Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

CHP’li Sevigen Kılıçdaroğlu’na yüklendi: Çok acil istifa etmesi gerekir

Devlet eski Bakanı ve 23'üncü Dönem CHP Milletvekili Mehmet Sevigen seçimlerde ortaya çıkan tablo sonrası Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek, 'Hayal kırıklığı ama başımıza gelecek felaketi biliyorduk. Hiç oyu olmayan insanlarla yola çıktı, milletvekili seçimlerini kaybettiğimiz gibi büyükşehirleri kaybetmemek için çok acil CHP Genel Başkanlığından istifa etmesi gerekir. Bu parti kendi içinde liderini çıkartır. Haramilerini alır gider, ister onlarla parti kurar ister Cumhurbaşkancılığı oynar, ne yaparsa yapar. Kandil'den sana övgüler, 10 seçim kaybetti, bu 11'inci, 6'lı masa niye toplanamıyor şimdi umurlarında değil' dedi.

İşte ikinci turda kullanılacak oy pusulasının örneği

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura kalan adayların yer aldığı oy pusulası belirlendi.

Zelensky, İngiltere Başbakanı Sunak ile görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Londra'da bir araya geldi.

AK Parti Malatya'da seçim değerlendirmesi

AK Parti Malatya İl Başkanlığı'nca 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Alfatlı; “İkinci turda Cumhurbaşkanımızın yanındayız”

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı seçim sonu bir mesaj yayınladı. Alfatlı, seçimlerin hayırlı olmasını temenni etti. Alfatlı, 2. turda da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduklarını ifade etti.

Malatya'da milletvekilliği seçimlerinde tablo değişmedi

Malatya'da kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti 4, CHP 1 ve MHP 1 milletvekili çıkardı. Kentte Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 69,39 oy aldı.

Malatyalı Milletvekillerini Seçti

14 Mayıs't sandığa giden Malatyalılar il dışından gelerek büyük ilgi gösterdikleri seçimlerde yoğun katılım sağlarken Malatya Milletvekilliğinde tablo değişmedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan balkon konuşması

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ' Ülkemiz 14 Mayıs seçimleriyle bir demokrasi şölenini daha alnının akıyla tamamlamıştır' dedi.

Bakan Çavuşoğlu: “Yurt dışındaki oyların henüz yüzde 80’i sayılmadı”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yurt dışındaki oyların yüzde 20'sinin sayıldığını belirterek, Yüzde 80'i henüz sayılmadı. Biz de takip ediyoruz. Tam da kritik bir noktada. O oyları ne kadar etkileyecek, inşallah göreceğiz' dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik: Cumhurbaşkanımız ve Cumhur İttifakı çok önde

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanımız çok önde olmasına rağmen Cumhur İttifakı ve AK Parti çok önde olmasına rağmen biz milli iradeye duyduğumuz saygı gereği sonuç şudur demiyoruz. Diğerlerinin de bunu yapmasının bir başka tür vesayet biçimi olduğunun altını çiziyoruz. Bütün vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Her şey yolunda gidiyor. YSK işinin başındadır dedi.

Fatih Erbakan oyunu Ankara’da kullandı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, eşi Beyza Molu Erbakan ile birlikte oyunu Ankara'da kullandı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli oyunu Ankara’da kullandı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, oyunu Ankara'da kullandı.

Başkan Güder oyunu kullandı

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu 20 Mayıs Vakfı Turgut Özal Anadolu Lisesi'nde kullandı. Başkan Güder, 'Seçimlerin Türkiye'ye ve Malatya'ya hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

Başkan Gürkan oyunu kullandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 14 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimi için oyunu kullandı.

Bakan Kurum oyunu İstanbul’da kullandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, oyunu İstanbul'da kullandı. Kurum, 'Türkiye yüzyılında hepimizin, herkesin mutlu gençlerimizin hak sahibi olduğu, kadınlarımızın her türlü haklara eriştiği Türkiye yüzyılını milletimizle birlikte inşa edeceğiz'' dedi.

Deprem bölgesi Malatya'da vatandaşlar oy kullanmaya devam ediyor

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin yıktığı illerden biri olan Malatya'da vatandaşlar Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde oylarını kullanmaya başladı. Hasar gören bazı okulların bahçelerine kurulan konteynerlerde de oylar kullanılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yarın sandıkları bayram yerine çevireceğiz

Sancaktepe'de Anneler Günü Programı'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Yarın sandıkları bayram yerine çevireceğiz. Provokasyona gelmeyeceğiz. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz dedi.

Bahçeli: Kılıçdaroğlu’na verilecek her oy bölünmeye davet, küresel emperyalizme hizmettir

Isparta'da Aziz Milletim Sıra Sende temasıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet meydanında vatandaşlara seslenen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na verilecek her oy Mehmetlerimize sıkılmış kurşundur. Kılıçdaroğlu'na verilecek her oy bölünmeye davet, küresel emperyalizme hizmettir dedi.

Bakan Karaismailoğlu: Sandık oy namustur

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Adil Karaismailoğlu, Yarın Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli seçimlerinden biri yapılacağını belirterek, 'Seçim akşamı sonucu alana kadar hiçbir şekilde disiplinden ve iş takibinden taviz vermeyeceğiz. Sandık, oy namustur. Milletin bize verdiği emanettir. Onu yerine teslim edene kadar uyumayacağız' dedi.

Toplam 8473 haber.