MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı Gerçek Engel İnsanların Zihninde Zihniyetindedir

MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı Gerçek Engel İnsanların Zihninde Zihniyetindedir

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı'nın Engelliler Haftası Mesajı

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, “ Gerçek engel insanların zihninde, zihniyetindedir. Bu yüzden yapmamız gereken öncelikli iş; bu zihniyeti ehlileştirmek daha sonra da tüm engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak adımlar atmak olmalıdır” dedi. MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, Engelliler Haftası nedeniyle yayınladığı mesaj şöyle:

ÖNCE KÖHNELEŞMİŞ ZİHNİYETLERDEKİ ENGELLERİ KALDIRMALIYIZ

       "Her sağlıklı birey aynı zamanda bir engelli adayıdır. Bu yüzden öncelikli olarak empati kurmalı ve karşımızdaki insanların yerinde olabileceğimizi unutmamalıyız. Bunu yapamayan her birey, anlayışsızlığının bedelini hep başkalarına ödetmekte ve toplumsal normlarımızda onulmaz yaralar açmaktadır. Biz diyoruz ki; gerçek engel insanların zihninde, zihniyetindedir. Bu yüzden yapmamız gereken öncelikli iş; bu zihniyeti ehlileştirmek daha sonra da tüm engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak adımlar atmak olmalıdır.

        Öncelikli görevimiz köhneleşmiş zihniyetlerdeki engelleri kaldırmaktır. Bu hastalıklı zihniyetin, çevreye saçtığı tüm olumsuz yansımaları da el birliği ile bertaraf etmeliyiz. Hayat, maalesef herkes için eşit şartlarda değil. Bazı insanların hayat sınavları çok daha kompleks ve zorlu olabiliyor. Böyle bir süreçte bizler vatandaşlarımıza dert değil derman olabilmeli, yapıcı bir tavır takınıp hayatlarını kolaylaştıracak teknolojileri kullanmalı ve çevre düzenlemesini onların da hayatını zora sokmayacak şekilde yapmalıyız. Bunlar, sosyal devlet anlayışının bel kemiğini oluşturan en önemli hususlardır.

ŞANSLIYIZ Kİ; MALATYA’DA BU ZİHNİYET İLE KARŞILAŞMIYORUZ

       Şanslıyız ki; güzel Malatya’mızda bu tarz sorunlar ve zihniyetler ile karşılaşmıyoruz. Örf ve adetlerle büyütülmüş olan hemşehrilerimiz bu konuda ne merhametinden taviz veriyor ne de üzerine düşen sorumluluklarından. Malatya’nın sokaklarında, hayata karışmakta güçlük çeken engelli bir vatandaş görmeniz oldukça güç. Herkes hayatını bu vatandaşlarımıza göre kanalize eder ve yardım konusunda tüm gücünü seferber eder. Bu yüzden hemşehrilerime hassasiyetlerinden ötürü teşekkür etmek isterim. Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanlığı olarak, tüm engeller karşısında her türlü desteği vermeye hazır ve nazırız. Başımızın tacı olan engelli tüm hemşehrilerimin ve kardeşlerimin Engelliler Haftasını kutluyorum."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN