Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Van Valiliği koordinasyonunda Malatya'da iftar çadırları kuruluyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatya'da yoğun mesai harcayan Van ekipleri, Van Valiliği koordinasyonunda şehrin farklı noktalarında iftar çadırları kurmaya başladı.

Minik Meva deprem korkusu nedeniyle camide büyüyor

Malatya'da depremde evleri hasar alan Bozan ailesi, artçı depremlerin sürmesi nedeniyle eve giremedikleri için camiye sığındı. 2 hafta önce doğan bebekleri Meva ile birlikte camide yaşayan aile, yeniden evlerine dönmenin hayaliyle yaşıyor.

Depremde evi hasar gören şehit ailesi konteynerde yaşıyor

Malatya'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri hasar gören ve geçici olarak konteyner kente yerleştirilen Malatyalı Şehit Piyade Üsteğmen Serkan Erkuş'un ailesi, devletin ve milletin her zaman yanlarında olduğunu söyledi.

Şehit pilot Ertan'ın ailesi konteynerde hayata tutundu

Suriye'de 2012 yılında düşürülen uçakta şehit olan Malatyalı pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın depremden etkilenen ailesi konteyner kentte yaşamını sürdürüyor.

11 Yaşındaki Gökçe'den deprem bölgesine duygulandıran mektup

İstanbul'da yaşayan 11 yaşındaki Gökçe Sevgiuslu, harçlığından biriktirdiği 100 TL'yi ve yazdığı mektubu battaniye içerisine koyarak Malatyalı depremzedelere gönderdi. Mektupta adresini de yazarak misafirliğe beklediğini belirten Gökçe'nin satırları ise okuyanları duygulandırdı.

Malatyalı yaşlı çift depremde yaşadıklarını anlattı

Malatyalı Gülistan ve Ahmet Tatar çifti, asrın felaketinde yaşadıklarını 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası'nda kendilerini ziyaret eden Başakşehir Belediyesi ekiplerine anlattı. Evlerinin çöktüğünü ve enkaz altında kalmaktan son anda kurtulduklarını ifade eden Ahmet Tatar, 'İki saniye daha sallasaydı hiç kimse kalmazdı' dedi.

Deprem şehidi polis memuru unutulmadı

Elazığ'da Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan binanın altında kalarak hayatını kaybeden Malatyalı polis memuru 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümünde unutulmadı. Vali Şahin, ziyaret ettiği deprem şehidi polis memurun kabrinde dua etti.

Malatya'da Çanakkale ve deprem şehitleri dualarla anıldı

Deprem bölgesi Malatya'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

66 depremzede Posof’a geldi

Kahramanmaraşlı merkezli depremler nedeniyle etkilenen 11 ilden 66 depremzede Ardahan'ın Posof ilçesine geldi.

Kırmızı yelekli 8. ekip Adıyaman’a gitti

Depremlerden etkilenen vatandaşlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Erzurum psikososyal destek ekipleri bölgelere gitmeye devam ediyor. Erzurum'dan 8. ekip Adıyaman'a yola çıktı.

Depremzede çocuklara moral etkinliği

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından depremzede çocukların moral ve motivasyonlarının yükseltilmesi amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Van Büyükşehir Belediyesinden konteyner kentte ücretsiz internet hizmeti

Van Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesi Malatya'daki Beydağı konteyner kentte kalan depremzedeler için ücretsiz internet erişimi hizmeti vermek için çalışmalarını sürdürüyor.

Van ekibinden depremzedelere psikososyal destek

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tüm imkanlarıyla depremzedelerin yanında olan Van ekibi, depremden etkilenen Malatyalı vatandaşlara psikososyal destek sağlıyor.

Başkan Sadıkoğlu: 'Hızlı hareket edilmiyor'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Malatya'da ciddi bir koordinasyonsuzluk ve yetki karmaşası var. Bu nedenle hızlı hareket edilmiyor. Günlerdir yüksek sesle dillendirmemize rağmen yeni ticaret alanları belirlenip firmalara yer gösterilmedi. Kalan firmaların gitmemesi, gidenlerin de geri dönmesi için daha hızlı hareket edilmeli' dedi.

Diyarbakır'da çadır kentte Berat Kandili idrak edildi

Asrın felaketi olarak nitelenen depremlerin etkilediği Diyarbakır'da vatandaşlar çadır kentte Berat Kandili'ni idrak etti.

Adıyaman'da Berat Kandili'nde depremde hayatını kaybedenler için dua edildi

Depremin büyük hasara neden olduğu Adıyaman'da, Berat Kandili'nde depremde hayatını kaybedenler için dualar edildi.

Çadır kentte kadınlara özel kandil programı düzenlendi

Diyarbakır'da Silvan Karayolu üzerinde kurulan çadır kentte kadınlara özel Berat Kandili programı düzenlendi.

Başkan İşitmen: 'Esnaf ve vatandaş konteyner bekliyor'

Adıyaman'ın Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen, hem esnafın hem de vatandaşların acil konteyner ihtiyacının olduğunu kaydetti.

Depremin önce romanını yazdı sonra kendi yaşadı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatyalı oyuncu yazar Furkan Karaderi, 2020 yılında meydana gelen Elazığ depreminde yaşadıklarını kaleme alarak yazdığı 'Yerle Yeksan' kitabından 3 yıl sonra yazdıklarını yaşadığını belirterek, 'Bir deprem yazarıyken depremzede oldum. Bu kez yaşanmış bir günü yazacağım ve Yerle Yeksan'ı yaşayan bir depremzede olarak kaleme alacağım' dedi.

Toplam 7142 haber.