Şehit Aileleri Siyasi Malzeme Değildir

Bingöl'de şehit ailesine yapılan küfür sonrası ülkede infial olacak durumların meydana geldiğini belirten Uluslararası Diriliş Hareketi Genelbaşkanı Mehmet zafer, şehit ailelerinin siyasi malzeme olarak kullanılmasının doğru olmadığını ve konunun hassasiyetinin herkesin önceliği olması gerektiğini söyledi.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Bingöl’de şehit ailesine yapılan küfür sonrası ülkede infial olacak durumların meydana geldiğini belirten Uluslararası Diriliş Hareketi Genelbaşkanı  Mehmet zafer, şehit ailelerinin siyasi malzeme olarak kullanılmasının doğru olmadığını ve konunun hassasiyetinin herkesin önceliği olması gerektiğini söyledi.
İyi Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan’ın Bingöl’de Şehit kardeşine küfür olayı sonrası tüm ülke olarak tepki gösterilmesinin yerinde olduğunu ancak bu konuyu siyasi malzeme olarak kullanılmasının doğru olmadığını belirterek bir basın açıklaması yaptı. Başkan Zafer yaptığı açıklamada :
“ Şehitler bu ülkenin tapusudur ve şehit aileleri hepimizin namusudur . Bizlere düşen görev ve sorumluluk ,onlara gereği şekilde saygı ve sevgimizi göstererek toplumda istisna bir yere sahip olduklarını göstermektir. Şehit ailelerine hakaret etmek,onları incitmek şehitlerimize yapılacak en büyük saygısızlıktır. Lütfü Türkkan bir anlık öfkesinin kurbanı olmuş ve şehidimizin kardeşine “ senin bacını s…”” gibi son derece çirkin küfür etmiştir. Şehit ve Gazi aileleri dernekleri başta olmak üzere ülkede yaşayan her vatansever bu duruma tepki göstermiştir. Tepkiler sonucunda istifa eden Türkkan yaptığı açıklamada sadece kendi partililerinden ve halktan özür dilemiş, şehit ailelerinden özür dilememiştir.  Konuyu siyasi malzeme olarak görüp başka şehit ailelerini ekranlara taşıma gayretini görüyoruz. Bu da yanlıştır ve olmaması gerekmektedir. Sayın cumhurbaşkanımızın  şehide “ Kelle “ dediğini dile getirerek bu olayla kıyaslanması ve gündemi değiştirme gayretleri olayı daha da içinden çıkılmaz durumlara getirmiştir. 
Siyasi parti liderlerinin ve partililerin konunun hassasiyetini bilerek söylemlerine yön vermeleri daha hayırlı olacaktır. Kim siyasetinde hangi dili kullanırsa kullansın , bizi ilgilendirmiyor, ancak şehitlerimizin ve ailelerinin siyasi söylemleri olarak karşılıklı söz düellosuna malzeme edilmesini asla tasvip etmiyoruz ve siyasi partilerin artık şehitlerimizin üzerinden siyaset yapmalarını istemiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN