Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Yılın İlk Çeyreğinde 113 Milyon Dolarlık Gelir

Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde coğrafi tescilli ürünlerinden olan Malatya kayısısından yılın ilk çeyreğinde 113 milyon 832 bin dolar gelir elde edildi.

4 Çeşit Yemek 40 Lira!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlara daha uygun fiyata yemek imkanı sunduğu Haydi Sofraya hizmet vermeye başladı.

Malatya Havalimanı’nda 55.438 Yolcuya Hizmet Verildi… 

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı’nın 2024 yılı Mart ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Maden ihracatında kayıplar telafi ediliyor

Türkiye’nin ihracatta yıldız sektörlerinden maden sektörü 2023 yılında kaybettiği pazarları, 2024 yılında geri kazanıyor.

Başkan Sadıkoğlu: '6 ay yetmez, en az 2 yıl daha uzatılmalı'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Mücbir Sebep Hali süresi 6 ay sonra sona ererse birçok işletme faaliyetini sonlandırma durumuna gelebilir.

Tütün Çiftçileri Zorlu Mesaiye Fide Üretimiyle Başladı

Ege'de tütün üretiminin önde gelen merkezlerinden Denizli'nin Kale ilçesinde üreticiler, toprakla buluşturacakları fideleri yetiştirmek için "tütün ocağı" adı verilen örtü altı seralarda çalışmalarını sürdürüyor.

Kiraz ihracatında hedef 250 milyon dolar

Kiraz üretiminde dünya lideri olan Türkiye’de 2024 yılının ilk kiraz hasadı, baharın erken gelmesiyle birlikte 2023 yılına göre bir hafta önce yapıldı.

Uzun elyaflı pamuk tohumu projesi yurt dışına bağımlılığı azaltacak

Türkiye'nin önemli tekstil üretim merkezlerinden Kahramanmaraş'ta bir firmanın ürettiği yerli uzun elyaflı pamuk tohumu sayesinde pamuk ithalatının azaltılması hedefleniyor.

Kursa Giden Kadınlar Ev Ekonomisine Katkı Sunuyor

Malatya'da Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı mefruşat kursuna giden kadınlar, ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomilerine katkı sunuyor.

Deprem bölgesi Malatya'da özel sektörde çalışan sayısı devlet desteğiyle arttı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde yüzde 50 azalan özel sektör çalışanı sayısı, devlet tarafından sağlanan destek ve uygulamalarla yükselişe geçti.

Tütün sektörü 2024 yılında 1 milyar dolar ihracat hedefliyor

Türkiye’nin geleneksek ihracat sektörlerinden tütün ve tütün mamulleri sektörü, 2023 yılında 922 milyon dolar olan ihracatını 2024 yılında 1 milyar doların üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Malatya'da konteyner kentte Uluslararası Sıfır Atık Günü etkinliği yapıldı

Malatya'da Uluslararası Sıfır Atık Günü dolayısıyla konteyner kentte depremzede çocuklara etkinlik düzenlendi.

Başkan Sadıkoğlu: Yerinde Dönüşüm Desteği Artırılmalı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mart ayı olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Hakan Er başkanlığında düzenlendi.

Malatya’da 520 esnafa daha KOSGEB ödemesi yapılacak 

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, deprem sonrası KOSGEB’e başvuruda bulunan, ancak kaynak sıkıntısı nedeniyle bekleyen esnaflardan 520’sine daha ödeme yapılacağını bildirdi.

Şubat Ayında Malatya Havalimanı’nda 63.457 Yolcuya Hizmet Verildi… 

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı’nın 2024 yılı Şubat ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Devlet Desteklerinden Yararlanan Besici, Hayvan Sayısını 12'ye Katladı

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 8 yıl önce devlet desteklerinden faydalanarak 5 büyükbaş hayvan yetiştirmeye başlayan Bilal Zincirkıran, hayvan sayısını 60'a çıkardı.

Malatya kayısısından yılın ilk 2 ayında 76 milyon dolarlık ihracat geliri

Türkiye'nin Avrupa Birliği coğrafi tescilli ürünlerinden Malatya kayısısında 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ton bazında gerileyen ihracat, yılın ilk iki ayında yükselişe geçti.

Başkan Sadıkoğlu Sorunları Bakan Mehmet Şimşek’e İletti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Oda ve Borsa Yönetim Kurulu Başkanları İstişare Toplantısı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi.

Keskin’den KOSGEB Kredi Ödenmesi Başlıyor

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, KOSGEB ödemelerinin yeniden başladığını açıklayarak, ilk etapta sırada bulunan 1.723 kişiye kredi ödemelerinin ulaştırılacağını kaydetti.

Toplam 4924 haber.