Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Solingen'den Bağlar'a kardeşlik köprüsü

Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi Avrupa'daki Türklerin çatı kuruluşu UID ile iş işbirliği yaparak önemli projeleri hayata geçirecek.

Araban Kapalı Semt Pazarı için kura çekimleri yapıldı

Gaziantep'in Araban ilçesinde Şahinbey Belediyesi'nin desteği ile yapılan Kapalı Semt Pazarı'nda satış yapacak pazarcı esnaflarının yeri düzenlenen kura çekimiyle belirlendi.

Başkan Fadıloğlu, tamamlanan sosyal tesisi inceledi

Şehitkamil Belediyesi tarafından Umut Mahallesi'nde bin 100 metrekare alan üzerine yapımına başlanan 170 Nolu Sosyal Tesis, kısa süre içinde tamamlandı. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, tamamlanan sosyal tesiste incelemelerde bulundu.

Malatya'nın vejetaryen mutfağı Battalgazi'de yarışacak

Battalgazi Belediyesi tarafından Malatya'nın zengin mutfak kültürünün tanınması, unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerin ortaya çıkarılması ve tespit edilen bu yemeklerin gastronomi turizmi alanında tanıtılması amacıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında ödüllü 'Vejetaryen Yemek Yarışması' düzenlenecek.

İki çocuk annesi teknisyen yaptığı işle takdir topluyor

Malatya'da yaşayan 27 yaşındaki iki çocuk annesi Aslı Badem Çala, elektrikli ev aletleri bakım ve onarım teknisyeni olarak eğitim gördüğü tamir atölyesinde hem para kazanıyor hem de eğitimini sürdürüyor.

Kanser tedavisi gören gencin hayalini jandarma gerçekleştirdi

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı, kanser tedavisi gören 23 yaşındaki gencin jandarma kıyafeti giyme ve araçlarına binme hayalini gerçekleştirdi.

Şehit Korgeneral Osman Erbaş'ın hediyesine gözü gibi bakıyor

Elazığ'da şehit annesi Şehriban Kılıç, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın şehit olmadan önce kendisine hediye ettiği bastona gözü gibi bakıp bir an olsun yanından ayırmıyor.

Yedi Başak'tan savaş mağduru Ukrayna halkına yardım

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, Rusya saldırıları sonrası mağdur olan ve Polonya-Romanya-Macaristan sınırlarında hayata tutunmaya çalışan Ukrayna halkına yardım ulaştırdı.

Yağmur altında deprem tatbikatı

Adıyaman'da yağmurlu havada düzenlenen deprem tatbikatında, senaryo gereği enkaz altında kalan 8 kişi tek tek kurtarıldı.

Güz kursları devam ediyor

Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini yürüten Belediye Konservatuarında güz dönemi kursları devam ediyor.

Diyarbakır'da üniversite öğrencileri engellileri yalnız bırakmadı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki Aktif Yaşam Merkezinden yararlanan engelli bireylerle üniversite öğrencilerini buluşturdu.

Abla kardeş dayanışmasıyla yola çıktılar, kendi işletmelerini kurdular

Diyarbakır'da genç kadın girişimci abla-kardeş sırt sırta verdi, başarıya imza atarak kendi işletmelerini kurdu.

Gaziantep mutfağının mirası kitaplaştırıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından Büyükşehir Belediyesi Mutfaklar Koordinatörü Şef Doğa Çitçi'nin hazırladığı 'Mahmil-Gaziantep Mutfağının Saygın Mirası' başlıklı kitap yayımlandı.

Büyükşehir Türk Halk Müziği korosu yöresel türküleri seslendirdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu 'Gönülden Dile Konseri' düzenledi.

Halk eğitim müdürleri Samsat'ta bir araya geldi

Adıyaman merkez ve ilçelerinde görevli halk eğitim merkezi müdürleri Samsat ilçesinde bir araya gelerek çalışmaları yerinde inceledi.

Kaybettikleri yakınlarını görmek için bu berbere uğruyorlar

Elazığlı berber Ahmet Orhan, 47 yıldır tıraş ettiği müşterilerinden aldığı vesikalık fotoğrafları dükkanına asarak ilginç bir koleksiyona imza attı.

Hem baba mesleğini öğreniyor hem de okuyor

Malatya'da Anadolu Lisesi Dil Bölümü mezunu Melike Nur Çibik, küçük yaşlarda oyun oynamak için gittiği babasının iş yerinde hem baba mesleğini öğreniyor hem de okulunu bitirmek için gün sayıyor.

Sokak sokak gezerek kaybolan köpeğini arıyor

Elazığ'da bir vatandaş, kaybolan köpeğini sokak sokak gezip arıyor. Duvarlara afişler yapıştıran şahıs, köpeğini buluna ödül de verecek.

Başkan Çınar, muhtarlarla bir araya geldi

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi Muhtarlık İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Yeşilyurt'lu Muhtarlar İstişare ve Değerlendirme' Toplantısında 81 Mahalle Muhtarıyla bir araya gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Yeşilyurt'umuzu geleceğe taşıyan dev yatırımlarımızı mahalle muhtarlarımızın katkılarıyla gerçeğe dönüştürüyoruz' diye konuştu.