Özel Haber

Özel Haber Haberleri

Doğa Felaketlerini Önleyecek Onlıne Değişim Şenliği

Dünya Değişim Akademisi tarafından her iki ayda bir gerçekleştirilen Değişim Şenliği, Covid-19 nedeniyle alınan önlemler kapsamında tüm dünyaya ONLINE olarak sunulacak.

Gerçek (Truth) Kitabı İngilizce Çıktı!

Kişisel gelişim alanında 70 kitabın yazarı olan ve kitapları 73 dile çevrilen tek Türk yazarı dünyaca ünlü yazar Akif Manaf’ın, Gerçek Nedir ve Nasıl Keşfedilir? kitabı şimdi de İngilizce olarak yayınlandı!

Yoga Sporcuları Muharrem’i Protesto Etti

Muharrem Aydoğan tarafından Antalya Manavgat’ta organize edilen “Ms. Yogini & Mr. Yogi ” organizasyonu yoga sporcuları tarafından protesto edildi.

Uzmanından çekirge istilası uyarısı

Dicle Üniversitesi (DÜ) Fen Fakültesi Zooloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, çiftçilerin son dönemde kavun ve pamuk ekimine gireceğini, bu nedenle çekirge sayılarında artış olabileceğini söyledi.

Bağlar'da bir mahalle daha asfalt hizmetine kavuşuyor

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi 40 bin nüfuslu Şeyh Şamil Mahallesinde esnafın yer aldığı Cengizler Caddesi ve Peynirciler Çarşısı bölgelerinde asfaltlama çalışmalarına başladı.

Tıkanan gölet açıldı, bir kırsal mahalleye daha yola kavuştu

Şehir merkezi ve kırsal yerleşim yerlerine yönelik hizmet seferberliğini sürdüren Bağlar Belediyesi hafta sonunda da yoğun mesai yaparak Top Yolu Mahallesinde tıkanan göleti açarak Molla Ali Mahallesi ve mezralarına yeni yollar kazandırdı.

10 çocuğundan 6'sı engelli olan annenin yardım çığlığı

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde yaşayan ve 10 çocuğundan 6'sı zihinsel engelli olan Ayşe Aslan, yetkililere çağrıda bulunarak, Çocuklarımın okuyup Türkiye'ye hayırlı evlat olmasını istiyorum. Yetkililerin bize yardım eli uzatmasını bekliyorum dedi.

81 ilden depremzede çocuklara 30 bin oyuncak

81 ilden toplanan yaklaşık 30 bin oyuncak, Elazığ'da başta konteyner kentte kalan çocuklar olmak üzere, şehirdeki tüm depremzede çocuklara ulaştırılmaya başlandı.

Elazığ'da Kırmızı Liste'de korunan alaca sansar ailesi görüntülendi

Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği'nin (IUCN) Kırmızı Listesi'nde koruma altında olan alaca sansar ve 4 yavrusu, Elazığ'da görüntülendi.

Köpeklerin saldırısına uğrayan yaban keçisi tedavi altına alındı

Elazığ'da köpeklerin saldırısına uğrayan yaban keçisi tedavi altına alındı.

Hobisi geçim kaynağı oldu

Elazığ'da 46 yıl önce hobi olarak bağlama çalmaya başlayan ve kendini geliştirip yapımını da öğrenen 62 yaşındaki Garip Yayık, son 15 yıldır ekmeğini ürettiği sazlardan kazanıyor.

Diyarbakır'da vakalar artınca üretici, vatandaşlara ücretsiz maske dağıttı

Diyarbakır'da son günlerde korona virüs vakaları artınca bir maske üreticisi vatandaşlara ücretsiz maske dağıttı.

Ak Sevdalılar Yardımlaşma Derneğinden İHA'ya plaket

Diyarbakır Ak Sevdalılar Yardımlaşma Derneği, İhlas Haber Ajansı (İHA) Diyarbakır Bölge Müdürü Abdulkerim Kantarcıoğlu'na çalışmalarına destek verdikleri için plaket takdim etti.

Nevruz Parkta sosyal mesafeli cuma namazı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan Nevruz Park'ta sosyal mesafeli cuma namazı kılındı.

Elazığ'da futbol sahasında sosyal mesafeli cuma namazı

Korona virüs salgını dolayısıyla Elazığ'da birçok cami bahçesinde olduğu gibi Kültür Park içerisindeki futbol sahalarında da cuma namazı kılındı. Bu hafta ilk defa 65 yaş üstündekiler de kısıtlamanın esnetilmesiyle cuma namazına gelebildi.

Elazığ'da deprem sonrası 2 bin 131 aile konteyner evlerde yaşamaya başladı

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen deprem sonrası kurulan 4 geçici barınma merkezi ile köylere ulaştırılan 467 konteynerde 2 bin 131 aile yaşamaya başladı. Ayrıca, depremzedelere şu ana kadar 105 milyonu nakdi olmak üzere 550 milyon lira üzerinde yardım yapıldığı bildirildi.

Hazar Gölü'nde mikroplastik kirlilik araştırması

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bulunan Hazar Gölü'nde, Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü tarafından mikroplastik kirlilik araştırması için çalışma başlatıldı.

Çobandan yürekleri ısıtan davranış, tarlada bulduğu yaralı tilkiyi veterinere götürüp tedavi ettirdi

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde Muzaffer Tan isimli çoban, tarlada yaralı halde bulduğu tilkiyi temizleyip besledikten sonra veterinere götürerek tedavi ettirdi.

Kuşlar için elektrik direğine yuva yaptı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde duyarlı bir vatandaş, kuşların kullanması için yaptığı tahtadan yuvaları elektrik direklerine yerleştirdi.

Toplam 358 haber.