Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Çalışma ekonomisi uzmanı, EYT ile ilgili merak edilenleri yanıtladı

Çalışma Ekonomisi Uzmanı Prof. Dr. Cem Kılıç, EYT düzenlemesine ilişkin, 8 Eylül 1999'da gelen yasayla belirtilen prim günlerinin tamamlanması gerekecek. EYT'liler için ayrı bir maaş hesabı, normal emekliler için ayrı bir maaş hesabı diye bir şey yok dedi.

Yaka GES'te 1. etap çalışmaları tamamlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yaka Mahallesi'nde yaptırılan Güneş Enerji Santrali (GES) çalışmalarının 1. etabı tamamlandı. GES santrali bir ay içerisinde tamamlanacak.

Tarım sigorta yenilikleri anlatıldı

Tarım Sigortaları Poliçe Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, oda üyelerine seslenerek, 'Lütfen, sorunlarınız ne olursa olsun meslek komiteniz aracılığıyla bize taşıyın' dedi.

SANKO geleceğin teknolojilerini üretecek gençleri destekliyor

SANKO Holding, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'in bu yıl da ana paydaşları arasında yer alacak. SANKO, 2020 yılından beri üstlendiği Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışmasının yürütücülüğünü TEKNOFEST 2023'te de sürdürerek gençliğin enerjisini destekliyor.

Gelin kaynana el ele verdi, peynir üretip satıyorlar

Malatya'nın Doğanyol ilçesinde yaşayan Nurcan Kayan ile gelini Nursel Kayan birlikte kurdukları kadın kooperatifinde peynir ve tereyağı üreterek aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Güneydoğulu ihracatçıların gözü Cibuti ve Etiyopya pazarlarında

Yeni pazar arayışlarına hız veren ve bu çerçevede Afrika'yı mercek altına alan bölge ihracatçıları, 6-9 Şubat 2023 tarihleri arasında Cibutili ve Etiyopyalı ithalatçılarla buluşmaya hazırlanıyor.

GASBEM 21 iş kolunda mesleki yeterlilik belgesi veriyor

Gaziantep Sanayi Odası'nın iştiraki olarak hizmet veren GSO Mesleki Yeterlilik Sınavları Belgelendirme ve Danışmanlık A.Ş., (GASBEM), sınav ve belgelendirme yaptığı 7 sektördeki iş kolu sayısını 21'e çıkardı.

Pamuk ve mısırda düşüş yaşandı, kuraklık kriz merkezi oluşturuldu

Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar, kuraklıkla ilgili risk oluşturacak duruma doğru ilerlediklerini, gelen yağışlar ise yetersiz olduğunu söyleyerek, 'Pamuk ve mısırda su eksikliği düşüş gösterecek' dedi.

Yıldırım, Lojistik sektöründe taşıma kotaları ve vize konusunu gündeme getirdi

Avrupa Birliği Bilgi Merkezleri Ağı Açılış Toplantısı'nda söz alan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Tuncay Yıldırım, lojistik sektöründe taşıma kotalarını ve vize konusunu gündeme getirdi.

SGK ve vergi borcu olanlara yapılandırma müjdesi

Gaziantep'te Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yapılan açıklamada 31 Aralık 2022 tarihine kadar yapılan askerlik, doğum yurt dışı borçlanma talepleri gibi işlemlerinin bitirildiğini, vatandaşların tebligatı beklemeden bankalardan, internet bankacılığından veya mobil bankacılıktan ödemelerini yapabilecekleri duyuruldu.

Başkan Özcan, yetiştiricilerin sorunlarını dinledi

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, canlı hayvan pazarını ziyaret ederek, besici ve hayvan satan yetiştiricilerle bir araya geldi ve sorunlarını dinledi.

Stokçular yeşil altına dönüştürdü, onlar da fındıklısını üretti

Diyarbakır'ın tatlıda marka yüzü olan Kadayıfçı Sıtkı Usta işletmecisi Mehmet Altunbay, stokçuların yeşil fıstık fiyatlarını uçurmasıyla tatlıcıların da çareyi farklı arayışlarda bulduğunu belirterek, fındıklı soğuk baklava üretmeye başladı. Altunbay, yetkililerin ithal fıstık getirerek stokçulara darbe vurmasını istedi.

Diyarbakır'da esnaf ve vatandaş yasadışı ziynet eşyalarına karşı bilgilendiriliyor

Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü, Diyarbakır Sarraflar ve Kuyumcular Odası (DİKO) işbirliğince şehirde yasadışı değerli eşyaların alış-satışına karşı esnafı bilgilendiriyor.

Hamsi bollaştı, fiyatı yarı yarıya düştü

Havaların soğuması sonucu Karadeniz'de hamsi avında artış yaşanırken, Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde bir hafta önce 50-60 TL'den satılan hamsini fiyatı 30 TL'ye kadar geriledi.

Dev fabrika için çalışmalar başladı, 200 kişiye ekmek kapısı olacak

Diyarbakır'da 38 yılı aşkın süredir tatlı sektöründe ün salan ve Türkiye'ye birçok farklı tat kazandıran Hacıbaba Pastaneleri, şehirde 7 katlı bir fabrikayı daha hayata geçirmek için çalışmalar başladı. 200 kişiye ekmek kapısı olacak olan fabrika bölgenin fiyat politikasının artmasını da engelleyecek.

Ulusal meslek standartları ve ulusal yeterlilikler GTO'da konuşuldu

GTO Mesleki Yeterlilik Merkezi (GTO MYM), VOC-Test Projesi III Hibe Programı oluşumunda hayata geçirdiği 'GTO VOC-Test Merkezi' projesi için Meslek Standartları ve Ulusal Yeterlilikler semineri ve proje kapanış toplantısı düzenledi.

Şahinbey'de yem dağıtımı sürüyor

Gaziantep'in Şahinbey ilçesi Yeşilkent Mahallesi'nde başlatılan 7 bin tonluk yem dağıtımı ilçe kırsalındaki mahallerle devam ediyor.

Battalgazi Belediyesinde en düşük personel maaşı 12 bin liraya yükseldi

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan ek protokol ile Battalgazi Belediyesi'nde en düşük personel maaşı 12 bin TL'ye yükseltildi.

Tarım danışmanları mesleğe güvence istiyor

Adıyaman'ın Kahta Ziraat Odası'nda bir araya gelen tarım danışmanları mesleki sorunları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Toplam 4911 haber.