 1.5 ton kurşun plaka çalan ve kaçmaya çalışırken Beyoğlu polisi tarafından yakalanan şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Beyoğlu Karaköy Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Mimar Sinan tarafından yapımına başlanan ve ölümünün ardından 1588 yılında tamamlanan Kılıç Ali Paşa Medresesine farklı günlerde gece saatlerinde gelen bir şahıs, korona virüs salgını nedeniyle iş yerlerinin kapalı olmasını fırsat bilerek 432 yıllık tarihi medreseye tırmanmıştı. Şahıs ardından tarihi kubbelerdeki maddi ve tarihi değeri yüksek olan kurşun plakaları sökmüş ve sırtına yükleyerek çalmıştı. Yaklaşık 1.5 ton kurşun plaka çalan şahıs ardından kayıplara karışmıştı.

Olayın ardından türbelerdeki çalışma başlatan Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği ekipleri, şüpheli Sinan Z.’yi kaçmaya çalışırken kıskıvrak yakalamıştı. Şahsın kurşun plakaları 300 lira karşılığında hurdacıya sattığı tespit edilmişti. Karaköy Polis Merkezi Amirliği’nde işlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN