Kazgan Uyardı Kıdem Tazminatına Dokunmayın!...

Demiryol-iş Sendika Başkanı ve TÜRK- İŞ Malatya İl Temsilcisi Hikmet Kazgan, Kıdem Tazminatıyla İlgili Basın Açıklaması yaptı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Demiryol-iş Sendika Başkanı ve TÜRK- İŞ Malatya İl Temsilcisi Hikmet Kazgan, Kıdem Tazminatıyla İlgili Basın Açıklaması yaptı.
TÜRK – İŞ’in Kıdem Tazminatıyla İlgili merkez binada Yapılan basın acılamasına, Demiryol-iş, Şeker-iş, Tarım-iş, Koop –iş, Güvenlik-iş, Harp-iş, Haber-iş, Ulaşım-sen Genel Başkanı Genel Başkan Yardımcısı Malatya şube Başkanı ve çok sayıda işçi katıldı.

Demiryol iş Sendika Başkanı ve TÜRK-İŞ Malatya İl Temsilcisi Hikmet Kazgan Yaptığı yazılı basın açıklamasında şu İfadelere yer verdi; ”Bildiğiniz üzere son günlerde çalışma hayatında sıkıntılı bir durum yaşanıyor. Kıdem Tazminatı hakkımızla ilgili bazı düzenlemeler yapılmak isteniyor.
İşsizlik sigortası fonu kesintileri artırılmak isteniyor. 25 altı ve 50 yaş üstü çalışanlara daha esnek çalışma getiriliyor ve bu yolla kıdem ve ihbar tazminatı ortadan kaldırılıyor. Kıdem tazminatını kaldırmak yerine tamamlayıcı emeklilik sistemi getiriliyor. Ama ortada paylaşılan bir taslak yok, sadece medyada yer alan haberler var. Değişiklik yapılmasına sosyal tarafların herhangi bir talebi bulunmuyor. Bu konuda sosyal taraflar arasında mutabakat da yok. Ekonomide mevcut sıkıntıların aşılması çözüm yine işçide aranıyor. Fatura işçiye kesiliyor. Kıdem tazminatı hakkımız masaya yatırılmak isteniyor. Daha esnek bir çalışma düzeni kabul ettirilmeye çalışılıyor.”İfade etti

“BUNLARIN HİÇ BİRİNİ KABUL ETMİYORUZ”

Başkan Kazgan; Dünyada olduğu gibi Ülkemizde de şimdiye kadar görülmemiş bir salgın hastalığa karşı topyekun bir savaş verilirken düzenleme gündeme getiriliyor. İşçiler zaten düşük olan ücretlerinde meydana gelen kayıplarla yaşam mücadelesi vermektedir.

“İŞSİZLİKLE BAŞ ETMEYE, İŞİNİ KORUMAYA ÇALIŞMAKTADIR”

Böyle bir teklifin gündeme gelmesi ve tartışılması çalışma hayatın huzurunu bozmuştur.
Kıdem Tazminatı koşulları ve çerçevesi kanunla çizilmiş, uzun yıllardan beri fiilen var olan temel bir müessesedir.
TÜRK – İŞ Kıdem tazminatına ilişkin olarak yıllardan beri süregelen görüşünü bugün de muhafaza etmektedir.
TÜRK – İŞ Genel kurulda oybirliğiyle alınan kararımız herkes tarafından bilinmektedir.

“ALINAN KARARIN ARKASINDAYIZ”

Başkan Kazgan Şöyle devam etti; Kıdem tazminatı, Türkiye işçi sınıfının ve TÜRK – İŞ’in Kırmızıçizgisidir. Bugün çalışanlar ve gelecekte çalışacak olanlar için kıdem tazminatının mevcut haliyle korunmasını istiyoruz.
Kıdem tazminatının fona devredilmesi, süresinin azaltılması gibi, bu hakkın tavsiyesine ya da zayıflatılmasına yönelik her türlü girişimin karşısında olmaya devam edeceğiz.
Bugün Türkiye’nin her yerinde yeni bir kampanya başlatıyoruz. Hazırlanan bez afişler binalarımıza asılacak, tüm iş yerleri ve evlerimize arabalarımıza posterlerle donatılacaktır.”Dedi.

Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN