Kahramanmaraşlılar 100. Kurtuluş Yıldönümlerini Coşkuyla Kutladı

Malatya'da İkamet Eden Kahramanmaraşlılar 100. Kurtuluş Yıldönümlerini Coşkuyla Kutladı

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet -

Malatya’nın Battalgazi ilçesi Kavaklıbağ Mahallesi Göktuğ Sokak Manolya apartmanında faaliyetlerini sürdüren Kahramanmaraş ve İlçeleri Dayanışma Derneğinde her ayın belirli bir gününde Geleneksel olarak dernek yönetimi, üyeleriyle bir araya gelerek çiğköfte ikramıyla etkinlik düzenleniyordu.

Şubat Ayının Kahramanmaraş’ın kuruluşunun 100. yılına denk gelmesi nedeniyle özel bir program hazırlayan Kahramanmaraş ve İlçeleri Dayanışma Derneği yönetimi muhteşem bir organizasyon ile hemşerileriyle kutladı.

Hafta sonu dernek binasında gerçekleştirilen etkinliğe Akçadağ Kaymakamı Hulusi Teke, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Elbistan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Paksoy, Afşin Ticaret Odası  Başkanı Bekir Sıtkı Can, Orman İşletme il müdürü Yakup Kalaylı, Bilim Sanayi İl Müdürü Akif Gülaçtı, SGK Merkez Müdürü Mustafa Gürbüz, Çevre Şehircilik Şube Müdürü İsrafil Bayazıt,  ADO Dondurmalarının sahibi iş adamı Hacı Abdullah Usta, geceye katılarak Malatya’da yaşayan Kahramanmaraşlı hemşerileriyle bir araya geldiler.

Osman Beştepe tarafından okunan Kuran-ı Kerim Tilavetinden sonra Kahramanmaraş ve İlçeleri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yıldız günün anlamına göre bir konuşma yaparak Türkiye de özlenen tablonun bu olduğunu belirttiği konuşmasında “ Bu gün Malatya’da dernek binamızda siz değerli misafirlerimizle ve hemşerilerimizle bir arada olmaktan mutluyuz. Hepiniz hoşgeldiniz.

Kahramanmaraş’ımızın kurtuluşunun 100 yılında bir aradayız. Dün olduğu gibi bu günde halkımızla, milletimizle birbirimizle kenetlenmeliyiz. Ülkemizin daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bu günlerde burada toplanan hemşerilerimizin verdiği resim tam da sözlerimin teyidi oluyor.

Ülkemizin ve Kahramanmaraş’ımızın kurtuluşu için 100 yıl önce atalarımız nasıl mücadele vermiş ise bu gün Ülkemiz üzerinde içte ve dışta oynanmak isteyen hain oyunlara karşı bizlerinde devletimizin ve milletimizin yanında ecdadımızın torunları olarak birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize şahsım ve yönetim kurulu adına tekrar hoş geldiniz diyorum. “

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Öğretim üyesi Prof. Dr. Hulusi Arslan ise Kahramanmaraş’ın tarihçesinden ve Kahramanlık unvanının nasıl alındığını anlatan bir konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra söz alan misafirler ise yoğun ilgiden dolayı katıldıkları için memnuniyetlerini ifade ederken Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun ise “ Kahramanmaraşlı hemşerilerimle Malatya da bir araya gelmek çok güzel bir duygu.
Malatya ile iki kardeş iliz. Burada ve Malatya’da iş adamlarımız yatırımlarını iki ilimizde de rahatlıkla yapabiliyorlar. Hemşerilerimizi yatırım yapmaya davet ediyorum. Tabi Malatyalı iş adamlarını da Kahramanmaraş’a yatırım yapabilirler onlara her zaman kapımız açık.”

Daha sonra gelen misafirlere Malatya’nın meşhur dondurmacısı ADO Dondurmalarının sahibi Dondurmacı Hacı Abdullah Usta tarafından Dünyaca ünlü Kahramanmaraş dövme dondurması ile yanında fıstıklı tereyağlı baklava ve Çiğköfte ikramı gerçekleştirildi.

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ise gecede dağıtılmak üzere yüksek rakımlı yerlerde yetişen aroması ve tadıyla meşhur Göksun elmasını 4 kasa getirerek hemşerilerine ikram etti.    

Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN