Keskin Biz haksızlığa karşı susmayacağız

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin'i ziyaret eden Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı ve İzzetiye Mahallesi Muhtarı Aladdin Aktaş, beraberindeki yönetim kurulu üyesi mahalle muhtarları, Sultansuyu Harasına sahip çıkışından dolayı teşekkür ettiler.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret eden Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı ve İzzetiye Mahallesi Muhtarı Aladdin Aktaş, beraberindeki yönetim kurulu üyesi mahalle muhtarları, Sultansuyu Harasına sahip çıkışından dolayı teşekkür ettiler.

Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır, dinimizde bu var

Ziyaret için teşekkür eden Keskin, “Muhtarlarımıza duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Muhtarlarımız memleketin gözü ve kulağıdır. Sultansuyu Harasının içerisine ufak ufak girdiler, kiralama diyorlar. Buraya bütün Malatya’nın sahip çıkması lazım. Özellikle Akçadağ bölgesinin daha fazla sahip çıkması gerekiyor. Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır, dinimizde bu var. Bizde haksızlığa karşı susmayacağız.” dedi.

Bu devletin 300 bin TL’ye ihtiyacı yoktur

Ankara’da aynı zamanda TİGEM’inde eski genel müdürü olan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece ile görüştüğünü aktaran Keskin, “Sultansuyu bugüne kadar zarar etmemişte bugün mü zarar etti. Haydi diyelim zarar etti diyelim, bu devletin 300 bin TL’ye ihtiyacı mı var? Biraz düşünmek lazım.  300 bin TL, bir tayın fiyatı değil. Bu devletin 300 bin TL’ye ihtiyacı yoktur. Eğer 300 bin TL’ye ihtiyacınız varsa bu devlet bitmiştir o zaman. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan devletlere 5 milyar dolar yardım ediyor,  bütün gariban ülkelere yardım ediyor.”

Sosyal devlette engelli çocukların tedavi edilmesinden zarardan söz edilir mi, ayıptır

Bana dendi ki, ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın Sultansuyu’ndaki ihaleden haberi var’, Bende dedim ki, ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın bu ihaleden haberi yoktur dur.’ dedim. Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin de haberi yoktur dur.’ Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi, Ocak 2015’te Malatya’ya geldiklerinde Hipoterapi Merkezini ziyaret etmiş ve bu projeyi desteklemişti. Down sendromlu ve engelli çocukları atlarla rehabilite eden bu merkezin ihaleye verildiğinden Sayın Emine Erdoğan hanımefendini haberi olsaydı kesinlikle buraya müdahale ederdi. Sayın Emine Erdoğan hanımefendi, buraya daha fazla destek verirdi. Sosyal devlette engelli çocukların tedavi edilmesinden zarardan söz edilir mi, ayıptır. Oradaki bürokratların çocukları engelli olsaydı böyle bir girişimde bulunmazlardı, çünkü engelli ailelerinin ne çektiklerini bilmiyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın sosyal devlet anlayışına yüzde 100 ters bir anlayış var Sultansuyu’nda. Dünyada böyle merkezlerin kurulmasına çalışılıyor, Sultansuyu’ndaki bürokratların tuzu kuru olduğu için işten kaçıyor.”

Kimse siyasi rant elde etmiyor. Rant eden varsa orayı alanlar elde ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sadece STKve muhtarlarla ziyaret edilerek Malatya meselelerinin anlatılması için randevu talebinde bulunduklarını aktaran Keskin şöyle konuştu;  “Yarın Allah’a hesap vereceğiz. Devletimize ve milletimize hesap veriyoruz, ama yarın en büyük hesabı Allah’a vereceğiz. Oldu-bittiye gelmesin. Milletvekillerimize çağrıda bulundum; ‘Hepiniz bir araya gelin, bir açıklama yapın ve milleti rahatlatın.’ Ben milletvekillerini karalamadım, ‘haberiniz var’ dedim, ‘yok, haberimiz yoktur’ dediler. O zaman çıkın milleti ikna edin, aydınlatın. Çıkıp da ‘Burada siyasi rant elde ediyorlar’ diyor. Kimse siyasi rant elde etmiyor. Rant eden varsa orayı alanlar elde ediyor. Bir milletvekilinin söylemeyeceği sözleri konuşuyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a da sesleniyorum, ‘Sizin buralara sahip çıkması lazım.’ Ondan da ses yok. Akçadağ Belediyesinden hiç ses yoktur.  Muhtarlarımız sağ olsunlar yanımızda, STK’lar arasında da sadece biz varız. Muhtarlarımız memleketimize sahip çıkıyor. Allah razı olsun.”

Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı Aladdin Aktaş, “Teşekkür etmek için geldik. Her ne kadar esnaf ve sanatkarın sorunlarını dile getirseniz de, Malatya’nın meselelerine de sahip çıkıyor ve gündeme getiriyorsunuz” dedi.

Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı Aladdin Aktaş, Keskin’e teşekkür plaketi takdim etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN