Kayıp Uzman Çavuş Güneş'i arama çalışmaları sürüyor

Tunceli'de eğitim sırasında botun alabora olması sonucu Munzur Çayı'na düşerek kaybolan uzman çavuşu arama çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar Munzur Çayı'nın yaklaşık 7 kilometrelik bölümü taranırken, aramalar çayın kent merkezindeki bölümünde yoğunlaştırıldı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Tunceli’de eğitim sırasında botun alabora olması sonucu Munzur Çayı’na düşerek kaybolan uzman çavuşu arama çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar Munzur Çayı’nın yaklaşık 7 kilometrelik bölümü taranırken, aramalar çayın kent merkezindeki bölümünde yoğunlaştırıldı.

Olay, 17 Mart tarihinde Ovacık karayolu Anafatma mevkisinde Munzur Çayı’nda meydana gelmişti. Eğitim sırasında içinde 4 askeri personelin bulunduğu rafting botu devrilmiş, 3 personel kendi imkanlarıyla kıyıya çıkmış, 36 yaşındaki Uzman Çavuş Yılmaz Güneş ise çaya düşerek kaybolmuştu. İlk günden itibaren çok sayıda ekibin katılımıyla devam eden arama çalışmaları 20’nci gününde de sürdü. Aramalar kapsamında Ankara’dan gelen JÖAK, JAK, Van ve Samsun’dan gelen Sualtı Arama Kurtarma (SAK) ekipleri tarafından Munzur Çayı’nın kent merkezine kadar uzanan bölümünde çalışma gerçekleştirildi. Uzunçayır Baraj Gölü’nde ise AFAD, emniyet, jandarma ve gönüllüler arama çalışmalarını sürdürüyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN