Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Bükre Sena Sait, sektöre hızlı giriş yaptı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Bölümü'nden mezun olan Bükre Sena Sait, sektöre hızlı giriş yaptı.

Depremzede kadınlar amigurumi bebek üreterek afetin etkisinden uzaklaşıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da konteyner kentte kalan depremzede kadınlar, katıldıkları el sanatları atölyesi sayesinde afetin olumsuz etkisinden uzaklaşıyor.

Dünyaca Ünlü Yazardan Çığır Açan Yeni Kitap: Fanatizm Nedir ve Nasıl Giderilir?

Kitapları 73 dile çevrilen, 93 eşsiz eserin dünyaca ünlü yazarı ve Nobel Barış Ödülü Adayı Akif Manaf’ın, merakla beklenen yeni kitabı “Fanatizm Nedir ve Nasıl Giderilir?” raflardaki yerini aldı.

İnsanlık Medeniyetinin Başladığı Yer Arslantepe Höyüğü Dür

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Arslantepe Höyüğü Tanıtım ve Karşılama Merkezinde incelemelerde bulundu.

Malatya'da "Cumhuriyet'e Doğru" adlı tiyatro oyunu sahnelendi

Malatya'da, Milli Eğitim Bakanlığınca Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında hazırlanan "Cumhuriyet'e Doğru" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Yeşilyurt Belediyesi Öğrencilere Yönelik Tarımsal Eğitimlerine Hız Verdi

Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü Ekipleri, ‘Minikler Okula, Ata Tohumları Seraya’ Projesi kapsamında ilçedeki okullarda öğrencilere yönelik tarımsal eğitimlerine hız verdi.

Kırk yıllık hatırın yad edildiği müze

Elazığ'da kurulan Kahve Fincanı Müzesi'ni ziyaret edenler, tarihi eser niteliği taşıyanlar ile ülkenin farklı bölgelerinden getirilen 5 bin fincanı görme ve hatıraları yad etme imkanı buluyor.

Yöresel Ekmeğini Yaparak İl Dışına Gönderiyor

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde yaşayan Hatice Koç, ilçenin coğrafi işaret tescilli ürünü bilik ekmeğini yaparak il dışına gönderiyor.

Çocuklar, ‘Deprem Sonrası Geleceğin Malatya’sını Resmettiler

Malatya Kent Konseyi, çocuklar ve gençler üzerinde sosyal ve psikolojik bir travmaya neden olan 6 Şubat depremlerinin etkilerini azaltmak, onların sosyal süreçlerde daha çok yer almalarını sağlamak ve aynı zamanda yeniden inşa edilen Malatya ile ilgili hayallerini, beklentilerini, öngörülerini ortaya koymak amacıyla “Deprem Sonrası Geleceğin Malatya’sı” konulu resim yarışması düzenlendi.

Dağ ceylanlarının sayısı özel alanlarındaki çalışmalarla artıyor

Nesli tükenme tehlikesinde olduğu için koruma tedbirleri uygulanan Hatay'daki "gazella gazella" türü dağ ceylanlarının sayısı 1387'ye ulaştı.

Yeşilyurt’lu Kadınlar, Geleneksel Halı Dokumacılığını Yaşatıyorlar

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Kiltepe Mahallesinde hizmete sunulan Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezinde açılan ‘Halı ve Kilim Dokuma’ Kursuna katılan kadın kursiyerler, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatını yaşatırken, el emeği göz nuru eserlerinin satışını yaparak ev bütçelerine katkı sağlıyorlar.

Konteyner kentte Türk Kızılay 100. Yıl Kütüphanesi açıldı

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'da Samanköy Yeni Hayat Geçici Konaklama Merkezi'ne kütüphane açıldı.

Bulanık’ta 'Oy Tabip' adlı tiyatro oyunu sahnelendi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi öğrencilerince, Muş'un Bulanık ilçesinde "Oy Tabip" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Kültür Mirası Okulu’nda Malatya’nın Osmanlı Dönemindeki Arşiv Belegeleri Ele Alındı 

Kültür Mirası Okulu programının ikinci konuğu Araştırmacı Yunus Yiğit oldu. Yiğit, “Osmanlı Arşiv Belgeleri ve Malatya” hakkında bilgi verdi.

‘Keloğlan Masalları Müzikali- Elma Şekeri Festivali’ Büyük İlgi Gördü

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın öğrencilere ara tatil hediyesi olan ‘Keloğlan Masalları Müzikali- Elma Şekeri Festivali’ tiyatro etkinliği büyük ilgi gördü. Üç ayrı seans halinde sahnelenen tiyatro gösterisini izleyen çocuklar keyifli ve mutlu anlar yaşadılar.

Dünyanın İlk Ve Tek Gerçek Yoga Dergisinin Yeni Sayısı Çıktı!

2011 yılından bu yana tam 13 yıldır kesintisiz olarak yayınlanan Dünyanın ilk ve tek gerçek Yoga dergisi olan Yoga Academy Journal’ın 45. Sayısı çıktı.

Ankara’da Arguvanlıların Abdal Musa Lokması

Ankara Arguvanlılar Derneği tarafından organize edilen Abdal Musa Lokması, Aşure ve Birlik Cemi 21 Ocak 2024 Pazar günü saat 13:00'da Batıkent Serçeşme Cemevi'nde düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Nezaket Okullarından İlk Karnem Etkinliği

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Semt Konakları Nezaket Okulları’na kayıtlı 4-6 yaş grubu öğrenciler 2023-2024 yılı eğitim ve öğretim yarıyıl karnelerini Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezinde gerçekleştirilen etkinlik programında aldılar.

Darende'de ortaokul öğrencileri resim sergisi açtı

Darende Osman Hulusi Ateş İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından resim sergisi açıldı.

Toplam 3081 haber.