Bilim ve Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberleri

Yeşilyurt'ta çocuklara robotik kodlama öğretiliyor

Malatya Yeşilyurt Belediyesinin eğitim hizmetleri çerçevesinde Kiltepe mahallesinde hizmete sunduğu Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezinde açılan Robotik Kodlama Kursuna katılan çocuklara blok ve metin tabanlı kodlama eğitimleri veriliyor. Kurs sayesinde yeni nesil yazılımcıların yetişmesine de imkan sağlanıyor.

Elazığ'da belediye otobüslerinde kredi kartıyla ödeme yapılabilecek

Vatandaşların toplu taşıma araçlarını hızlı ve güvenli bir şekilde kullanmasını hedefleyen Elazığ Belediyesi, ulaşımda yeni bir dönem başlatarak belediye otobüslerinde kredi kartıyla ödeme yapabilme imkanı getirdi.

Demiri demire sürtüp elektrik elde ettiler, faturalarda yüzde 90'a kadar tasarruf sağladılar

Elazığ'da yaşayan ve kaportacılık yapan Suat Çılgın ve yanında bulunan yabancı uyruklu usta Salih Luai Hommadi, elektrik faturalanda yüzde 90'a kadar tasarruf sağlayacak cihaz geliştirdi. Kaporta ustası Çılgın, cihazı devletin desteği ile geliştirmek istediklerini kaydetti.

Başkan Sadıkoğlu: 'Türkiye birinciliği alacaklarına inanıyoruz'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, TEKNOFEST finalinde Malatya'dan 3 projenin yarışacak olmasının gurur verici olduğunu belirterek, 'Türkiye birinciliği alacaklarına inanıyoruz' dedi.

Malatya Teknofest'te iddialı

Malatya'dan 3 öğrenci projesi, Teknofest finallerinde iddialı yarışacak.

Şehitkamil'e, ikinci bilim merkezi yapılıyor

Daha önce yapılan bilim merkezinin ardından ikinci bilim merkezi, D.T. Şehitkamil Sahnesi'ni içerisine yapılıyor.

TEKNOFEST Karadeniz 2022'de GKV rüzgarı

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Karadeniz 2022' ye Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Biyoplastik Takımı, Biyoteknolojik İnavasyon kategorisinde katılarak projesini tanıttı.

TEKNOFEST'te GAÜN rüzgarı esti

Gaziantep (İHA) – Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi ile Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden oluşan 30'un üzerinde takım TEKNOFEST 2022 yarışmalarında finale kaldı.

GAÜN öğrencilerinin yaptığı araç yoğun ilgi gördü

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Zeugma Takımı tarafından tasarlanan ve son teknolojik çalışma olan Zeugma Aracı, SANKO Park'ta sergilendi.

Elazığlı sanayi ustası yakıt tasarrufu sağlayan cihaz üretti

Elazığ'da çocukluk yıllarından beri oto tamirciliği yapan Mehmet Erçel, otomobillerde motorun ömrünü uzatan, yüzde 30'a kadar yakıt tasarrufu sağlayan ve egzoz gazını yüzde 90 oranında azaltan mekanik turbo cihazı üretti.

Kahta'daki parklar yenileniyor

Adıyaman'ın Kahta Belediyesi, şehir içindeki park ve yeşil alanların sayısını artırırken, mevcut parkları da yenileyerek modern hale getiriyor.

TEKNOFEST finalistleri alkışlarla Rize'ye uğurlandı

TEKNOFEST 2022 yarışmalarına hazırladıkları yenilikçi projeleri ile dikkat çeken Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) öğrencileri alkışlarla Rize'ye uğurlandı.

Elazığlı arıcı geliştirdi, KOAH ve astım hastalarına umut olacak

Elazığlı sağlık çalışanı ve arıcı Erdal Çetinkaya, alternatif tıp çerçevesindeki arı ürünleriyle tedavi çalışmalarına destek olmak amacıyla, araştırmacıların yararlanması için arı havası (api-air) cihazı geliştirdi. Cihaz astım, bronşit ve KOAH hastalarının tedavilerinde kullanılabilecek.

İnönü Üniversitesi'nin uluslararası teknoloji başarısı

Malatya İnönü Üniversitesi'nin 'Configurable Test Section Design for Transonic Wind Tunnel' başlıklı projesi finale kalarak başarı elde etti.

Teknofest çevre ve enerji teknolojileri yarışma finali

TEKNOFEST'in ana paydaşlarından SANKO Holding'in yürütücülüğünde gerçekleştirilen 'Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması'nda finale kalan 85 takım Trabzon'da düzenlenen finalde yarıştı.

NASA Uzay Sergisi'nin Gaziantep'teki yolculuğu sona erdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Uzay Sergisi' 6 Ağustos'ta Gaziantep'te sona erdi.

En çevreci projeler TEKNOFEST 2022'de yarışıyor

TEKNOFEST'in ana paydaşlarından SANKO Holding'in yürütücülüğünde gerçekleştirilen 'Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması'na başvuran 8 bin 778 takımdan finale kalan 85 takım finalde yarışıyor.

Diyarbakır'da 13 yaşındaki yazılımcı kendi yazışma uygulamasını kurdu

Diyarbakır'da yaşayan 13 yaşındaki Mehmet Agit Yiğit, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar'ı örnek alarak kendi yazışma uygulamasını kurdu.

Malatya Büyükşehir'de yeni teknolojiler kullanılacak

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir Belediyesinin veri güvenlik sistemlerini daha sağlıklı hale getirmek adına, HAVELSAN tarafından üretilen güvenlik yazılımlarının devreye alınması konusunda Ankara'da istişarelerde bulundu.

Toplam 307 haber.