Merhamet Çınarının Gölgesi Yetimlerin Üzerinde

Merhamet Çınarının Gölgesi Yetimlerin Üzerinde

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Kızılay Dünya Yetimler Gününde Çocukların Yüzünde Bir Tebessüm Bıraktı

Yetim çocuklara yönelik farkındalığın artması için her yıl Ramazan ayının 15. gününde çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği Dünya Yetimler Gününde Kızılay, yurt içi ve yurt dışında yetimhanelerde, Sevgi Evlerinde ve kamplarda kalan çocuklar için iftar ve iftariyelik dağıttı.

153 yıllık Merhamet Çınarı Kızılay, COVID-19 pandemisine rağmen gerek Türkiye’de gerek mazlum coğrafyalarda Ramazan faaliyetlerini titizlikle yürütürken Ramazan bereketini çocuklara ulaştırmak için de harekete geçti. Her yıl Ramazan ayının 15. gününde yetim çocukların dünya gündemindeki farkındalığının artması için çeşitli faaliyetlerin gerçekleştirildiği Dünya Yetimler Günü kapsamında yurt içi ve yurt dışında iftar yemeği dağıtan Kızılay, yetim çocukların yüzlerinde bir gülümseme bıraktı.

Yetim Çocuklara İftar Sürprizi

Ramazan ayı boyunca 8 milyon ihtiyaç sahibine 225 milyon TL değerinde yardım ulaştırmayı hedefleyen Kızılay, Dünya Yetimler Gününde yurt içi ve yurt dışındaki yetim çocukları da unutmadı. Kızılay, Türkiye genelinde bulunan 26 aşevinde pişen sıcak iftar yemeklerini ve iftariyelikleri ülke genelinde Sevgi Evlerinde kalan yetim çocuklara ulaştırdı. 

Yurt dışında ise pandemi sebebiyle Afganistan, Bosna Hersek, Endonezya, Filistin, Güney Sudan, KKTC, Senegal, Somali ve Sudan’da toplam 4482 yetim çocuğa iftar verebilen Kızılay, çocuklar için içerisinde etli pilav, tavuk güveç, hamburger, patates, kavurma, mercimek, bakla, yoğurt, salata, meyve, hurma, şekerleme ve içecek bulunan çeşitli menüler hazırladı.

Dünya Genelinde Yetim Sayısı 140 Milyondan Fazla

Yapılan araştırmalara göre dünya nüfusunun 2,2 milyarını oluşturan çocuklar arasında yetimlerin sayısı 140 milyondan fazla. Suriye, Irak, Doğu Türkistan, Somali, Mali, Sudan, Filistin, Afganistan, Orta Afrika Cumhuriyeti, Mısır, Kenya, Nijerya, Yemen, Myanmar ve Cezayir gibi ülkelerdeki yetimlerin sayısının ise tüm dünyadaki yetimlerin üçte birine tekabül ettiği belirtiliyor.
İnsani yardım faaliyetlerinde çocukların ve yetimlerin zarar görebilirliğini azaltmak için özel çalışmalar yürüten Kızılay, içerisinde okuldan oyun alanlarına kadar tüm ihtiyaçların giderildiği kompleksler inşa ederek yalnızca Dünya Yetimler Gününde değil tüm yıl boyunca çocuklara beslenme, giyim, kırtasiye gibi yardımları ulaştırıyor ve çocukların kişisel gelişimine katkı sağlayan sanat ve spor gibi terapi çalışmaları için de gerekli ekipmanları tedarik ediyor.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN