Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Beydağı konteyner kentte oturma bankları kuruldu

Van Büyükşehir Belediyesi, Malatya Beydağı konteyner kentte oturma bankları kurdu.

El-Cezeri'nin sütunceleri depremde Mesudiye Medresesi'nin yapısında kayma olmadığını kanıtladı

Diyarbakır'da El-Cezeri tarafından Mesudiye Medresesi'nin yapımında yerleştirilen sütuncelerin dönmeye devam etmesi, tarihi medresenin Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenmediğini gösterdi.

İbretlik binayı görenler fotoğraf çektirmeden geçmiyor

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7'lik deprem sonrası ayakta kalan Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde 5 katlı Tuğra apartmanı, Elbistan merkezli 7.6'lık ikinci depremde temelden kalkarak yan yattı. Camları dahi kırılmadan yan yatan ve ilk deprem sonrası herkesin tahliye olduğu apartmanı gören birçok insan ibretlik bina önünde fotoğraf çektirmeden geçmiyor.

Depremler bin 275 kilometrelik demir yolu hattına hasar verdi

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden geçen toplam bin 275 kilometrelik demir yolu hattında büyük hasar meydana geldi. Ekiplerin çalışmasıyla bin 167 kilometrelik hat, onarılarak yeniden ulaşıma açıldı. Kalan bölümde ise çalışmalar sürdürülüyor.

Ağır hasarlı Galeria İş Merkezindeki 13 kedi kurtarıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve AFAD ortaklığıyla yürütülen çalışmada, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören ve acil yıkım kararı verilen Galeria İş Merkezi ve üstündeki siteden 13 kedi kurtarıldı.

Elazığ'da depremzedelerin konakladığı alanlar dezenfekte edildi

Elazığ Belediyesi, Ahmet Kabaklı Öğrenci Yurdu'nda ve Kırklar Mahallesi Konteyner Kent'te kalan depremzedelerin sağlığı için tüm yaşam alanlarında hijyen ve dezenfekte çalışması gerçekleştirdi.

Kovancılar'dan deprem bölgesine araç ve personel desteği

Kovancılar Kaymakamlığı ve belediyesi tarafından deprem bölgesinde görevlendirmek üzere 6 iş makinesi ve 7 personel gönderdi.

Nurdağı'ndaki çiftçiler asrın felaketine rağmen üretime devam ediyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkımı yaşayan noktalardan olan Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki çiftçiler, her şeye rağmen üretime devam ediyor. Tarımın bu dönemde çok daha önemli olduğunu ifade eden çiftçiler, devletten gübre, mazot ve elektrik desteği beklediklerini söyledi.

Elazığ'ı tedirgin eden görüntü: Zemin sıvılaşması Palu'da da görüldü

Elazığ'da geçtiğimiz günlerde yaşanan depremlerin ardından Yolüstü köyünde meydana gelen zemin sıvılaşması bu kez de Palu'da görüntülendi.

Elazığ'da kar üzerindeki domuz sürüsü dron ile görüntülendi

Elazığ'da karla kaplı arazide domuz sürüsünün kaçışı dron ile görüntülendi.

Dicle Üniversitesi hastanelerine az hasarlı ve hasarsız sonucu çıktı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilen Diyarbakır'da, Dicle Üniversitesi hastaneleri az hasarlı ve hasarsız sonucu çıktığı bildirildi.

Ekipler tesisleri ilaçlıyor

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından Şahinbey Belediyesi, toplu alanlarda konaklayan depremzedelere çeşitli hastalıkların bulaşmasını engellemek için ilaçlama çalışmaları yapıyor.

Gönüllü berber ve kuaförler, depremzedeleri tıraş etti

Elazığ'da gönüllü berber ve kuaförler, KYK kurdunda misafir edilen depremzedeleri tıraş ederek kişisel bakımlarını yaptı.

Galeria İş Merkezinden kurtarılan 7 kediden 6'sı sahibine teslim edildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve AFAD ortaklığıyla yürütülen çalışmada, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören ve yıkımına ara verilen Galeria İş Merkezi ve üstündeki siteden 7 kedi kurtarılarak, 6'sı sahiplerine teslim edildi. 2'sinin ise kafese girmesi bekleniyor.

Bakan Kurum: '4 milyon 511 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 250 bin bina eş zamanlı incelenmiştir'

Adıyaman'da konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'Şu anda Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konutu seferberliği başlamıştır. 2 gün önce yapımlarımızın sözleşme süreçlerini başlattık. Bu dönüşüm ile birlikte şehirlerimizin 100 yılını da planlayacak ve afetlere karşı dirençli şehirlerin inşasını gerçekleştirecek anlayışla gerçekleştiriyoruz' dedi. Bakan Kurum, toplam 4 milyon 511 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 250 bin bina eş zamanlı incelendiği bilgisini paylaştı.

Uzman jeolog, Hani-Lice fay hattına dikkat çekti

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisiyle çevre illerde büyük yıkıma neden olan sarsıntının, uzmanların incelemesiyle birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı fay hatlarında aktivasyon oluşturduğu ortaya çıktı.

Adıyaman'da depremin öncesi ve sonrası dron kamerasında

Adıyaman'da deprem öncesi ve sonrasında havadan çekilen görüntüler, yıkımın büyüklüğünü gözler önüne serdi.

4.6 büyüklüğündeki depremde zeminde sıvılaşma oluşması uzmanları da şaşırttı

Elazığ'da 17 Şubat'ta meydana gelen 4,6'lık deprem sonrası Yolüstü köyünde metrelerce uzanan yarıkların zemin sıvılaşması olduğu tespit edildi. Elazığ Jeoloji Mühendisler Odası Başkanı Jeoloji Yüksek Mühendisi Burhan Daş, 4,6 büyüklüğündeki bir depremde meydana gelen sıvılaşmaya kendilerinin de şaşırdığını söyledi.

TOKİ Başkanı Bulut, deprem bölgesindeki konut çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, depremden etkilenen 11 ildeki konut çalışmalarıyla ilgili, Bütün illerimizde potansiyel rezerv konut alanları belirlenmiş durumda. Başladığımız tüm rezerv konut alanlarında en az 500 metre fay hattından uzak kalacak şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz dedi.

Toplam 3264 haber.