Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Bismil'de Millet Bahçesi yapılıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bismil'de 85 dönümlük alanda Millet Bahçesi oluşturuyor.

Bıldırcın yakalamak için 100 metrelik kaçak ağ çektiler

Elazığ'da bıldırcın sesi çıkaran cihaz ve bıldırcın yakalamak için kaçak olarak kurulan 100 metrelik ağ ele geçirildi.

Diyarbakır'de devrim niteliğinde 10 projenin temeli Vali Karaloğlu tarafından atıldı

Diyarbakır'da devrim niteliğinde olan ve vatandaşların yaşam kalitesini attıracak 10 dev projenin temel atma töreni gerçekleşti. Millet Bahçesi, Cam Seyir Terası, Bilgi Evi, Kapalı Semt Pazarı ve Tarımsal Amaçlı Havuz gibi projelerin yer aldığı toplu temel atma töreninde Vali Karaloğlu, lise isteyen çocuklar içinde talimat verdi.

Kulp'un içme suyu sorunu çözülüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Kulp ilçesinde özellikle yaz aylarında yaşanan içme suyu sorununu çözmek için çalışma başlattı.

Yenişehir Belediyesi Diyarbakır'da ilklere imza atmaya devam ediyor

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediye Başkanlığı ilklere imza atmaya devam ediyor. Daha önce bir çok proje ile ismini duyuran Yenişehir İlçe Belediye Başkanlığı ilk defa Yeşil Kuşak Projesi içerisinde yer alacak Akıllı Bisiklet Sistemini hayata geçirdi.

Termometrelerin 40 dereceyi gösterdiği Elazığ'da vatandaşlar gölgeliklere koştu

Elazığ'da son zamanların en yüksek sıcaklığı yaşandı. Termometrelerin 40 dereceyi gösterdiği kentte vatandaşlar serinlemek için çeşme önleri ve gölgelik alanları doldurdu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sel bölgesindeki görevini tamamladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, Karadeniz bölgesinde yaşanan sel felaketinin ardından yapılan çalışmalara destek için gönderdiği ekipler kente döndü.

Diyarbakır'da kuraklıktan etkilenen çiftçilere 45 bin metre sulama borusu dağıtıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yaşanan kuraklık nedeniyle vahşi sulamada su kayıplarını engellemek amacıyla çiftçilere 45 bin 540 metre tarımsal sulama borusu dağıttı.

Düşünen gençler çevreye atılan maske ve eldivenleri topladı

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi, çevre duyarlılığını sağlamak ve farkındalık oluşturmak adına özel bir etkinliğe imza attı. 'Temiz Kuşak Z' projesi kapsamında 'Düşünen Gençler Topluluğu', Kaldırım Göleti etrafında çevreye atılan maske, eldiven ve çöpleri toplayarak farkındalık oluşturdu.

Kırsal mahallede vatandaşlarla, Sakarya Caddesinde esnafla buluştu

Kırsal Tavşantepe Mahallesi'ni ziyaret eden Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, mahalle sakinlerinin ilettiği alt yapı ve üst yapı ile ilgili tüm sorunları en kısa zamanda çözeceklerini bildirdi. Beyoğlu, günlük ticaretin kalbinin attığı Sakarya Caddesinde de esnafla bir araya gelerek 5 Nisan Mahallesinde 'çat-kapı' usulüyle bazı vatandaşların evlerine misafir oldu.

Yazıhan'da hayvan yetiştiricileri sevindirildi

Malatya'nın Yazıhan İlçesi'nde hayvanların su içmesi için 28 adet metal sıvat dağıtımı yapıldı.

Yeşilyurt'ta alternatif güzergahlar trafik akışını rahatlatıyor

Çarmuzu Mahallesi'nde devam eden imar yolu açma çalışmalarını inceleyen Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ' Yeşilyurt'umuzun tüm yaşam alanlarına ulaşımı sağlayan yollarımızı güçlü yatırımlarla akıcı ve güvenli hale getirip, bölgemizde ki yeni ticaret ve sanayi alanlarının çoğalmasına önemli destekler sunuyoruz' diye konuştu.

Diyarbakır'da kırsal mahalleler kesintisiz içme suyuna kavuşuyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Hazro ilçesine 12 bin 264 metre içme suyu şebeke hattı ile 5 bin 181 metre terfi hattı yapıyor.

Kayalıklardan düşerek yaralanan yavru ayı 'Elfi' tedavisi için Bursa'ya gönderildi

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde kayalıklardan düşerek yaralanan yavru ayı 'Elfi', Elazığ Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesinde tamamlanan tedavisinin ardından Bursa Hayvan Rehabilitasyon Merkezine gönderildi.

Araban kırsalında yol çalışmaları sürüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Araban ilçesine bağlı tüm kırsal mahallelerin bozulan yollarında başlattığı sathi kaplama asfalt çalışmaları aralıksız sürdürüyor.

Adıyaman'da kuraklık günlük hayatı ve tarımı vurdu

Adıyaman'da kuraklık nedeniyle sulama baraj göletleri kurudu, sulu tarım yapan çiftçinin verim kaybı yüzde 60'lara yükseldi. Kaynak sularındaki azalma nedeniyle kent merkezine içme suyu dönüşümlü olarak veriliyor.

Adıyaman'da kırmızı kuyruklu kertenkele görüldü

Adıyaman'da kırmızı kuyruklu (Çernov ince kertenkelesi) görüldü.

Bahçede doğum yapan köpek ve 8 yavrusuna esnaf ile mahalle sakinleri sahip çıktı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde mahalleliye ait bir meyve bahçesinde doğum yapan köpek ve 8 yavrusuna esnaf ve mahalle sakinleri sahip çıkarak beslemeye başladı.

Gaziantep'te 140 çiftçiye güneş paneli dağıtıldı

'Gaziantep'te meralar aydınlanıyor' projesi kapsamında çiftçilere 140 adet güneş paneli sistemi dağıtıldı. Dağıtılan güneş panelleri ile çiftçilerin mera ve yaylalardaki elektrik ihtiyacı karşılanacak.