Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Gaziler Pazaryeri ve Gençlik Kütüphanesi tamamlandı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziler Mahallesi sınırları içerisine yapılan Oktay Yalçın Gençlik Kütüphanesi ve Beykent 2 Pazaryeri projelerini yerinde inceledi. Beykent 2 Pazaryeri'nin 19 Şubat Cumartesi günü hizmet vereceğini kaydeden Başkan Fadıloğlu, Oktay Yalçın Gençlik Kütüphanesi'nin de önümüzdeki günlerde hizmete açılacağını duyurdu.

Vali Baruş, tadilattaki yeni camiyi inceledi

Vali Aydın Baruş, depremden zarar görmesi nedeniyle tadilata alınan Yeni Cami'deki çalışmaları inceledi.

Hızır lokması programında birlik ve beraberlik cemi yapıldı

Her yıl Şubat ayının ikinci haftası tutulan üç günlük 'Hızır Orucu'nun tamamlanmasının ardından Yeni Mahalle Cem Evi'nde Hızır Lokması etkinliği düzenlendi.

Annesi ölen 'Rıfkı'yı' ev ortamında biberonla besliyorlar

Elazığ'da erken doğum sonrası annesini kaybeden kuzu Gündoğan ailesinin maskotu oldu. Kuzuya 'Rıfkı' ismini veren aile, hayvana bebek gibi bakıp biberonla besliyor.

Afet eğitim çalışmalarına ağırlık

Doğu Anadolu fay hattının geçmesinden dolayı riskli il olan Malatya'da, afetlere hazırlıklı olunması konusunda eğitim çalışmalarına ağırlık veren Afet ve Acil Durum (AFAD) Malatya Müdürlüğü görevlileri, son bir haftada da değişik yer ve kurumlarda bilgilendirme faaliyetlerini sürdürdü.

Elazığ'da muhtarlara eğitim verildi

Elazığ'da hayata geçirilen 'Cana Can Verenler' Projesi kapsamında muhtarlara ve azalarına afet farkındalık ile ilk yardım eğitimi verildi.

Kişisel gelişim uzmanları geçimsiz çiftlerin hayatına dokunuyor

Kişisel Gelişim Uzmanı Hacer Bülbül, Türkiye'de boşanma olaylarının birçok nedeni olduğunu ve kendilerine başvuran çoğu çiftin yuvasının yıkılmasını engellediklerini söyledi.

'Köyümüz fidanla yeşilleniyor'

Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, Gümüşkaya İlkokulu ve Ortaokulu tarafından başlatılan 'Köyümüz Bizimle Yeşilleniyor' projesi kapsamında, Gümüşkaya Köyünde oluşturulan Hatıra Ormanı'nda öğrencilerle birlikte fidan dikti.

Adıyaman'da doktorlar iş bıraktı

Adıyaman'da iş bırakma eylemi yapan doktorlar basın açıklaması yaparak taleplerini dile getirdi.

GSO'da 'İstihdam için dijital ve yeşil dönüşümün desteklenmesi projesi' toplantısı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) ortaklığında yürütülen, Alman Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından finanse edilen İstihdam için, Dijital ve Yeşil Dönüşümün Desteklenmesi Projesi'nin 'Oda ve Kurum Geliştirme Faaliyetleri' kapsamında İl ve İlçe Odaları Gelişim Destek Faaliyetleri Toplantısı gerçekleştirildi.

Kompozisyon yarışmaları ödülleri sahibini buldu

Adıyaman'ın Besni Belediye Başkanlığının kültür etkinlikleri kapsamında yapılan Sezai Karakoç'u anlamak konulu kompozisyon yarışmasında dereceye girenler Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre tarafından çeyrek altın ve kitapla ödüllendirildi.

Besni Belediyesi'nden KDV indirimi denetimi

Adıyaman'ın Besni Belediye Başkanlığı tarafından temel gıda maddelerinde yüzde 7'lik KDV indirimi uygulamasının yürürlüğe girmesiyle marketlerde denetimlere başladı.

Zabıta ve ticaret müdürlüğü ekiplerinden fiyat denetimi

Adıyaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile Adıyaman İl Ticaret Müdürlüğü personeli, KDV indirimlerine yönelik şehir merkezindeki marketlerde fiyat denetimi yaptı.

Adıyaman Belediyesi su da KDV indirimine gitti

Adıyaman Belediyesi, su tüketim bedelindeki KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e düşürüldüğünü müjdeledi.

Adıyaman Belediyesi halk seminerlerine başladı

Adıyaman Belediyesi, son yıllarda en önemli problemlerden birisi olarak gösterilen insan ticareti ve emek sömürüsü üzerine geliştirdiği projenin çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Besni'de hekimler iş bıraktı

Adıyaman'ın Besni ilçe Devlet Hastanesinde görevli hekimler 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Yenişehir Belediyesi 'Yanıbaşınızdayız' projesini değerlendirdi

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından Diyarbakır'da ilk kez yeni yılın başlamasıyla hayata geçirilen 13 Maddelik Yanıbaşınızdayız Sosyal Destek Projesinin 45 günlük değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Şambayat Spor, sahadan galibiyetle ayrıldı

Adıyaman 1.Amatör A Grubu 10. Hafta mücadelesinde derbi maçta gülen taraf Şambayat Spor oldu.

Araban'da doğalgaz çalışmaları sürüyor

Gaziantep'in Araban ilçesinde GAZDAŞ Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafında başlatılan doğalgaz hattı çalışmalarında incelemeler yapıldı.