Ozan Ali Kızıltuğ türkülerle anıldı

Büyük halk ozanı Ali Kızıltuğ, ölümünün 2. yıl dönümünde türkülerle anıldı. Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi'nde düzenlenen anma etkinliğine yüzlerce türkü dostu katıldı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Büyük halk ozanı Ali Kızıltuğ, ölümünün 2. yıl dönümünde türkülerle anıldı. Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi’nde düzenlenen anma etkinliğine yüzlerce türkü dostu katıldı.

Büyük halk ozanı Ali Kızıltuğ, ölümünün 2. yıl dönümünde türkülerle anıldı. Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi’nde düzenlenen anma etkinliğine Kızıltuğ’un eşi Fatma Kızıltuğ ve çocukları, sanatçılar ve türkü dostları katıldı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen da Kızıltuğ ailesini yalnız bırakmadı. Programda bir konuşma yapan Başkan Taşdelen, “Ali Kızıltuğ’u kaybettiğimizde Fatma anama ’Merak etme Ali Kızıltuğlar ölmez’ demiştim. Ali Kızıltuğ gibi büyük halk ozanları asla ölmezler, yüzyıllar boyunca yaşarlar. Karacaoğlan öldü mü, Pir Sultan öldü mü, ölmedi. Çünkü, türküler, deyişler ölmezler” dedi.

Kızıltuğ’u anma etkinliklerini her sene yapacaklarını belirten Taşdelen, Ali Kızıltuğ’un ailesi olmanın büyük bir onur olduğunu ve Kızıltuğ’un milyonların yüreğinde her zaman var olacağını söyledi.

Ali Kızıltuğ’u anma etkinliğinde ünlü sanatçılar Kızıltuğ türkülerini seslendirdi. İlk olarak Kızıltuğ’un oğlu Mustafa Kızıltuğ’un sahneye çıktığı anma etkinliğinde Mustafa Özarslan, Hasan Erdoğan, Tülay Maciran, Fuat Alpay, Gökhan Kılıç, Hikmet Karadeniz, Ahmet Mercan ve Elif Yalçın Ülger de Kızıltuğ’un eserlerini seslendirdiler. Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi’ni dolduran türkü dostları da sevilen türkülere hep bir ağızdan eşlik ettiler.

İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN