Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Depremin simge ismi minik Yağmur, 'Artık üşümüyorum aksine terliyorum'

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde 40 saat sonra enkaz altında çıkartılan ve 'Çok üşüyorum, ellerim bembeyaz oldu. Anneanneme gitmek istiyorum baba' sözleriyle hafızalara kazınan 9 yaşındaki Yağmur Albayrak, yaşadıklarını anlattı. Artık üşümediği ve aksine terlediğini dile getiren Yağmur, ardından muhabirden mikrofonu alarak şarkı söyledi.

Depremde 3 yakınını ve evini kaybetti, kurtardığı ineklerini aşevine bağışladı

Depremin şiddetli şekilde hissedildiği Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde evini ve 3 yakınını kaybeden Mehmet Karataş, enkaz altında kalan 9 ineğinden 3'ünü sağ kurtararak aşevlerine bağışlaması ile vefa örneği gösterdi.

40 saat sonra enkazdan çıkartılan minik Yağmur'a hastanede mini konser

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde 40 saat sonra enkaz altında çıkartılan ve 'Çok üşüyorum, ellerim bembeyaz oldu. Anneanneme gitmek istiyorum baba' sözleriyle hafızalara kazınan 9 yaşındaki Yağmur Albayrak için hastane odasında mini konser verildi. Yağmur, müzik eşliğinde şarkılar söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Islahiye'de konteyner kent ve koordinasyon merkezini ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Hatay'daki temaslarının ardından Gaziantep'in Islahiye ilçesindeki konteyner kent ile Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı Deprem Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Engelsiz yaşam merkezinde depremzedeler için çalışmalar devam ediyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) Sağlık ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanlığı'na bağlı Engelsiz Yaşam Merkezinde Kahramanmaraş Pazarcık merkezli yaşanan deprem sonrasında depremzede vatandaşlar için barınma, temel ihtiyaç, yeme, içme çocuklar için ise psikolojik destek çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesine bağlı tesisler depremzedeleri ağırlıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğüne bağlı Malatya İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesislerinin kapıları depremin ilk gününden bu yana depremzede vatandaşlara açıldı. Tesislerde belediye personelleri tarafından vatandaşların yeme, içme, barınma ve giyinme gibi ihtiyaçları karşılanıyor.

Aynı acıyı yaşayan yetişkin ve çocuklar sokak oyunlarında buluştu

Kahramanmaraş merkezli depremde evleri hasar gördüğü için çadırlarda kalan bir grup genç, kendileriyle aynı acıyı yaşayan çocukları yalnız bırakmadı.

Deprem evi yıkmadı ama 30 santim kaldırıp, 2 metre ileriye taşıdı

Kahramanmaraş merkezli iki ayrı deprem birçok ilde büyük yıkımlara yol açarken, Adıyaman'da bir köyde ise evi temelden 30 santim kaldırarak, 2 metre ileriye taşıdı.

Depremzedelerin güvenilir barınma sorunu için belediye başkanı devreye girdi

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde yer alan Körhat Mahallesinde depremde ağır hasar gören binanın çevresindeki evlerde yaşayan 15 aile evlerini terk ederek Meteoroloji Bölge Müdürlüğü binasına sığındı. Aileleri ziyaret eden Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, sorununun çözümü için devreye girdi. Başkan Beyoğlu, Vatandaşlarımızın çadırlara nakledilmesi için gerekli girişimlerde bulunduk. Hiç bir ailemiz dışarıda kalmayacak dedi.

Tokat'tan Gölbaşı'na yardım seferberliği

Tokat'tan Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde bin 835 kamu personeli ve STK çalışanı ile 101 gönüllü vatandaş görev yaptı.

Zabıta ekipleri fahiş fiyat denetimlerini sürdürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, marketlere ve nakliyecilere yönelik fahiş fiyat denetimlerine devam ediyor.

Adıyaman'da hasar görmeyen camilerde cuma namazı kılındı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'da depremin üçüncü haftasında, zarar görmeyen camilerde cuma namazı kılındı.

Milletvekili Arvas depremzedelerin acılarına ortak oluyor

ADIYAMAN (İHA) – AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, 11 ilde tüm vatandaşların bir yıl içinde güvenli yuvalarına kavuşacağını söyleyerek, 'Vatandaşlarımız, Cumhurbaşkanımızın sözüne itibar ediyor ve güveniyor. Kendilerini bu süreçte yalnız ve sahipsiz bırakmayacaklarını biliyorlar' dedi.

Kahta'da 2 farklı bölgede çadır kent kuruldu

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde depremlerden sonra bir yandan yıkılan binalarda enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, öte yandan da depremin yaraları sarılıyor.

Ayakkabı boyacısından anlamlı bağış: Bir haftalık gelirini depremzedeler için bağışladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarının sarılması amacıyla düzenlenen Türkiye Tek Yürek yardım kampanyasına Elazığlı ayakkabı boyacısı Bayram Bozay da 1 haftalık gelirini bağışladı.

GTO meclisi deprem gündemi ile toplandı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) şubat ayı olağan meclis toplantısı Meclis, Meslek Komite ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında genişletilmiş olarak gerçekleştirildi.

Çadırda kalan depremzede çocuklara moral

Malatya'da depremzede çocuklar için Yeşilyurt Belediyesi ve Başakşehir Belediyesi tarafından etkinlik gerçekleştirildi.

Malatya'da dışarıda kalan Süheyla teyzeye polis sahip çıktı

Malatya'da deprem nedeniyle evi hasar gören ve dışarıda kalan 85 yaşındaki alzheimer hastası Süheyla teyzeye polis ekipleri sahip çıktı.

Depremzede çocuklar için 'Ağacın Kalbi' oyunu sahnelendi

Van Devlet Tiyatrosu tarafından depremden etkilenen Malatyalı çocuklar için 'Ağacın Kalbi' isimli çocuk oyunu sahnelendi.

Toplam 7142 haber.