Özel Haber

Özel Haber Haberleri

Büyükşehir Belediyesi Otogar'da A'dan Z'ye temizlik çalışması yürüttü

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, korona virüs salgınıyla ilgili açıklanan normalleşme takvimini göz önünde bulundurarak yarından itibaren araçların yeniden çalışmaya başlayacağı, kentin aynası sayılan Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminal İşletmeleri'nde (DİŞTİ) A'dan Z'ye temizlik çalışması yürüttü.

İstanbul Boğazında çöp tehdidi

İstanbul Boğazında bayramda oluşan çöp adacıkları, 65 yaş üstü vatandaşları üzdü. Akıntı sebebiyle Ahırkapı açıklarında oluşan çöp adacıkları, bayramda sokağa çıkan 65 yaş üstü vatandaşların dikkatini çekti.

Diyarbakır'da 12 dönümlük alanda 25 gül çeşidi yetiştiriliyor

AK Partili Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesine ait gül bahçesi, baharla beraber büyük bir canlılık kazanarak renk cümbüşü oluşturup güzel kokular yayıyor.

Elazığ'da misket büyüklüğündeki dolu, bahçelere zarar verdi

Elazığ'ın Arıcak ilçesinde gece etkili olan misket büyüklüğündeki dolu yağışı birçok bahçeye zarar verdi, meyveleri döktü.

Kapı kapı dolaşıp, yüzlerce çocuğu mutlu ettiler

Diyarbakır'da bir öğretmen, hayırseverlerden topladığı yardımlarla aldığı bayramlık kıyafetleri, yardıma muhtaç ve kimsesiz çocuklara dağıtarak, çocukların bayrama mutlu girmelerini sağladı.

Elazığ depreminin sembol ismi Yüsra bebek ve annesi taburcu oldu

Elazığ depreminde enkaz altında kalarak yaralanan depremin sembol isimlerinden Yüsra bebek, tedavisi süren annesiyle korona virüs tedbirleri kapsamında taburcu edilerek köydeki baba evine gitti. Eşi ve oğlunu depremde kaybeden kızıyla teselli olan anneyi Vefa Sosyal Destek ekibi köyde ziyaret edip hem ihtiyaçlarını sordu hem de Vali Çetin Oktay Kaldırım'ın gönderdiği oyuncakları Yüsra'ya ulaştı.

Meteoroloji 3 il için kuvvetli yağış uyarısı yaptı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ,Tunceli ve Bingöl'de bugün kuvvetli yağış beklendiğini bildirerek uyardı.

Silvan'da açıktan akan atık su kanalları kapatıldı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DİSKİ) Silvan ilçesi ve kırsal mahallelerindeki açıktan akarak çevreye rahatsızlık veren kanalizasyon sorununun ekiplerin çalışmaları sonucu giderildiğini açıkladı.

Pet şişeyle oynayan Yusuf'a oda dolusu oyuncak sürprizi

Diyarbakır'da sosyal medya üzerinden toplanan ve kendilerine Çocuklar Üşümesin Platformu ismini veren bir grup, 6 yaşındaki Yusuf'un ablasının petten yaptığı oyuncakla oynadığını gördü. Platform üyeleri, yetim olan Yusuf'a bir oda dolusu oyuncak götürerek sürpriz yaptı.

Baharla doğal güzelliğe büründü ama boş kaldı

Elazığlıların, Ramazan ayı başta olmak üzere bahar ve yaz aylarında yoğun olarak ilgi gösterdiği Cip Barajı'nın çevresine kurulu olan mesire alanı doğal güzelliğe büründü ancak salgın tedbirleri nedeniyle boş kaldı.

Hevsel Bahçeleri'ne dökülen hafriyat temizlendi

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi Hevsel Bahçeleri'ne dökülen hafriyatlar, Sur Belediyesi ekipleri tarafından temizlendi.

Meteoroloji bayramda 5 il için serin ve yağışlı hava uyarısı yaptı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Adıyaman ,Tunceli ve Bingöl'de yarından itibaren bayram sonuna kadar serin ve yağışlı bir havanın etkili olacağını bildirdi.

Boşaltılan Okul Neden Yıkılmıyor?

Malatya’nın Battalgazi ilçesi merkezinde bulunan Anıtlar Kuruluna tescilli Hafize Özal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Neden Yıklmıyor.

Silvan'da 9 bin fidan toprakla buluştu

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Boşatlılar Derneği ile Orman İşletme Müdürlüğünün ortak yürüttüğü Yeşil Bir Silvan Projesi kapsamında 9 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Silvan'da elektrik ekipleri arızalara anında müdahale ediyor

Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi (Dicle Elektrik) Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde arıza ekibi abonelerine kaliteli ve kesintisiz elektrik sağlamak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Elazığ'da sağlık çalışanları için hatıra ormanı

Elazığ'da Korona virüs salgını nedeniyle yurtta kalan sağlık çalışanları adına fidan dikilerek hatıra ormanı oluşturuldu.

Burası Elazığ depremle sarsılmıştı, muhteşem doğasıyla cezbediyor

Türkiye'nin yarım ada konumundaki şehri Elazığ'da bulunan doğal güzelliği ve zengin florasıyla dikkat çeken Sivrice ilçesi, baharla birlikte renk cümbüşüne büründü. Yakın zamanda depremin atlatıldığı ilçenin güzelliği yeşile bürünen rengi muhteşem doğasıyla dikkat çekerken, korona virüs salgın nedeniyle giriş çıkışların kısıtlanmasından dolayı ziyaretçi ağırlayamıyor.

Kızı talep etti, Mehmetçik kabri güllerle donatıp gönüllere dokundu

Elazığ'daki annesinin mezarına Ankara'dan gelemeyen Nazlı Öztürk'ün talebi üzerine Mehmetçik kabre 100 adet gül ve not bırakırken internet üzerinden online bağlantı sağladı. Annesinin kabrini gören kızı gözyaşlarını tutamadı.

Anne, eşiyle oğlu için kurdu, tüm Çölyak hastalarının umudu oldu

Elazığ'da iki sene önce oğluna çölyak hastalığı teşhisi konulduktan sonra glütensiz gıda temininde zorluk çeken Ayşe Fırat (42), eşi ile birlikte 18 ay önce kurdukları dernekle yüzlerce çölyaklı hastaya ulaştı. Anne ile oğlu Ramazan ayı ve 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü münasebetiyle oğlu ile birlikte çölyak hastalarına özel tatlı yaparak evlerine ulaştırdı.

Toplam 358 haber.