Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Adıyaman Belediyesi'nden çadırlarda kalan ailelere içme suyu

Adıyaman Belediyesi, şehrin tüm mahallelerinde ve çadır kentlerde içme suyu kullanımını karşılamak amacıyla günlük hazır su dağıtımı gerçekleştiriyor.

GASKİ'den su kesintisi açıklaması

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ), merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde kentin su ihtiyacını karşılayan tesislerin onarım çalışmalarını tamamlayarak, kentin hiçbir noktasında su kesintisinin bulunmadığını açıkladı.

Atalar Mahallesi'nde çocukları mutlu eden etkinlik

Şehitkamil Belediyesi, depremin çocuklar üzerinde oluşturduğu psikolojik travmanın etkilerini azaltmak amacıyla psikososyal destek çalışmalarına hız kesmeden sürdürüyor. Depremzede çocuklar, Önce Öğren Sonra Eğlen projesi çerçevesinde uzman eğitmenler eşliğinde katıldıkları eğlenceli etkinliklerde oyunlar oynayarak moral depoluyorlar.

Deprem bölgelerine 300 milyon TL destek

İstanbul'da faaliyet gösteren Promosyon ve Matbaa Sanayici İş Adamları Derneği (PROMASİAD) üyelerinin desteği ile deprem bölgelerine yönelik toplamda 300 milyon TL civarında ticari kredi oluşturmak için çalışmalara başladı.

TGF Başkanı Yılmaz Karaca: 'Basın olmazsa o ilin gözü ve kulağı yok demektir'

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili vuran deprem sonrası Diyarbakır'a gelen Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca ve beraberindeki heyet, gazetecilerin ilin gözü ve kulağı olduğunu söyledi.

Kulp'ta müstakil ev yapımı hızlandı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde vatandaşlar, deprem korkusu nedeniyle müstakil ev yapmaya başladı.

Depremin ardından Kulp'a göç başladı

Yaşanan asrın felaketinin ardından Diyarbakır'da evleri hasar gören Kulplu vatandaşlar ilçeye gelerek akrabalarının yanına sığındı.

Öğrencilerden depremzede akranlarına duygu dolu mektup ve hediye

Diyarbakır'da, Bağlar ilçesinde bulunan Raif Türk İlkokulu'ndaki bir grup koca yürekli öğrenci, depremzede akranlarına çikolatalı, kitaplı, duygu dolu mektup gönderdi.

Çadır kentte kalan çocuklar tıraş edildi, cilt bakımları yapıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Diyarbakır'da Silvan Yolu üzerinde kurulan çadır kentteki 80 depremzede çocuğun saç bakımı için güzellik merkezi sahibi ve sosyal medya fenomeni Serkan Özbilek ile çalışma arkadaşları seferber oldu.

Samsat'ta depremzede çocuklar için eğlence programı düzenlendi

Adıyaman'ın Samsat ilçesine gelen depremzede ailelerin çocukları için eğlence programı düzenlendi.

Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 yaralı

Adıyaman'da hafif ticari araç ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.

Depremde ailesini kaybeden 11 yaşındaki Gazihan'a doğum günü sürprizi

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde Adıyaman'da annesini, babasını ve 3 kardeşini kaybeden 11 yaşındaki Gazihan Karaman'a polis ve askerler tarafından doğum günü sürprizi yapıldı. Sürprizle mutlu olan Gazihan, mumları hüzünle üfledi.

Yedi Başak depremzedelerin yaralarını sarıyor

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, depremden en çok etkilenen bölgelerden birisi olan Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki depremzede kadınlar ve çocuklar için etkinlikler düzenledi. Derneğe bağlı birçok il temsilcilerinin ve dernek kadın kollarının katıldığı programda açık hava etkinliği, oyun çadırı ve daha birçok özel etkinlik gerçekleştirildi.

Deprem bölgesi Malatya'da 28 bin kişiye köfte ekmek dağıtıldı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlerden en çok etkilenen iller arasında bulunan Malatya'da, Sivas Esnaf Odaları tarafından kent genelinde depremden etkilenen 28 bin vatandaşa köfte ekmek ikram edildi.

Hasarlı binada mahsur kalan kedi itfaiyeyi harekete geçirdi

Adıyaman'da depremde hasar gören binada mahsur kalan kedi, itfaiye ekiplerini harekete geçirdi. Vatandaşların ihbarı üzerine binaya giden itfaiye erleri, kedinin kendi imkanlarıyla çıktığını belirledi.

Adıyaman'da ağaçlar hüzne çiçek açtı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen illerden olan Adıyaman, bahar mevsimine buruk girdi.

Ailelerin evlat direnişi kararlılıkla devam ediyor

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını belirterek Diyarbakır'da HDP il binası önünde eylem yapan ailelerin evlat direnişi sürüyor.

Gaziantepli kuaför bir haftalık kazancını depremzedelere bağışlayacak

Gaziantep'te erkek kuaförü Rıdvan Turgut, depremzede vatandaşlara destek olmak amacıyla 1-7 Mart tarihleri arasında elde ettiği kazancın tümünü depremzedelere bağışlayacak.

Depremzede itfaiyeciler ailelerini bırakıp yardımı koştu

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremde, depremzede olmalarına rağmen ailesini ve çocuklarını bırakarak Malatya'ya yardıma koşan Elazığ İtfaiyesi personelleri o anları anlattı.

Toplam 7142 haber.