Sağlık

Sağlık Haberleri

Sağlık Bakanı Koca Meclis'te Sağlıkla İlgili Kanun Teklifini Değerlendirdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sağlık Bakanlığının, ruhsatlandırma süreci uzun olduğu için ilaçları analiz etmeden piyasaya süreceği" iddialarına ilişkin, "Burada Avrupa Birliği ve dünya standartlarına göre yapılan birtakım analizlerimizin mükerrerliği söz konusuydu. Bu mükerrerlik ortadan kaldırılıyor, analizlerin ortadan kaldırılma durumu söz konusu değil." dedi.

Kadınlarda Yaygın Ama Az Bilinen Hastalığa Dikkat!

Bir hastalık düşünün ki en alakasız görünen organı bile etkileyip, yol açtığı bambaşka sorunlarla kişinin ‘doktor doktor gezmesine

Soğuk Hava ve Rüzgâr Egzamayı Tetikliyor!

Özellikle kış aylarında, ciltte bir türlü hafiflemeyen kaşıntı hissi, kuruluk, kızarıklık ile döküntüler, enfeksiyona yol açan bir cilt hastalığı olan atopik dermatit, daha yaygın bir ifadeyle egzamaya işaret edebiliyor.

Büyüme Ağrısı’nda İhmale Gelmez 5 Kritik Sinyal!

Çocukluk çağında bazı belirtilerin kesinlikle ihmal edilmemesi ve gerekli tetkiklerin mutlaka yapılması gerekiyor.

Kronik Yorgunluktan Kurtulmanın 8 Püf Noktası!

Günde yedi-sekiz saat uyumanıza rağmen yataktan dinlenememiş olarak kalkıyor, gün içinde kendinizi çok halsiz ve mutsuz hissediyor, en basit fiziksel uğraşta takatsiz kalıyor, dün ne yediğinizi bile hatırlamıyor.

Epilepsi Nöbetleri Ameliyat İle Önlenebiliyor!

Dünyada en sık görülen nörolojik hastalıklardan biri olan ve halk arasında ‘sara’ olarak bilinen epilepsi, ülkemizde her 100 kişiden 1’inde gelişiyor

Elektronik sigara kullanımına bağlı akciğer hastalığı tanımlandı

Doğrudan elektronik sigara kullanımına bağlı akciğerde hasara yol açan solunum hastalığı tanımlanarak, "E-cigarette and Vaping use Associated Lung Injury (EVALI)" olarak isimlendirildi.

 Öksürük Ciddi Hastalıkların Habercisi Olabilir! 

Kış mevsiminde sıkça görülen soğuk algınlığı, Covid-19 ve bronşit gibi viral etkenlerin sebep olduğu solunum yolu enfeksiyonlarının en yaygın görülen belirtisi, öksürük oluyor.

Gözde Hastanesi 6 Şubat’ı unutmadı 

Malatya Gözde Sağlık Grubu, ‘Asrın felaketi’ olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerini unutmadı.

Turgut Özal Tıp Merkezi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Malatya'daki İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, deprem sürecinde hizmetini kesintisiz sürdürdü.

Boğaz Ağrısına Karşı 5 Etkili Öneri!

Kış mevsiminde oldukça sık görülen bir sorun olan ‘boğaz ağrısı’ yaşam kalitemizi olumsuz etkileyecek boyutlara ulaşabiliyor.

Kanser Hala Korkulan Hastalık, Ama…

Sigara ve alkol kullanımı, sağlıksız beslenme, işlenmiş ve katkı maddeli gıdalar, çevre kirliliği, stres, aşırı kilo ve hareketsiz yaşam gibi birçok faktör nedeniyle kanserin görülme sıklığı son yıllarda giderek yaygınlaşıyor.

Çapraz Karaciğer Nakillerinde Dünyanın Merkezi Olmayı Hedefliyor

ABD Boston College'de görev yapan Türk bilim insanı Prof. Dr. Tayfun Sönmez ve Prof. Dr. Utku Ünver'in algoritma ve bilgisayar yazılımı kullanarak yaptıkları karaciğer nakli için vericileri eşleştiren sistemi uygulayarak dünyada ilk 6'lı çapraz karaciğer naklini gerçekleştiren Malatya'daki İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü, bu alanda dünyanın merkezi olmak istiyor.

Çocuklarda Yüksek Ateşte Kaçınmanız Gereken 7 Önemli Hata!

Çocuklarda görülen solunum yolu enfeksiyonları kış aylarında havaların soğumasıyla birlikte artış gösteriyor.

Katarakt Cerrahisinde Akıllı Lensler Gözlükten Kurtarıyor!

Bulanık ve sisli görüyorsanız, renkler parlaklığını kaybediyor ve sararıyorsa, okurken daha fazla ışığa ihtiyaç duyuyorsanız, gözünüzün önüne perde inmiş gibi hissediyorsanız, dikkat

Robotik Diz Protezinde En Çok Merak Edilen 4 Soru!

Vücudumuzun tüm yükünü üstlenen dizlerimiz gündelik hayatımız için kilit bir önem taşıyor.

Gözlerdeki Sinsi Hırsıza Dikkat

Fark edilmesi oldukça zor olan ve körlüğe kadar varabilecek ciddi sonuçlara yol açabilen glokom, gözde en sık gözlemlenen sinsi hastalıklar arasında bulunuyor.

Obezite Hastalarına Özel 5 Kritik Öneri!

Modern çağın tehlikeli hastalığı obezite gerek dünyada gerekse ülkemizde hızla yaygınlaşıyor.

Toplam 3590 haber.