Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Elazığ'da 15. Bağ Bozumu ve Orcik Festivali başladı

Elazığ'ın merkeze bağlı Sün köyünde 15. Bağ Bozumu ve Orcik Festivali düzenlendi. Festivalde 'En Güzel Üzüm' yarışması da düzenlendi.

Arslantepe höyüğü alanına yapılacak çalışmalar belirleniyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı ile Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Şennur Aldemir Doğan, UNESCO tarafından dünya kültür mirasına alınarak Türkiye'nin 19'uncu kültür mirası olarak tescillenen Arslantepe Höyüğü alanında yapılacak olan çalışmalarla ilgili Arslantepe Höyüğü alanında incelemelerde bulundular.

Bakanlık yetkilileri Malatya'da incelemelerde bulundular

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı ile Kültür Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Şennur Aldemir Doğan yapılan ve yapılacak olan yatırımları incelemek amacıyla Malatya'da bir takım ziyaret ve incelemelerde bulundular.

Afrike ile ilişkiler HKÜ'de mercek altına alındı

Afrika'ya ilgi duyan Türk akademisyen, bürokrat, iş adamı, diplomat ve öğrenciler, Afrika ilişkilerinin mercek altına alındığı konferansta buluştu.

Fadıloğlu'ndan, öğrencilere gelecekti kariyerleri ile ilgili tavsiyeler

Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, bir kolejde düzenlenen 'Kariyer Günleri' programına katıldı. Başkan Fadıloğlu, hayat tecrübelerinden örnekler sunarak, öğrencilere gelecekteki kariyerleriyle ilgili bazı tavsiyeler verdi.

Su altındaki tarih ilk günkü canlılığını koruyor

2018 yılında baraj sularının çekilmesiyle balıkçılar tarafından tesadüfen keşfedilen Paleolitik Dönem'e ait 'dinsel' tarihi alan su altında ilk günkü gibi canlılığını koruyor.

Gönül akademisi projesi öğrencileri oyun ve sporla buluşturdu

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Gaziantep modeli ile hayata geçirilen 'Gönül Akademisi Projesi' kapsamında, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, 'Önce Öğren Sonra Eğlen' etkinliğine katılan öğrencileri ziyaret etti.

''Merhamet Eli'' yetim ve öksüzlerin bozulan psikolojilerine de dokunacak

Şehitkamil Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi ailelere ekonomik destek sağlamak amacıyla başlatılan Merhamet Eli projesinin kapsamı imzalanan protokolle genişletildi. İmzalanan prokolle daha önceden her türlü maddi ihtiyacı karşılanan yetim, öksüz çocuklar ile ailelerine psikolojik destek de verilecek.

Elazığ'ın yöresel ürünleri YÖREX fuarında sergilenecek

Antalya'da 20-24 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 11. YÖREX Yöresel Ürünler Fuarında Elazığ'ın yöresel ürünleri de sergilenecek.

30 yıldır hat sanatı ile uğraşan hattat 'Hat Allah'ın kelamını yazmaktır'

Hattın estetik ve ölçü üzerine yapılan bir sanat olduğunu ve 30 yıldır bu sanatla uğraştığını söyleyen Diyarbakırlı hattat Mehmet Han Akan, hattın Allah'ın kelamını yazmak olduğuna işaret etti.

(Özel) Pandemide tespihlere yoğun ilgi

Pandemi nedeniyle evde daha çok vakit geçiren vatandaşlar tespihlere daha fazla ilgi göstermeye başladı.

Malatya'nın tescilli dut pestili, ev hanımlarının geçim kaynağı oldu

Malatya'nın tescilli ürünlerinden olan 'Haşhaşlı dut pestili' birçok ev hanımının ev ekonomisine katkı sağlıyor. Kadın dayanışması ile yapılan haşhaşlı dut pestilleri, kış aylarının da vazgeçilmez damak tatlarından biri.

Çilesiz Semt Pazarı ve Yaşam Merkezi için istişare toplantısı düzenledi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yapımı büyük ölçüde tamamlanan Çilesiz Semt Pazarı ve Yaşam Merkezinde gerçekleşecek kültürel, eğitim ve sanatsal hizmetler hakkında mahalle sakinleriyle istişare toplantısı düzenleyip, talepleri dinledi.

Diyarbakır'da kültür ve sanat sezonu başladı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin 2021-2022 Feqiyê Teyran Kültür ve Sanat Sezonunun açılışını gerçekleştirdi.

Çizgide Ahenk ve Zarafet Hat Sergisi açıldı

Diyarbakırlı Hattat Mehmet Han Akan'ın eserleri Çizgide Ahenk ve Zarafet Hat Sergisi ile sergilendi.

İstanbul Malatya Günlerine Hazırlanıyor

21-24 Ekim Tarihlerinde İstanbul'da yapılacak Malatya Günleri hazırlıkları devam ediyor. Malatya'daki kurumları Malatya günlerine davet etmek için Malatya'ya gelen MASTÖB ve MAKON yöneticileri tüm kuruluşları İstanbul'a davet etti.

Kitap fuarını 9 günde 100 bini aşkın kişi ziyaret etti

Gastaronomi şehri Gaziantep'te 2-10 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Şahinbey Kitap Günleri Fuarı'nı 9 günde 100 bini aşkın kişi ziyaret etti.

Piyano ile Kürtçe uzun hava Diyarbakır'da buluştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Dengbej evinde, piyanist Tuluyhan Uğurlu ve dengbej Seyithan Koç piyano ile Kürtçe uzun havaları harmanladı.

Palu semaları, yamaç paraşütçülerine ev sahipliği yaptı

Elazığ'ın tarihi Palu ilçesi bin 100 rakımlı dağda farklı illerden gelen 14 pilot, paraşütle yamaç uçuşu yaparak heyecanlı ve renkli görüntüler oluşturdu.