Karamollaoğlu İktidar kafayı betona takmış

Karamollaoğlu İktidar kafayı betona takmış

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında şu konulara değindi:

"Kıymetli basın mensupları…  Ekranları başında bizi izleyen aziz kardeşlerim, hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Kapanma tedbirleri kapsamında içinde bulunduğumuz günlerin Kovid 19 salgınından kurtulduğumuz, mutlu, huzurlu ve sağlık dolu günlere ulaşmamıza vesile olmasını temenni ediyorum.

İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı; başı rahmet, ortası mağfiret sonu ise cehennem azabından kurtuluş olan bir ay ve bu ayın içinde bu cumartesi gecesi Kadir Gecesi olarak idrak edeceğiz inşallah. Kadir gecesi bin aydan daha hayırlı bir aydır. Ben şimdiden tüm İslam aleminin Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Ayı’nı tebrik etmeyi bir görev olarak biliyorum.

Bayrama adım adım yaklaştığımız, ramazan ayının bu son günlerinin de tüm İslam alemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Özellikle de; Suriye’de, Irak’ta, Yemen’de Doğu Türkistan’da, Arakan’da ve daha nice ismini sayamadığımız İslam ülkesinde akan kan ve gözyaşının dinmesi için bu rahmet ikliminin bir fırsat olmasını da canı gönülden arzuluyorum.

Dünya Kudüs Günü

Bildiğiniz üzere Ramazan Ayı’nın son haftasındaki Cuma günü Dünya Kudüs Günü olarak hatırlanmakta, Kudüs ve Mescid-i Aksa direnişi zihinlerde canlı tutulmaya çalışılmaktadır.

Bu vesile ile Müslümanların ilk kıblesi olan ve yüzyıllar boyu darusselam yani barış yurdu olarak hatırlanan Kudüs’ün bir an önce Siyonist işgalden kurtulmasını canı gönülden diliyorum.

Biz bu temennide bulunuyoruz ama duamızın gerçekleşmesini arzu ediyorsak onun gereğini de yerine getirmek mecburiyetindeyiz. Kudüs’ün kurtuluşu ancak İslam aleminin bir araya gelip bunu gündeme almaları ile başlar ve bilahare İslam alemi güç kazanacak ki bu problem çözülsün. Biz inşallah bu temennilerimizin Müslümanların kalbinde yer etmesini diliyoruz.

İnşallah bu Ramazan Kudüs’ün kurtuluşuna vesile olur temennisi ile Dünya Kudüs Günü’nü tebrik ediyorum.

İkizdere’de Doğa Katliamını Hayır

Muhterem arkadaşlarım bugün memleketimize bakacak olursak ciddi bir perişanlıkla karşı karşıyayız.

İkizdere’de yaşanan doğa katliamı gözden ırak tutulacak, affedilecek bir gelişme değildir.

Ülkemizin çok güzel mekanları var eğer biz bu mekanları tahrip etmekten imtina etmezsek yarın oraları yeniden inşa etmek mümkün olmaz.

Siz, taş ocakları ile o güzelim beldeleri ortadan kaldırırsanız insan canına kıymış kadar yanlış yapmış olursunuz.

Maalesef iktidar kafayı betona takmış, düşünürken ya beton ya demir ya asfalt düşünüyor. Aklına başka bir şey gelmiyor!

Eğer İkizdere’de başlayan bu tahribat durdurulmazsa emin olun yarın Karadeniz sadece güzelliğini değil geçim kaynaklarını da kaybeder endişesi taşıyorum.

Çay o bölgenin en önemli geçim kaynağı bunu kaybetmemeliyiz.

İkizdere konusunda iktidarı tekrar düşünmeye davet ediyorum.

Ekonomik Kriz Masası Kuralım

IMF verilerine göre Nisan 2021 itibarıyla Türkiye’nin pandemi döneminde yaptığı yardımların milli gelirine oranı %1,9. Türkiye bu oran ile en az yardım yapan ülkeler kategorisinde.

Vatandaşa sağlanan ek destekler ise işkur raporuna göre şöyle gerçekleşmiştir. (2020-2021 mart arası)

İşsizlik yardımı 9,3 milyar TL

Kısa çalışma ödeneği 35 milyar TL

İş veren desteği 23,6 milyar TL

Pandemiye özel olan kısa çalışma ödeneğini dikkate almadığımızda, işsizlik sigortası fonundan mevcut iktidar işverene 23,6 milyar lira teşvik verirken bu fonun asıl sahibi olan işsize ise sadece 9,3 milyar lira vermiştir.

El İnsaf, bu şunu gösteriyor millet destek bekledikçe iktidar köstek oluyor. Böyle bir sosyal ve ekonomik ortamda sorunlar nasıl büyümesin, millet nasıl dert ve sıkıntı içerisinde olmasın?

Son 1 yılda Ayçiçek yağı %55, Yumurta %50, Mercimek %50, Pırasa %40 Tavuk eti, %39 Margarin %39 olarak fiyatı en çok artan bazı temel gıda ürünleri arasında yer almakta.

İnsanlar çocuklarına bebek bezi alamamakta, evladına 5 lira 10 lira harçlık verememektedir.

Bu tablo karşısında insan; “İlle de, “uyan ey akıl, ey vicdan, ey insanlık!” diye bağırmak” istiyor ama bağırsak kaç para bağırmasak kaç para?

İktidara buradan seslenmek istiyorum ama bunun karşılığının olmadığını bilmeme rağmen.

İnsanlar bazen öyle bir bunalımın içine girerler ki problemi görür ama çözemezler, akıllarında bir tıkanma meydana gelir düşünme sıkıntısı doğar.

İktidarda da böyle bir sıkıntı var iktidar sıkıntıya bakıyor ama göremiyor.

Bu sebeple Türkiye’de ki siyasi partilerin tamamını ekonomik kriz masası etrafında toplayın, fikirlerini alın.

Hep birlikte taşın altına elimizi koyalım, bu milletin derdini sıkıntısını çözmek için gayret gösterelim.

İktidara Ekonomi Tedbirleri Genelgesi

Vatandaşının sorunlarını çözmek isteyen bir iktidarın tam kapanmada ya da sokağa çıkma kısıtlamalarında nasıl bir yönetim anlayışına sahip olması gerektiğinin usul ve esaslarını her fırsatta hatırlattık.

Bu kapsamda; işsiz kalan vatandaşlarımızın, dükkânını kapatılan esnafımızın, eğitimden uzak bırakılan öğrencilerimizin, düşük bir maaşla geçimini sağlamaya çalışan emeklimizin, üretemez hale gelen çiftçimizin, zarar eden iş insanımızın yaşayacağı sorunlara karşı verilecek destekler ve alınması gereken tedbirleri ortaya kondu.

Bütün bu uyarılarımıza ve milletimizin yaşadığı sorunlara karşı kulak kabartması gereken iktidar maalesef sadece pazar günleri değil, her gün kulaklarını kapatmıştır.

Bugün süratle alınması gereken tedbirler; içinde bulunduğumuz tam kapanma günlerinde her vatandaşımıza 1000 TL’lik bir destek verilmesidir.

Emeklilerimizin bayram ikramiyesine yapılan 100 TL’lik zam hiçbir anlam ifade etmemekte en az 500 TL’lik bir zam ciddiye alınabilir niteliktedir. Çiftçimiz, besicimiz, esnafımız mahkum edildiği borç batağından kurtarılmak için geçici değil, gerçekçi tedbirler beklemektedir. 

Biz bu uyarılarda bulunurken maalesef iktidar yaptığı vergi zamlarıyla ve kötü ekonomi anlayışıyla her geçen gün insanımızın geçim derdine dert eklemektedir.

Öz Yurdunda Garipsin

Burada bir başka acı verici konuya dikkat çekmek istiyorum.

Türkiye’ye bu şartlarda dövizin gelmesi bunun için de turistlerin de gelmesi elbette önemli ama turistler otellerde partiler düzenlerken, denizde kalabalık ortamlarda yüzerken gariban Türk vatandaşını cezalandırmak akılla mantıkla bağdaşır bir hal değil.

Aklı selim ve itidal; bunu kaybetti iktidar!"

Necip Fazıl diyordu ya;

“Vicdan azabına eş, kayna kayna Sakarya,

Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya!”

Ramazan ayı bir manası ile huzur ve barış iklimi demektir. Bu ayda, kavga, küskünlük, kalp kırmak gibi şeylerden her zamankinden daha fazla kaçınılır. Yine inancımızda Ramazan ayında itikâfa girmek önemli bir yere sahiptir.

Bu sebeple belirtmek istiyorum ki, bugün Gaziantep'te cami içerisinde yaşanan hadise ve akabinde gelen görüntüler kamu vicdanını yaralamıştır. Sebebi ne olursa olsun camide böyle bir manzara ortaya çıkmamalıydı.

Teröristlere gaz sıkar gibi cami içindekilere gaz sıkmak akla, mantığa ve vicdana uygun değil! Bunun usulü bu değildir!

Eğer ortada bir problem varsa bu güzellikle çözülebilir, bu görüntülere meydan verilmeyebilirdi. Yaşanan hadiseden dolayı son derece üzüldüğümüzü belirtmek istiyor, bir daha böyle bir manzaraya ülkemizin şahitlik etmemesini diliyorum.

Evine Ekmek Götüremeyen Baba İntihara Sürüklenmektedir

Muhterem arkadaşlar…

Üzülerek ifade ediyorum ki sıkıntıya düşüp bu sıkıntılardan kurtulamayanların intihar hadislerinde yaşanan artışla karşı karşıyayız.

Taşıyamıyorum ben bu yükü!" diyor insanlar. İktidarın bunu uzun uzun düşünmesi gerekiyor!

Salgın süreciyle birlikte dayatılan "yeni normal", sosyal hayattan tecrit edilen "birey", işsiz kalan insan, evine ekmek götüremeyen baba, kepenk kapatan esnaf, borca batan vatandaş; bir çıkış bulamadığı noktada intihara yönelmektedir.

Yapmayın, alınan tedbirler yeterli değil. Birisi çıkıyor, aklına geliyor çeklerin tahsilini erteleyin diyor. Tek taraflı böyle bir karar alınabilir mi? Vatandaşın kendi arasındaki alışverişe nasıl müdahale edersin!

Akşam alınan bir karar sabah değişiyor, sabah alsa akşam değiştiriyor. Ülke böyle yönetilmez, kimse iktidarın aldığı kararlara güvenmiyor artık.

Bizim ne yapıp yapıp iktidarın vatandaşın sıkıntısını görmesini sağlamalıyız.

İşte anayasa teklifleri hazırlanıyor. Millet karnını doyurma derdinde! Sen hangi kanunu, anayasa değişikliğini gündeme getirirsen getir... Zaten onu icraya koyacak gücün de yok!

Mutlu Toplum İçin 5 Şart                                     

Bakınız bu yaşadıklarımız insanımızın canına tak etmektedir. Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı bir muameleyi bu ülkenin insanı hak etmemektedir.

Peki, bu yaşananların çözümü nedir? Hemen ifade etmek istiyorum ki bir ülkede saadet için şu beş şey gereklidir.

1-  Huzur, Barış ve Güvenlik

2- İnsan Hakları ve Özgürlükleri

3- Adalet

4- Refah, Zengin Vatandaş, Zengin Devlet

5- Şahsiyetli Dış Politika

Önce insanlar özgürlük içinde olmalıdırlar, insanlar insan hakkına sahip olmalıdırlar, bu hakların korunması için o ülkede adalet olmalı. Fakat bunlar yetmez, bir ülkede bu alt yapı kurulduktan sonra ülkede refah olmalı, zengin vatandaş zengin devlet gerçekleştirilmiş olmalı ve ülke itibarlı bir dış politika izleyerek şahsiyetli bir ülke olmalıdır.

Bu söylediğimiz şartlar yerine gelirse o ülkede yaşayan insanlar mesut olurlar...

İktidar Empati Yapmalı

Sn. Cumhurbaşkanı’na, Bakanlara, Milletvekili, Belediye Başkanı veya herhangi bir idari makamda bulunanlara, çok zor durumda bulunan vatandaşlarımızla empati yapmaları gerektiğini tavsiye ediyorum.

Borcunu ödeyemeyen esnafımızın yerine koyacaksınız kendinizi. 5 yerden maaş alıyor, “Bu ülkede kim hangi sıkıntıdan bahsediyor?” diyebiliyor bazıları. Bir eli yağda bir eli balda!

Hiç paranız yok, işsiz kalmışsınız, faturanızı ödeyemiyorsunuz, ne yapacaksınız? Kendinizi bu noktaya bir koyun, koymazsanız o vatandaşın derdini emin olun anlayamazsınız.

Bir KHK mağdurunu düşünün; işinden uzaklaştırılmış, mahkemeye gitmiş ve kazanmış ama siz 'Ben seni işine göndermem.' diyorsunuz. Bir kere empati yapın, ya sen bu duruma düşseydin ya bir yakının düşseydi.

İktidar empati yapmadığı zaman zalimleşir! Bakar ama görmez, ülkenin problemlerini çözemez."

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısına ilişkin görüntü şöyle:

Hibya Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN