Himyaç Der'den Diyarbakır'daki Annelere Destek

himyac-derden-diyarbakirdaki-annelere-destek

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet -

     Malatya’dan Diyarbakır'a giden  Himyaç Der Genel Başkanı Ayşe Ece Budan ve Yönetim Kurulu Üyeleri  çocukları PKK tarafından kaçırılan annelere destek verdi.

             Himyaç Der Yönetim Kurulu üyeleri HDP Diyarbakır il binası önünde bekleyen anneleri ziyaret etti. Çocuklarını bölücü terör örgütü PKK'nın elinden kurtarmak isteyen annelerle birlikte HDP binasının önünde oturan Genel Başkan Ayşe Ece Budan ve Yönetim Kurulu üyeleri; Mustafa serttas, Sema Kabak, Gülseren Olcen, Veysel Şahin, Seda Şanlı, Tahir simsek ve Zeki Dağ , mağdur annelerle sohbet edip, birebir dinlemeye çalıştılar.

             Ziyarette yazılı bir basın Açıklaması yapan Başkan Budan’’Derneğimiz yönetim kurulu ve üyeleri olarak; Bugün burada bulunan annelerimizi ziyaret ediyoruz. Annelerimizin çığlını duyduk, onların bu haklı ve kutsal çığlığına ses olmaya, moral desteği vermeye, taleplerini dinlemeye ve kamuoyuna duyurmaya geldik. Buradan uluslararası tüm mecralara; Avrupa İnsan hakları sözleşmesini, İnsan hakları evrensel beyannamesini, Birleşmiş milletler çocuk sözleşmesini hatırlatmak isteriz. Karar mekanizmalarında bulunan tüm sorumlular uluslararası hukuk kapsamında ÇOCUKLARIN ALIKONULMASI vakasının terör kapsamında kullanılması gibi terör faaliyetini, ANNELERİN çığlığı ve talepleri kapsamında değerlendirmesini talep ediyoruz. Demokrasi kavramını her daim kullanan tüm mahfilleri, demokrasi ve hukuk kapsamında sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Anne çığlığı dinmelidir. Buradan hukuk ve vicdan hatırlatması yapmak isteriz. Bu çığlıklar kutsaldır, haklı talepler olarak tarihteki yerini almıştır. Maşeri vicdan harekete geçmelidir. Türkiye Kamuoyu ve uluslararası kamuoyuna saygı ile duyurulur’’şeklindeki ifadelere yer verdi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN