Genel

genel

Genel Haberleri

Kayalıklarda Mahsur Kalan Keçileri İtfaiye Kurtardı

Malatya'nın Darende ilçesinde sarp kayalıklarda mahsur kalan 8 keçi, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Kayalıklarda Mahsur Kalan Keçileri İtfaiye Kurtardı

Malatya'nın Darende ilçesinde sarp kayalıklarda mahsur kalan 8 keçi, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

4.1 büyüklüğünde deprem

Bursa'nın Gemlik ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Tanımadığı Kadına Sosyal Medyadan Attığı Mesaj Cinsel Taciz Sayıldı

Diyarbakır'da, sosyal medyadan fotoğrafını paylaşan tanımadığı genç kadına attığı mesaj "cinsel taciz" olarak değerlendirilen kişi hakkında, 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

YSK seçim sonuçlarının siyasi partilerle paylaşılmasına ilişkin toplantı yaptı

Yüksek Seçim Kurulunda (YSK) 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin sonuçlarının, seçime katılacak siyasi partilerle paylaşılmasıyla ilgili toplantı yapıldı.

Başkan Güder’den Berat Kandili Mesajı

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Evren’den kandil mesajı

Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin (ESKKK) Başkanı Ali Evren, Berat Kandili nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Koçak'dan kandil mesajı

Ankara Pütürgeliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Güzin Koçak, Berat Kandili nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Depremde iki bacağını kaybeden okul müdürü görevine başladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde çöken evinin enkazında kalan ve iki bacağını kaybeden okul müdürü, protez bacaklarıyla görevine başladı.

Milli Eğitim Müdürlüğünce Şehre Nefes Projesi Başlatıldı

Malatya'da İl Milli Eğitim Müdürlüğünce deprem sonrası kente katkı sunmak ve öğrencilerin sanatsal becerilerini geliştirmek amacıyla Şehre Nefes Projesi başlatıldı.

TOKİ konutlarına afetzede ailelerin yerleşmesi sürüyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'da, afetzedeler için Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan konutlara depremzede ailelerin yerleşmesi sürüyor.

Vali Yazıcı Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısına Katıldı

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Yönetim Kurulu toplantısı Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta başkanlığında Bingöl’de yapıldı.

Malatya İçin Ortak Akıl İle Hareket Etmeliyiz

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Malatya yıkılmış değil, çökmüş bir şehir. Malatya’yı yeniden ayağa kaldırmak için hepimizin birlikte ortak akıl ile mücadele etmemiz lazım.” dedi.

Mete Yarar'dan Ülkü Ocaklarına övgü Doğru yoldasınız arkadaşlar

Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, Ülkü Ocaklarının eğitim ve kültür faaliyetlerini takdir etti. Yarar konuşmasında, "Doğru yoldasınız arkadaşlar. Kitap basmak, geçmişi hatırlatmak, değer oluşturabilmek siyaseten çok önemli." ifadelerini kullandı.

AK Parti Malatya İlçe Meclis Üyeleri Açıklandı

Malatya'da Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinin ardından belediye meclis üyeliği listeleri de açıklandı.

Deprem bölgesinde primler ötelenmek yerine, hiç alınmasın

TESK Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Işıkhan’dan, Bağ-Kur prim ve sosyal güvencelerin deprem bölgesinde ötelenmek yerine, hiç alınmamasını talep ettiklerini bildirdi.

Ölçü Aletleri Periyodik Muayene Başvuruları İçin Son Gün 29 Şubat!

Her türlü ölçü ve ölçü aletinin milli ekonominin ve ticaretin gereklerine ve kamu yararına uygun; doğru ayarlı, muayene ve damgası yapılmış olarak kullanılması 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereğidir.

Evlilikte Boğulma Teorisi

“Evlilikte Boğulma Teorisi”, çiftler arasında duygusal bir boşluk veya beklentilerin karşılanmaması sonucu ortaya çıkabiliyor.

Kayısı Üreticilerine Monilya Hastalığı Uyarısı

Malatya'da üreticilere ağaçlarda büyük hasara neden olan monilya ve zamklama hastalığına karşı ilaçlama uyarısı yapıldı.

Toplam 3710 haber.