Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Büyükşehir Belediyesi Venk Yollarını Daha Modern Hale Getiriyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi değişim-dönüşüm çalışmaları kapsamında Venk Caddesi’nde yol açma ve genişletme çalışmalarına başladı.

Başkan Çınar, Kırsal Mahallelerimizin Yaşam Kalitesini Artırıyoruz

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Kendirli ile Samanköy Mahallelerini birbirine bağlayan yolun güvenli hale getirilmesi amacıyla başlatılan taş duvar ve yol genişletme çalışmalarını inceledi.

Hekimhan Atık Su Arıtma Tesisi hizmete girdi

Hekimhan Atık su Arıtma Tesisinde incelemelerde bulanan MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, MASKİ’nin tüm zorluklara rağmen sessiz sedasız yatırımlarına ara vermeden devam ettiğini belirtti.

Başkan Güder’in prestij projesi Derme Deresi ve park projesi bölgeye değer katacak

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in prestij projelerinden olan Derme Deresi’nin ilk etabında büyük aşama kat edildi.

Malatya'da sağanak etkili oldu

Malatya'da sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintisi oluştu.

Kurban Bayramı Süresince Öğrencilere Ücretsiz

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ait bölgede tek olma özelliğine sahip olan Orduzu Hayvanat Bahçesi, Kurban Bayramı süresince öğrencilere ücretsiz bir şekilde hizmet verecek.

Depremlerde Hayatını Kaybeden 181 Çocuk İçin Fidan Dikildi

“Her Can İçin Bir Fidan” projesi kapsamında 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde Malatya’da hayatını kaybeden 181 çocuk anısına etkinlik düzenlendi.

Deprem bölgesinde Dünya Çevre Günü kutlandı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin etkilediği Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa ve Adıyaman'da, "Temiz Deniz Temiz Dünya" temasıyla Dünya Çevre Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Van'da Atık Getirme Merkezi törenle açıldı

Van'ın Edremit ilçesinde yapımı tamamlanan Atık Getirme Merkezi düzenlenen törenle hizmete alındı.

Başkan Çınar, dere ıslah ve yol yenileme çalışmalarını inceledi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya'da etkisini artıran yağmur yağışları sonrasında Beylerderesi ile Çırmıhtı arasındaki güzergahta bulunan dere yatağı ve yol ağında oluşan tahribatları gidermek amacıyla başlatılan iyileştirme çalışmalarını yerinde inceledi.

Malatya'da parklar ve refüjler yenileniyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler refüjlerde ve parklarda budama, çiçeklendirme, çimlendirme ve temizlik çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.

Kömürhan Köprüsü'nü 7 milyon 250 bin araç kullandı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Orta Anadolu ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayan Malatya-Elazığ arasında yer alan 660 metre uzunluğundaki Kömürhan Köprüsünü, açıldığı 2 Ocak 2021 tarihinden bu yana 7,25 milyon araç kullandı.

Malatya'da dolu yolları kapattı, çok sayıda araç yolda kaldı

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde etkili olan dolu yağışı sonra ilçe beyaza bürünürken, ulaşımda zorluklar yaşandı çok sayıda araç yolda kaldı.

Malatya'da ceviz büyüklüğünde dolu yağdı

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde ceviz büyüklüğünde dolu yağdı. Dolu ekili tarlalara ve ağaçlara zarar verdi.

Malatya'yı sağanak vurdu, araçlar yolda kaldı

Malatya'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle yollar göle dönerken, çok sayıda araç yolda kaldı.

Malatya'da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Malatya'da etkili olan şiddetli sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Birçok alt geçidi su basarken, patlayan rögarlar nedeniyle taşan sular cadde ve sokakları göle çevirdi.

Malatya'da depremzedelere içme suyu faturasında kolaylık

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 6 Şubat 2023 tarihi ile 31 Mayıs 2023 tarihleri arasında tüketilen suyun maliyetini ton başına 1 kuruş olarak hesaplanacağını duyurdu.

Gürkan, Orduzu Kaldırım Mahallesinde yol çalışmalarını inceledi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yol güzergahlarında zemin iyileştirme çalışmalarının devam ettiği Orduzu Kaldırım Mahallesinde incelemelerde bulundu. Başkan Gürkan, Malatya'da birçok yolumuzda hem kış şartlarından hem de yaşanan depremden dolayı zeminlerde bozulmalar olduğunu ifade etti.

Deprem bölgesinde konutlar yükseliyor

'Asrın felaketi'nde büyük yıkıma uğrayan Malatya Doğanşehir'de TOKİ deprem konutları ve Köy Evleri hızla yükseliyor.

Toplam 3263 haber.