Özel Haber

Özel Haber Haberleri

Elazığ'da yenileme çalışmaları

Elazığ'da belediye tarafından asfalt yenileme kapsamında kentin en işlek yeri Gazi Caddesi'nde çalışma tamamlandı. Ayrıca yol genişletme çalışması kapsamında Keban yolu üzerinde ağaçlar özenle sökülerek yeni yerinde dikilmeye başlandı.

Büyükşehir Belediyesinden mezarlıklarda yabani ot temizliği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı, Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşların mezarlık ziyaretlerini daha rahat yapmaları için kentteki mezarlıklarda yabani ot temizleme ve ilaçlama çalışması başlattı.

Silvan Ziraat Odası Başkanı Çapan: 'Süne ile mücadele tam zamanında yapılmalıdır'

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çapan, süne ile mücadelede zamanlamanın önemli olduğunu söyledi.

Silvan'da üzüm bağları ilaçlanıyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde çiftçiler, üzüm bağlarını çeşitli zararlılara karşı korumak amacıyla ilaçlamaya devam ediyor.

Foto kapanlar yaban hayatını görüntüledi

Aralarında Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Malatya'nın da yer aldığı bir çok ilde yaban hayatı, kurulan foto kapanlarla görüntülendi. Görüntülere koruma altında bulunan vaşak,dağ keçileri, dahil bir çok hayvan yansıdı.

Yağışlarla beraber 'Benekli Semenderler' ortaya çıktı

Elazığ'da son günlerde ara ara etkili olan yağışlarla birlikte koruma altında bulunan Anadolu Benekli Semenderi olarak bilinen Türk Semenderleri kendini göstermeye başladı.

Dolu ekinlere büyük zarar verdi

Diyarbakır Çınar ilçesinde bulunan Köksalan ve Yaprakbaşı köylerinde etkili olan dolu yağışı tarlalarda bulunan ekinlere zarar verdi.

Elazığ'da gökkuşağı şöleni

Elazığ'da yağmurun ardından ortaya çıkan gökkuşağı, seyrine doyumsuz bir manzara oluşturdu.

Elazığ'da bahar, tarihi mahalle kiraz çiçekleriyle beyaza büründü

Elazığ'da korona virüs tedbirleri kapsamında ziyaretin kısıtlandığı tarihi Harput Mahallesi'ndeki kiraz bahçelerinde ağaçlar baharla birlikte çiçek açarak, görsel şölen sunmaya başladı.

Diyarbakır'da filmleri aratmayan hikaye

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşayan 67 yaşındaki Adem Ekinci'nin babası, oğlu 17 yaşındayken askere göndermemek için kayıtlara ölü olarak geçirdi. Akıl sağlığı yerinde olmayan Ekinci, yaşadığını ispatlamak için mahkemeye başvurdu. Başvurusu, dava açacak ehliyeti olmadığı gerekçesiyle reddedilen Ekinci, yakınları aracılığıyla yaşadığını kanıtlamaya çalışıyor.

Elazığ'da kadın muhtar yaşlı ve hastaların evladı gibi oldu

Elazığ'da şehir merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Sugözü Mahallesinin 28 yaşındaki kadın muhtarı Seda Gündoğan, korona virüs tedbirleri kapsamında evlerinden çıkamayan yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunanlara evlatları gibi hizmet veriyor. Kadın muhtar, yeri geldi mi traktöre binerek tarla sürüyor, bahçe belliyor, yeri geldi mi de kapı kapı gezip talepleri yerine getiriyor.

Silvan'da kısıtlama kalktı, vatandaşlar alış verişe çıktı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde vatandaşlar, kısıtlamanın kalkmasının ardından sosyal mesafe kurallarına uyarak alışverişlerini yapmak için sokağa çıktı.

Silvan'da sebze fideleri satışı başladı

Diyarbakır'ın Silvan sebze fideleri şehir merkezindeki cadde ve sokaklarda satışa sunuldu.

24 yıldır yalnız yaşayan İfakat nineye vefalı ziyaret

Elazığ'da korona virüsle mücadele kapsamında yalnız yaşayan yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunanlar psikososyal destek ekipleri tarafından tek tek aranıp, hem durumları takip ediliyor, hemde yalnızlıkları paylaşılarak ihtiyaçlarının görülmesi sağlanıyor. Bu kapsamda eşi 24 yıl önce vefat eden 80 yaşındaki İfakat nineye ulaşan ekipler, hem evinde ziyaret edip yalnızlığını paylaştı, hemde acil ihtiyaçlarını giderdi.

Kerkenez kuşunun tedavisi yapıldı, doğaya bırakıldı

Elazığ'da yaralı bulunup tedavisi yapılan kerkenez kuşu tekrar doğal ortamına bırakıldı.

Elazığ'da 76 yaşına giren Saim amcaya, sürpriz doğum günü

Elazığ'ın Ağın ilçesinde bir köyde yalnız yaşayan Korona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 76 yaşındaki Saim Kasapoğlu'na, doğum günü sürprizi yapıldı.

Prof. Dr. Ali Satar: 'Çekirge istilası mücadelesinde daha çok ördek, tavuk kullanılmalı'

Son dönemlerde Afrika'da ve Türkiye'nin de sınırlarında bulunup tehdit oluşturan Fas çekirgesi istilasına karşı uyarılarda bulunan Dicle Üniversitesi (DÜ) Fen Fakültesi Zooloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, Çiftçilerimize sesleniyoruz. Diyoruz ki lütfen bilinçsiz ilaç kullanmayın. Çekirge istilası mücadelesinde daha çok ördek ve tavuk kullanılmalı dedi.

Elazığ'da kapatılan cadde de yenileme çalışması başlatıldı

Elazığ'da Korona virüs tedbirleri kapsamında araç girişine tamamen kapatılan Gazi Caddesi'nde yenileme çalışması başlatıldı.

Fedakar sağlıkçılar, çocuklarının doğum gününü 'Online' kutladı

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da korona virüsle mücadele kapsamında ön planda yer alan sağlık çalışanlarından Öngören çifti, tedbir amaçlı dede ve ninesinin yanına gönderdikleri 10 yaşına giren çocuklarının doğum gününü görüntülü arama yaparak kutlamak zorunda kaldı.

Toplam 358 haber.