Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Malatya'da geçici iş yerleri hızla yükseliyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi yanına inşa edilen 338 adet prefabrik iş yerinin inşası hızla sürüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Esnaf Konteyner Çarşısı Malatyamıza hayırlı olsun' dedi.

Gürkan, 'Deprem şartları için oluşturduğumuz 'Acil Eylem Planı' Malatya'da tıkır tıkır işliyor'

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 'Türkiye'de en iyi koordinasyon yürüten, depremle ilgili iş ve işlemleri yürüten şehir, Malatya'dır ve bunu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'ya geldiği 3 ziyaretinde de ifade ettiler. Ayrıca bakanlarımızda ifade ettiler. Görünen köy kılavuz istemez' dedi. Gürkan, Malatya'nın yerinde dönüşüm olacağını da tekrar hatırlatarak, 'Şehrin omurgasına, kültürüne, kimliğine hafızasına, belleğine hiçbir şekilde zarar gelmeyecek' ifadesini kaydetti.

Kuzey kuşak yolunda çalışmalar sürüyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya'nın alternatif yol aksının artırılması ve yeni yolların açılması için yapımına başlanılan Kuzey Kuşak Yolundaki çalışmalara 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonrasında yeniden başlandı.

Malatya'da kar yağışı etkili oldu

Malatya'da yüksek kesimlerde dün gece saatlerinde etkili olan kar yağışı dağları beyaza bürüdü.

Malatya'ya nisan ayı yağan kar şaşırttı

Malatya'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu.

Prof. Dr. Kınacı: 'Malatya'da içme suyunda risk yok'

İstanbul Teknik Üniversitesi KKTC Üniversitesi Rektörü ve İTÜ İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cumali Kınacı, 'Buradaki analiz sonuçlarına baktım, riskli hiçbir şey yok. Sadece toprağın suya karıştığını düşünün, öyle bir durum var' dedi.

Çöken istinat duvarı tehlike oluşturuyor

Malatya-Çelikhan karayolunda deprem nedeniyle istinat duvarında oluşan çöküntü tehlikeye neden oluyor.

Güder: 'Eskimalatya'daki geçici işyerleri Mayıs'ta teslim edilecek'

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, asrın felaketinde iş yerleri hasar gören depremzede esnaflar için ilçede yapılan geçici iş yerlerinin Mayıs ayının ilk haftasında esnaflara teslim edileceğini söyledi.

Malatya'da hayvancılığın gelişmesi için 20 milyon TL'lik proje

Deprem bölgesi olan Malatya'da hayvancılığın geliştirilmesi adına Malatya Tarım Platformu ve Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından hazırlanan 20 milyon TL'lik proje hayata geçirilecek.

Malatya Yaşam Kent'in açılışı törenle yapıldı

Malatya'da Başakşehir Belediyesinin işbirliğiyle hayata geçirilen Malatya Yaşam Kent konteyner kenti, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımı ile açıldı.

Katipoğlu'na Devlet Üstün Fedakarlık madalyası verildi

Asrın felaketinin Malatya'da arama-kurtarma çalışmalarında büyük çaba sarf eden Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu'na Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası takdim edildi.

Bakan Ersoy, Malatya'da koordinasyon toplantısına katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, deprem bölgesi Malatya'da koordinasyon toplantısına katılarak son çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Malatya'da iki ilçenin afet konutları ihalesi yapıldı

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'nın Akçadağ ve Hekimhan ilçelerinde depremzedeler için yapılacak afet konutlarının yapım ihalesinin gerçekleştirildiğini açıkladı.

Malatya'da deprem konutları yükseliyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'da, 9 bin 664 kalıcı konutun yapım süreci başladı.

Mimsan Grup, Çalışanlarına Konteyner Kent Kurdu

İşçilerin Aileleri İle Kalabileceği Konteyner Kent İş Dünyasına Da Örnek Oldu

Depremde hayatını kaybedenlerin mezarları düzenleniyor

Depremde 8 bin 500'ün üzerinde kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman'da depremzedelerin mezarları düzenleniyor.

Malatya kent merkezi boş tarlaya dönüştü

Depremin vurduğu Malatya'da ağır hasarlı binalar yıkıldıkça kent merkezi adeta devasa boş bir alana dönüştü. Havadan görüntülenen kent merkezindeki boşluk, binaların yıkılmaya devam etmesi ile her geçen gün daha da artıyor.

Üniversitede 'deprem dirençli ekolojik mahalle' kuruluyor

Asrın felaketinde büyük yıkımın yaşandığı Malatya'da, İnönü Üniversitesinde görevli akademik personel için 'Deprem dirençli ekolojik mahalle' kurulacak.

Sağanak yağış Malatya'da sokakları göle çevirdi

Malatya'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı sokak ve caddeler sular altında kaldı.

Toplam 3263 haber.