Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Belediyeden ücretsiz tiyatro eğitimi

Sanatsal ve kültürel faaliyetlere önem veren Şahinbey Belediyesi 3 farklı yaş kategorisinde ücretsiz tiyatro eğitimi veriyor.

Dört Mevsim Gaziantep Yemekleri kitabının 8. baskısı yayımlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gazikültür AŞ, Özden Mermer Özsabuncuoğlu tarafından hazırlanan 'Dört Mevsim Gaziantep Yemekleri' kitabının 8. baskısını okuyucuyla buluşturdu.

Kahta Fen Lisesi öğrencilerinden Ankara ve İstanbul' a çıkarma

Adıyaman Kahta BİST Fen Lisesi öğrencileri idareci ve öğretmenleriyle Ankara ile İstanbul'u gezdi.

O'na soğuk işlemiyor

Malatya'nın Arapgir ilçesi Kayaarası kanyonunda derme çatma bir kulübe de yaşayan halk arasında 'Arapgirli Tarzan' olarak bilinen 63 yaşındaki Ümit Aydın doğunun buz tuttuğu şu günlerde suya girerek türkü söyledi.

Diyarbakır'ın 'İstiklal Caddesi'ne yoğun ilgi

Diyarbakır'da sonbaharın son günleri yaşanırken, güneşli havayı gören vatandaşlar, başta kenttin 'İstiklal Caddesi' olarak değerlendirilen Yeni Kapı olmak üzere tarihi mekanlara gezmeye çıktı.

Gaziantep'te eski havrada dualı sultan gömlekleri sergisi

Gaziantep'te İslamiyet öncesi Türklerden Selçuklu Devleti ve Osmanlı Devleti'ne kadar padişahların giydiği, üzerinde ayet, hadis ve sembollerin yer aldığı gömleklerden esinlenerek hazırlanan Dualı Gömlekler sergisi açıldı.

Tarih Yazan Çocuklar projesinde kitap ağacı kuruldu

Adıyaman'ın Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tarih Yazan Çocuklar Yayıncılık Yapımcılık A.Ş.'nin yürüttüğü proje çerçevesinde Kubilay İlkokulunda 24 derslikte Kitap Ağacı kuruldu.

Sevgi, şefkat ve merhameti resmettiler ödülü kaptılar

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü çerçevesinde, öğrencilere sevgi, şefkat ve merhamet duygusunu görsel olarak ifade etmesini sağlamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen Sevgi, Şefkat ve Merhamet temalı 'Liselerarası Ödüllü Resim Yarışması' sonuçlandı.

Takaron Vadisi'ndeki dehlizler heyecanlandırdı

Antik Roma Dönemi'ne ait olduğu sanılan Takaron Vadisi'ndeki (Gerger Kanyonu) dehlizlerin, Atatürk Barajı için 42 yıl önce yapılan jeolojik etüt çalışmasında açıldığı ortaya çıktı.

Arslantepe Höyüğü'ne karşılama merkezi yapılacak

26 Temmuz 2021 Yılında UNESCO tarafından düzenlenen Dünya Mirası Komitesi'nin genişletilmiş 44. Oturumunda Dünya Mirası Listesine alınan Malatya Arslantepe Höyüğü'ne karşılama merkezi yapılması için Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) arasında bir protokol imzalandı.

Sanatçı Metin Şentürk, üniversite öğrencilerini hem eğlendirdi hem de hayat tecrübelerini paylaştı

Ünlü sanatçı Metin Şentürk, Elazığ'da KYK yurtlarında kalan üniversite öğrencilerini hem eğlendirdi hem de hayat tecrübelerini paylaştı.

90'larda tek öğrencisi için mücadele veren öğretmenin hikayesi beyaz perdeye taşındı

1990'lı yıllarda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde teröristlerin köyleri yakması ve ardından köylerin boşaltılması üzerine bölgede durdurulan öğretmen atamaları ve mevcut öğretmenlerin bölgeyi terk etmesiyle Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşanan hikaye beyaz perdeye taşındı. Tek öğrencisi için 10 kilometre yol giderek gizliden eğitim veren öğretmen, öğrencisini yetiştirerek avukat olmasını sağladı. İlk duruşmasına öğretmeniyle giren öğrenci ve öğretmenin hikayesi büyük beğeni aldı.

Kralın babasına ait anıt mezar koruma altına alındı

Adıyaman'ın Kahta ilçesi Arsemia Ören Yeri'nde bulunan, Kommagene Uygarlığı'nın en önemli kralı Antiochos'un babası Mithridates Kallinicos'a ait anıt mezarın girişi demir parmaklıklarla koruma altına alındı.

7 bin yıllık Palu ilçesi, ihtişamı ile yıllara meydan okuyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Elazığ'ın 7 bin yıllık tarihi bir geçmişe sahip Palu ilçesi, kültürel, doğal ve dini mekanlarıyla ziyaretçilerini bekliyor.

Gaziantep turizmine ara tatil dopingi

Okullarda 12-20 Kasım tarihlerini kapsayan 9 günlük ara tatilde, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin'e olan talep arttı.

UNESCO'nun listesindeki 5 bin yıllık surlara dair yeni bulgular gün yüzüne çıktı

Diyarbakır'ın 5 bin yıllık surlarının sırrı araştırıldıkça yeni gelişmeler ortaya çıkıyor. Amida Höyük'te Dicle Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Yıldız başkanlığında yürütülen kazılarda surların üzerine inşa edildiği kayalık zemine ulaşıldı. Prof. Dr. Yıldız, ulaştıkları bilgilere göre surlarda kullanılan taşların inşa edildiği alanlardan elde edildiğini ve surların kalkan balığı şeklinde ifade edilmesinin tamamıyla bir efsane olduğunu söyledi.

Gaziantepliler Uygur kardeşlerle buluştu

Usta tiyatrocu Nejat Uygur ölümünün 9.senesinde Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde çocukları Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlerin Hey Gidi Günler-Şarkılı İnteraktif Komedi adlı oyunu ile anıldı.

Kültür sanat kenti Arapgir'den gastronomi atağı

Malatya genelinde tescil edilmiş en fazla taşınmaz kültür varlığını bünyesinde bulunduran, doğası, mimarisi, kültürü, musikisiyle dikkat çeken

Satranç turnuva şampiyonları yarışıyor

Bölgenin buluşma noktası haline gelen Ceylan Karavil Park'ta satranç turnuvası düzenlendi.

Toplam 3075 haber.