Kızılay Prefabrike konuttan sonra Çadır Fabrikası da kuruyor

Kızılay Prefabrike konuttan sonra Çadır Fabrikası da kuruyor

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Malatya'da Vagon Onarım Fabrikasını alarak Prefabrike konut üretmeye hazırlanan Kızılay, aynı yerde Çadır Fabrikası kurmak içinde kolları sıvadı.

Kızılay Malatya Şubesi Başkanı Ramazan Soylu ve Kızılay Denetim Kurulu üyesi Umut Yalçın düzenledikleri basın toplantısında Elazığ-Sivrice depreminin hemen ardından harkete geçen Kızılay'ın başta kan stoğu olmak üzere tüm imkanları seferber ettiklerini açıkladılar.

Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu, bölge olarak Kan ihtiyacını fazlasıyla topladıklarını belirterek "Deprem sonrasında hemen organize olduk. Bölgemizdeki hastanelerimize hemen kan takviyesi yaptık. Doğanyol ve Pütürge de yiyecek ve su dağıtımını yaparak vatandaşa sıcak yemek vermeye başladık. Son olarak da bölgede bulunan hayvan sahiplerine dağıtılmak üzere, Kızılay tarihinde ilk defa bir TIR hayvan yemi alarak bölgeye sevk ettik, hemen dağıtımı yapılacak. Kızılay olarak bölgedeyiz ve olmaya da devam edeceğiz" dedi.

PREFABRİKE KONUTTAN SONRA ÇADIR FABRİKASI KURULACAK

Kızılay Genel Müdürü Kerem Kınık'ın talimatlarıyla Vadon Onarım Fabrikasında üretimine geçilecek Prefabrike konut üretimi için Fabrika alanında güçlendirme çalışması yapılıyor. Bunlar bittiğinde Prefabrike konut üretimine hemen başlayacağız. Malatya'ya gelen Genel Müdürümüz keşke bir yıl önce bu işe başlasaydık dedi. İşe hız verildi bu yıl içerisinde prefabrike konut üretimine hemen başlayacağız. Bu depremin ardından çıkan durum nedeniyle de bu alana birde Çadır Fabrikası kurmak için karar alındı. Vagon Onarım Fabrikasında Prefabrike konut ve Çadır fabrikasında toplamda bin 500 kişi istihdam edilecek. Bölgeye üretim yapacağız. Yurt dışına ihraç bile edilecek" diye konuştu. 

YİMPAŞ BİNASINA TALİBİZ

Kızılay Şube Başkanı Ramazan Soylu Vagon Onarım binasına talip olduklarını ve burayı üretim merkezi haline getireceklerini belirterek "şimdi atıl olan ve çürümeye bırakılmış YİMPAŞ Binasına da talibiz. Burayı almak için resmi başvurumuzu yaptık cevap bekliyoruz. Genel Merkezimiz gerekli oluru verdi. Burayı versinler 5 bin kişilik aş evi kuarlım Kan Merkezimizi buraya taşıyalım ve bölgeye hizmet verecek bir yer haline getirelim. Konuyu takip ediyoruz" diye belirtti. 

Kızılay Denetim Kurulu üyesi Umut Yalçın, Vagon Onarım Fabrikasını Prefabrike konut ve çadır üretim merkezi halene getireceklerini belirterek "YİMPAŞ'ı da ekonumimize kazandırmak istiyoruz. Biz projelerimi,zle buraya talibiz. Kızılay olarak takip ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN