Bilim ve Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberleri

Milli mühimmat ve silahlara yoğun talep

Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, milli imkanlarla üretilen bir çok savunma sanayi teknolojilerine bir çok ülkeden yoğun talep geldiğini ifade etti.

Dicle Elektrik şebekeyi kışa hazırlıyor

Dicle Elektrik dağıtım bölgesindeki 6 ilde 2 bin 54 personel ve 402 araç ile gerçekleştirilen çalışmada şebekenin tamamı gözden geçirilerek kullanım ömrünü dolduran tesisatlar yenileniyor.

Şehitkamil'deki geleceğin bilim adamları icatlarını sergiledi

Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen Bilim Şehitkamil DENEYAP Proje Şenliği'nde öğrenciler, geliştirdikleri 20 projeyi sergilendi. Büyük ilgi gören şenlikte icatlarını sergileyen öğrenciler, sağlanan imkanlardan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Rengi ve dokusuyla dünyada tek olan 'Elazığ Vişne Mermeri'nde TOGG talebi

Dünyada sadece Alacakaya ilçesinde çıkarılan ve 4 kıtaya ihraç edilen ' Elazığ Vişne Mermeri', rengiyle ve dokusuyla 60 ülkedeki seçkin mekanları 40 yıldır süslüyor. Beyaz Saray, Kabe, Dubai ile Palmiye Adalarındaki lüks otel ve mağazalar gibi birçok seçkin mekana 'Elazığ Vişne Mermeri 'gönderen Alacakaya Mermer Üretim Müdürü Sinan Diker, hiçbir alternatifi olmayan bu rengi TOGG'da görmek istediklerini söyledi.

Politeknik Üniversitesi, kanatlarını çırparak uçan hava aracı geliştirdi

Çin’de bir üniversite, kanatlarını çırparak aralıksız 123 dakika süreyle uçabilen bir biyonik araç geliştirdi.

Meslek bıraktıran merak

Malatya'da yaşayan 66 yaşındaki Şerif Varoğlu uzun yıllar sürdüğü terzilik mesleğini plaklara olan merakı nedeniyle bıraktı. Varoğlu şimdilerde dijital ortama aktardığı 70'li ila 80'li yıllara ait eski plak ve kasetlere ikinci baharını yaşatıyor.

GKV'de yapay zeka ve metaverse semineri

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri Dr. Öğretim Üyesi Şebnem Özdemir'i ağırladı. Özdemir GKV'li öğrencilere yönelik olarak Gerçek-Dünya-Kurgu: Yapay Zeka ve Metaverse konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Su kayıplarını önleme projesine ödül

Belediyelerin alt yapıda su kayıplarını önlemek amacıyla mühendislik fakültesi tarafından geliştirilen proje ödül aldı.

Malatya Büyükşehir'e enerji yönetim sistemi belgesi

Malatya Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliği ile mücadelede enerjinin verimli kullanılması amacıyla enerjinin doğru yönetilmesi ile ilgili olarak yapmış olduğu çalışmalar Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından 'TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi ile ödüllendirildi.

Elazığ medyası akademik bir çalışmaya konu oldu

Elazığ'da yayın yapan haber siteleri bilimsel bir çalışmaya konu oldu.

Astronomi meraklısı öğrenciler Ay, Satürn ve Jüpiter'i gözlemledi

Adıyaman'da düzenlenen Gökyüzü Gözlem Şenliğinde astronomiye ilgi duyan öğrenciler ve velileri Ay, Satürn ve Jüpiter'i gözlemledi.

Malatya TEKNOKENT'te bayrak değişimi

Malatya İnönü Üniversitesi bünyesinde hizmet veren Malatya TEKNOKENT Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kocamaz, Japonya'da başlayacak olan post doktora programında görev alacak. Kocamaz, bu nedenle TEKNOKENT Genel Müdürlüğü görevini Doç. Dr. Hasan Yılmaz'a devretti.

Elazığ'da, 'NASA Space Apps Challenge' etkinliğine yoğun ilgi

Elazığ Belediyesi organizasyonu ve ev sahipliğinde düzenlenen NASA Space Apps Challenge etkinliği yoğun ilgi gördü.

Battalgazi'de bilim şenliği

'4007 Bilim Şenlikleri Programı' çerçevesinde, Malatya'nın Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Battalgazi Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 2.Battalgazi Bilim Şenliği, kortej yürüyüşünün ardından coşkuyla başladı. Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda başlayan ve 3 gün sürecek olan Şenliğe ilk günden ilgi yoğun oldu.

Starlink uyduları Karakoçan semalarında görüntülendi

Elon Musk'ın uydu ve uzay mekiği şirketi SpaceX'in Starlink uydularının geçişi Karakoçan semalarında görüntülendi.

Starlink uyduları gökyüzünde süzüldü

Starlink Amerikan uydu şirketi SpaceX'in uyduları Adıyaman başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin bir çok kentinde görüldü.

Gaziantep'te Akıllı Şehir ve Koordinasyon Merkezi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Akıllı Şehir Veri Koordinasyon Merkezi törenle hizmete açıldı.

TSE Covıd-19 güvenli üretim belgesi

SANKO Holding şirketlerinden Süper Film Ambalaj, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından gerçekleştirilen TSE Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programı koşullarını yerine getirerek bir kez daha 'TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi' almaya hak kazandı

Teknoloji buluşmalarının 82. durağı Gaziantep olacak

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (GAOSB) iş birliği ile hayata geçirilen OSB TEKNOKENT'in destekçisi olduğu Türkiye Teknoloji Buluşmalarının 82. Durağı Gaziantep olacak.

Toplam 309 haber.