Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Semt Konağı Yaz Okulu Öğrencileri Hayvanat Bahçesini Gezdi

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Malatya Temsilciliği ile ortak olarak gerçekleştirilen ortaokul öğrencilerine yönelik Yaz Okulu Programları çerçevesinde eğitim gören öğrenciler Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı hayvanat bahçesini gezdi.

Anne babasından yadigar eşyaları köyünde yaptırdığı evde sergiliyor

Elazığlı iş insanı Hadi Turan, Keban ilçesinin Göldere köyünde yaptırdığı evin bir katında anne ve babasından kalan eşyaları sergiliyor.

Mercedes Kadir in hikayesi sinemaya uyarlanacak

Malatya'da, gününü "araba" zannettiği sopanın üzerinde geçiren ve 2020 yılında hayatını kaybeden "Mercedes Kadir" lakaplı 36 yaşındaki Fatih Kaydı'nın hikayesi, beyaz perdeye aktarılacak.

7 Temmuz Dünya Değişim Günü Tüm Dünyada Kutlandı

Uluslararası Değişim Federasyonu (ULUDEF) tarafından 2018 yılında ilan edilen ve her sene 7.7 tarihinde kutlanan Dünya Değişim Günü, bu yıl 7 Temmuz Cuma günü yurt içi ve yurt dışı 100’ün üzerinde şehirde coşkuyla kutlandı.

Yeşilyurt Mesleki Eğitim Ve Yaşam Merkezi’nde Açılan Hazır Giyim Kursu Yoğun İlgi Görüyor

Yeşilyurt Belediyesi bünyesinde hizmet veren Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezi, vatandaşları meslek edinmeleri ve gerek kendi bütçelerine gerekse ekonomiye katkı sağlamaları için çeşitlendirerek arttırdığı kurslarına Hazır Giyim Kursu’nu da ekledi.

Dünyaca Ünlü Yazar Akif Manaf’tan 90. Kitap: Vicdan Psikolojisi

Kitapları 73 dile çevrilen, 90 eşsiz eserin dünyaca ünlü yazarı ve Nobel Barış Ödülü Adayı Akif Manaf’ın, okurlar tarafından merakla beklenen yeni kitabı “Vicdan Psikolojisi” çıktı.

Dünya Değişim Günü 7 Temmuz’da Kutlanacak!

Uluslararası Değişim Federasyonu (ULUDEF) tarafından 2018 yılında ilan edilen ve her sene 7.7 tarihinde kutlanan “Dünya Değişim Günü”, 7 Temmuz Cuma günü yurt içi ve yurt dışı 100’ün üzerinde şehirde kutlanacak.

Âşık Veysel, Vefatının 50’nci Yılında Türküleriyle Anıldı

Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve Halkbank iş birliğiyle Necip Fazıl Konteyner Kent’te Yavuz Bingöl’ün katılımıyla Âşık Veysel’i anma konseri düzenlendi.

Başbağlar katliamının acısı 30 yıldır dinmiyor

Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 30 yıl önce 33 sivilin teröristlerce katledildiği hain saldırının acısı yüreklerdeki tazeliğini koruyor.

Dünyaca Ünlü Yazardan 89. Kitap: Merak Nedir Ve Nasıl Canlandırılır?

Kitapları 73 dile çevrilen, 89 eşsiz eserin dünyaca ünlü yazarı ve Nobel Barış Ödülü Adayı Akif Manaf’ın, okurlar tarafından heyecanla beklenen yeni kitabı “Merak Nedir ve Nasıl Canlandırılır?” raflardaki yerini aldı.

Battalgazi Belediyesi’nden İpek Yolu Gençlik Merkezi’ne Teknolojik Gezi

Battalgazi Belediyesi ve Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) tarafından düzenlenen programla 50 genç Elazığ’da bulunan İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Merkezi’ni gezerek, atölyelerde yapılan çalışmaları inceleyecek.

Sanatçı Yavuz Bingöl Malatya'da depremzedelere konser verdi

Sanatçı Yavuz Bingöl, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin etkilediği Malatya'daki konteyner kentte yaşamını sürdüren depremzedelere konser verdi.

Konteyner Kent Alanında Düzenlenen Yılsonu Şenliklerinde

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren semt konaklarında eğitim gören öğrenciler için 2022-2023 eğitim-öğretim yılsonu etkinliği şenlikleri düzenlendi.

Battalgazi Belediyesi’nin Resim Kursuna Yoğun İlgi

Battalgazi Belediyesi tarafından deprem bölgesi Malatya’da gençlerin gireceği özel yetenek sınavına hazırlanması, gençlerin yeteneklerini geliştirebilmesi ve asrın felaketini yaşayan ilçe halkının deprem psikolojisinden uzaklaştırmak amacıyla açılan Resim Kursunda dersler başladı.

Depremde yıkılan çay ocağından geriye kalan kayısı ağacından vazgeçemiyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde iş yeri yıkılan esnaf, Malatya'daki iş yerinden geriye kalan kayısı ağacını hemen her gün ziyaret edip anılarını tazeliyor.

Ahmet Kekeç Semt Kütüphanesi Sınavlar Öncesi Yoğun İlgi Görüyor

Kütüphaneden Açıldığı Günden Bu Yana 49 Bin Kişi Faydalandı

Malatya'da gelincik tarlası kırmızıya büründü

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Yeşiltepe ve Kiltepe mahallelerinde bulunan tarlalar, kırmızı gelinciklerle süslendi.

Afet Bölgesindeki Taşınmaz Kültür Varlıklarına Proje Ve Uygulama Desteği

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 6 Şubat depremlerinden zarar gören tescilli taşınmaz kültür varlıklarının onarımı için gerekli desteğin sağlamak amacıyla afet bölgesine yönelik proje ve uygulama yardımlarının kapsamını genişletti.

Kale'de El Emeği Göz Nuru Hayat Boyu Öğrenme Şenliği sergisi açıldı

Malatya'nın Kale ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün kurslarında kursiyerlerin ürettiği ürünler El Emeği Göz Nuru Hayat Boyu Öğrenme Şenliği sergisinde tanıtıldı.

Toplam 3079 haber.