Özel Haber

Özel Haber Haberleri

Cam silerken karşılarına çıkan çocuğa unutulmaz bir an yaşattılar

Diyarbakır'da Çocuklar Üşümesin Platformu üyeleri, araçları ile kırmızı ışıkta durdukları sırada camlarını silen bir çocukla karşılaştı. 11 yaşındaki çocuğun geçen hafta doğum günü olduğunu öğrenen grup üyeleri, palyaço kıyafetleri giyip yaş pasta alarak cadde ortasında Sıdık'ın doğum gününü kutladı.

Sırt sırta verip balıkçı tezgahında çocukları için ter döküyorlar

Elazığ'da zamanında imkanları olmadığı için okula gidemeyen Halis ve Cevahir Çetineli çifti, şimdi 4 çocuğunu okutmak için açtıkları balıkçı dükkanında sırt sırta verip birlikte mesai yapıyor.

Köpek kurtarma anlatımıyla fenomen olan Şano Dayı'nın en büyük hayali spikerlik

Elazığ'ın Baskil ilçesinde köpek kurtarma anını kendine özgü anlatımıyla fenomen olan ve en büyük hayalinin sunuculuk olduğunu aktaran Şano dayı olarak bilinen Şahabeddin Baydemir (51), bu kez İHA mikrofonunu eline alarak o anları tekrar canlandırdı.

Büyükşehir Belediyesi'nin yol yapım çalışmaları devam ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçesine bağlı Gürdoğan Mahallesi'nde bulunan Şeyh Said Caddesi'nde 4 dekar sathi kaplama çalışması yaptı.

Bağlar Belediyesi'nden ulaşımı rahatlatan modern yol

Bağlar Belediyesi, Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolu üzerinde yaptığı modern yol çalışması ile bu bölgede yıllardır yaşanan ulaşım sorununu çözüme kavuşturdu.

Büyükşehir Belediyesi peygamber kabirlerinde temizlik seferberliği başlattı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Eğil ilçesinde yer alan ve turist ağırlayan peygamber kabirlerinde temizlik seferberliği başlattı.

Diyarbakırlı Serkan 'Survivor' hayali için parkur kurdu

Diyarbakırlı 19 yaşındaki Serkan Bayram, Survavior Türkiye yarışmasına katılmak için yıllardır durmadan çalışıyor. Kentin en işlek noktalarından birinde bulduğu boş araziye ödünç aldıkları malzemelerle mini parkur kurup hazırlıklarını sürdüren Bayram, programın yapımcısı Acun Ilıcalı'nın sesini duymasını bekliyor.

Bağlar Belediyesi'nden mezarlıklarda denetim

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri vatandaşların şikayetlerine neden olan sorunları gidermek üzere il genelindeki mezarlık ve kabristanlarda denetim gerçekleştirdi. Mezarlık alanları içerisinde izinsiz olarak kurulan su bidonları kaldırılırken, mezarlıkların güvenliğini artırmaya yönelik tedbirler artırıldı.

Bağlar Belediyesi, parkların görüntüsünü bozan yapı ve tel örgüleri kaldırıyor

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, kentteki dinlenme parklarının etrafında ve içerisinde izinsiz şekilde monte edilen tel örgüleri kaldırıyor.

DTSO AR-GE Beceri ve Tasarım Atölyesi Projesi için imza töreni düzenlendi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından hazırlanan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın destekleri, Diyarbakır Ticaret Borsası ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yapılan AR-GE Beceri ve Tasarım Atölyesi Projesi için imza töreni düzenlendi.

Diyarbakır'da üst yapı çalışmaları

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar ilçesinde yer alan 2 bin 450 metre uzunluğundaki eski Siverek Caddesi'nde asfaltlama çalışmalarını tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, tarihi surların etrafını temizliyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesini çevreleyen sur dipleri ve burçlarda temizlik çalışması başlattı. Çalışma hafta boyunca devam edecek.

Örnek yaşam mücadelesi

Elazığ'da doğuştan fiziksel engelli olan Yunus Canpolat, koltuk değneklerinin ve atının yardımıyla çobanlık yaparak evinin geçimini sağlıyor.

Prof. Dr. Ali Satar: 'Çekirge istilasına karşı erken müdahale, ekin sürme zamanıdır'

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde son dönemde çiftçilerin korkulu rüyası haline gelen çekirge istilaları ile ilgili konuşan Dicle Üniversitesi (DÜ) Fen Fakültesi Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, İstilaya uğramış alanların sürülmesi gerekir. Toprak sürüldüğü zaman hem yumurtaların yoğunluğu azalıyor hem de dışarıda kalıyorlar ve ileride oluşabilecek don olayıyla birçoğu yok oluyor dedi.

Köy halkı istedi Bağlar Belediyesi yaptı

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, yağmur ve kar suları karşısında sel tehlikesi yaşayan Karacadağ yakınlarındaki köylerin talebi üzerine başlattığı menfez köprü çalışmalarında iki köyü yeni köprüye kavuşturdu.

Örnek projeyle 'Kedi ve köpekler' okul bahçesinde

Elazığ'da belediye tarafından başlatılan proje ile sağlık taraması ve aşıları yapılmış kedi ile köpekler okul bahçesinde düzenlenen yerlere yerleştirilmeye başladı.

Elazığ'ı coşturan Manuş Baba: 'Hala ekmek arası salça yiyorum'

Elazığ'ın meşhur salçalı köftesi adına düzenlenen festivalin son gecesinde sahne alan şarkıcı Manuş Baba binlerce kişiyi coşturdu. Ünlü sanatçı ayrıca çocukluktan gelen alışkanlık nedeniyle hala ekmek arasına salça sürüp yediğini söyledi.

Evindar'ın Milli Takıma uzanan örnek yaşam hikayesi

10 yaşında öksüz kalan ardından güreşe heves salarak Elazığ'ın ilk tek bayan güreşçisi olan 13 yaşındaki Evindar Demirbağ, Milli Takım'a girdi. Dedesi ve babaannesiyle yaşadığı evde onlara yardım edip bir taraftan da eğitimini ve antrenmanlarını sürdüren Demirbağ, Türkiye'yi dünyada temsil etmek istiyor.

Bağlar Belediyesi'nden menfez çalışması

Bağlar Belediyesi, doğal afet riski olan kırsaldaki yerleşim yerlerinde vatandaşların yaşadığı ulaşım sorununu çözmek için menfez köprü çalışması başlattı.

Toplam 358 haber.